Izbira prve zaposlitve, nasveti

zapos

Zelenc'
28. nov 2008
5
0
1
Preko agnecij ne bi svetovala, če imaš druge možnosti seveda.

Spremljaj ponudbo del na portali (npr. www.zaposlitev.net) in se vpiši v bazo. Delodajalci redno iščejo tako potencialni kader tudi brez objave. Preverjeno!!! Moj je v zadnje pol leta dobil 2 ponudbi oz. povabila na razgovor iz tega naslova. Po izobrazbi je ekonomist...

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
eh pametno....
sem poslal v par firm, so povsod rekli bodisi da ne rabijo bodisi naj klicem po novem letu (marca recimo). bila je se ena firma, kjer nisem bil sprejet na razpisu in ena, kjer so jim prakticno zadnji dan zavrnili en projekt in je padlo v vodo.

res pa je, da se mi je dosti mudilo oz. sem se spomnil tik pred zdajci, ko mi je posel status pa to. sem sicer dobil, ampak se sodelavci pravijo, da se v firmi dela bolj po domace (direktor je iz politike, nic cudnega
crazy1.gif
), pa da ko pravijo okoli, tega ostali prakticno ne morejo verjet, oz. ne morejo verjet, kako da firma sploh se obstaja. prej tega sicer nisem vedel.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Važn da maš nekaj, pa si umes kaj bolšega iščeš. Sm na istem, težko je bit pamtn ko iščeš prvo službo (brez pomoči): al čakat ful dolgo da kej ok najdeš (dobro podjetje itd..) al pa pač začneš delat, maš plačo, pa se naučiš kej
smirk-1.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Pa še nekaj. A mislite da je na razgovoru zelo pomembno kako ste oblečeni? Nekako nisem vajen nositi obleke, hlače na rob, pa čeprav gre za razgovor za službo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah mal nerodno je da prideš nevem kako uštiman ostali pa v kavbojkah.

No če se prijavljaš za kakšnega finančnega svetovalca al pa kaj v tem stilu, se že spodobi.
smirk-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Obleka na razgovoru je odraz tvojega spostovanja do sluzbe in pripravljenosti, da se vklopis.
Overdressed lahko popravis (snames suknjic) , underdressed pa ne!

LP P.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Oblečen bodi delovnemu mestu primerno. Kaj to pomeni? Če boš recimo kot strojnik načeloma delal v pisarni (sam ali skupaj z drugimi) za računalnikom in se občasno sprehodil do kakšnega stroja, potem se obleči "normalno". Težko definirat, ampak recimo tako, kot da bi šel na kavo.
Če boš kot ekonomist, to pomeni, da boš spet večino časa ždel v pisarni, toda obstaja večja možnost da se boš srečeval z raznimi poslovnimi partnerji. To pomeni, da kavbojke odpadejo, hlače na črto pa so preveč. Se pravi nekaj vmes, tako da šefu ne delaš sramote. Sicer pa tako ali tako vidiš okolje, če imaš možnost se pred razgovorom kdaj zapelji mimo tvojega morda bodočega delodajalca, pa boš že videl kaj in kako... skratka ne kompliciraj.

Jaz sem na svoj prvi razgovor prikolovratil v supergah, običnih hlačah in fruit of the loomki
smile-1.gif
vse v črnini. Pa sem dobil delo, hehe. Prvega pol leta sem ždel v pisarni, drugega pol leta sem na pol ždel v pisarni na pol pomagal v proizvodnji, oboje je bilo fajn. Sem dobil par pomembnih izkušenj.
Na razgovoru za drugo službo pa sem se na koncu počutil kot bedak... Pred razgovorom sva se s tipom slišala in obljubljal je svašta, v glavnem kao vodenje projektov in podobno. Pridem v čevljih, normalnih hlačah, majici in reklcu. Pač odpravljen za pisarno. S tipom najprej kako slabo uro kofetkava, potem pa se odpraviva v firmo. Projekti? Proizvodnja. Sicer ne ravno za tekočim trakom, delo je bilo kar odgovorno, ampak mi je bilo pa malo bedno... Delo pa sem ravno tako dobil. Kakorkoli že, vse je loterija
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
tisti, ki se na podlagi obleke odloči ali si primeren ali ne..... k tistemu niti nočem it delat!

jaz se za razgovor oblečem v svoja najljubša oblačila.

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Kako je z odpovedjo oziroma zamenjavo službe, 3 mesece prej je verjetno treba javit?

Čist odvisno, konec koncev se lahko dogovoriš da te hitr spustijo, res odvisn od situacije.
Obleka?? Ne treba pretiravat, tolk da si spodoben
grin1.gif