Oblečen bodi delovnemu mestu primerno. Kaj to pomeni? Če boš recimo kot strojnik načeloma delal v pisarni (sam ali skupaj z drugimi) za računalnikom in se občasno sprehodil do kakšnega stroja, potem se obleči "normalno". Težko definirat, ampak recimo tako, kot da bi šel na kavo.
Če boš kot ekonomist, to pomeni, da boš spet večino časa ždel v pisarni, toda obstaja večja možnost da se boš srečeval z raznimi poslovnimi partnerji. To pomeni, da kavbojke odpadejo, hlače na črto pa so preveč. Se pravi nekaj vmes, tako da šefu ne delaš sramote. Sicer pa tako ali tako vidiš okolje, če imaš možnost se pred razgovorom kdaj zapelji mimo tvojega morda bodočega delodajalca, pa boš že videl kaj in kako... skratka ne kompliciraj.
Jaz sem na svoj prvi razgovor prikolovratil v supergah, običnih hlačah in fruit of the loomki
vse v črnini. Pa sem dobil delo, hehe. Prvega pol leta sem ždel v pisarni, drugega pol leta sem na pol ždel v pisarni na pol pomagal v proizvodnji, oboje je bilo fajn. Sem dobil par pomembnih izkušenj.
Na razgovoru za drugo službo pa sem se na koncu počutil kot bedak... Pred razgovorom sva se s tipom slišala in obljubljal je svašta, v glavnem kao vodenje projektov in podobno. Pridem v čevljih, normalnih hlačah, majici in reklcu. Pač odpravljen za pisarno. S tipom najprej kako slabo uro kofetkava, potem pa se odpraviva v firmo. Projekti? Proizvodnja. Sicer ne ravno za tekočim trakom, delo je bilo kar odgovorno, ampak mi je bilo pa malo bedno... Delo pa sem ravno tako dobil. Kakorkoli že, vse je loterija