Najprej vsem lep pozdrav in ker ste že tako lepo pri temi, ki zanima tudi mene, bi še jaz vprašal za nasvet...
Če citiram Jancha..
''... Torej takole je, vse je odvisno od tvojih potreb, pripravljenosti in računalniške pismenosti. Če imaš raje navigacijo takšno kot jo kupiš, potem pač vzemi garmina, če pa si se pripravljen malo poigrat, pa lahko vzameš poceni napravo, recimo zgoraj omenjeni Mio M400, ki ti z malo znanja, daje enkratno možnost izbire različnih navigacij in kombinacij, ki se dajo naložit na tako zadevo, med drugim vse zgoraj omenjeno. Ta model je pač bil omenjen kot poceni izbira z dobrimi tehničnimi karakteristikami, lahko pa podobno napravo dobiš še ceneje in celo s TMC sprejemnikom. Za takšno igračkanje pa je seveda pogoj, da je na napravi sistem Win CE 5.0. Aja, navigacija, ki je naložena na tej napravi je srednje žalosti, zemljevidi so težko dobavljivi in se manj ferkventno posodabljajo. Vendar to itak nima veze, na napravi vse ostane kot je, dodaš pa lahko še "marsikaj. ..."
Zanima me kaj bi priporočali v smislu: ...lahko pa podobno napravo dobiš še ceneje in celo s TMC sprejemnikom.
Najraje bi kupil kakšno novo ali malo rabljeno PDa napravo, ki bi jo nato naložil s IGO 8 ali čem podobnim (kolikor mi je znano Garmin gre samo na ''Garmin'', če to ni res me prosim popravite). Želel pa bi imeti hardware (se pravi napravo), ki bo še nekja časa konkurenčna ... Nazadnje sem potoval s HP iPAQ 316 pa je bila zadeva (razen baterije) kar OK (najbolj mi je bil všeč velik display)...