Iz 212 na 120 občin

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
se zmeri prevec... obcina bi se mogla zacet pr 20000 prebivalcih, drgac se pridruzi najblizji vecji obcini...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
lahko je tudi samo 5 občin pa se praktično ne bo nič spremenilo. Bodo župani poslai predsedniki krajevnih skupnosti, zaposleni na občini bodo zaposleni v krajevnih skupnostih ali kajevnih uradih, občinskih ekspoziturah itd...
tresla se bo gora, rodil miš

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Zgleda da so že prej teren pripravljal, ko so župane odžagal od poslanskih sedežev.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Kam bo šel pa ves odvečen kader - spet bodo ljudje trpeli in bodo brez služb na že tako socialno občutljivih krajih v SLO

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Pač krajevne pa vaške pa mestne skupnosti bodo kamot požrle ta kader.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Kam bo šel pa ves odvečen kader - spet bodo ljudje trpeli in bodo brez služb na že tako socialno občutljivih krajih v SLO

Citat:
V predlogu spremembe zakona je predvideno, da bo država za občine namenila le še 50 in ne več 54 odstotkov pobrane dohodnine, s čimer bi država prihranila 86 milijonov evrov na leto, ostalih 14 milijonov evrov pa bi prihranili z znižanjem sofinanciranja skupnih občinskih uprav s 50 na 30 odstotkov,

Spet nobene cifre, koliko (naj) bi jih pometli. Samo združevali bodo...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Poznavajoč slovensko zagovednost, se bo polovica ukinjenih občin postavila na zadnje noge, češ, da "pod one druge že ne gredo".

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.058
6.256
113
blizu močvirne prestolnice
Virant je populistični luzer, če realno pogledamo se je podeželje razvilo zaradi majhnih občin, te občine sploh v Prekmurju so bile uspešne pri pridobivanju EU sredstev, tega pri velikih občinah ni bilo opaziti, sploh ne pri tako opevanem Zokiju, še slabše, njemu so celo vzeli miljončke. Poleg tega pa se občine financirajo iz dohodnine njihovih prebivalstev in tu je virant zopet občinam vzel, kaj za vraga država rabi toliko denarja, šole, vrtce vse to financirajo občine. Spravijo se naj delati red v JS in predvsem v JU! Zakaj je v operativi le pol zaposlenih na MNZ in MO?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.846
1.695
113
Iskajoč brata
jest upam, da se bo uresničilo. Mi je čisto vseeno kdo je dal predlog. Vem pa, da odkar je naš kraj samostojna majhna občina, se ni razvilo čisto NIČ.

Če pa karkoli rabim urediti, me pa pošljejo v center občine, v kateri smo bili prej skupaj.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.194
113
Veliko je majhnih občin, ki so po ločitvi od večjih kar dobro napredovale to se npr. dobro vidi v občini Trebnje kjer so Mirna ali pa še bolj Šentrupert v zadnjih letih kar lepo napredovali. Drugo pa je če imaš 5 fikusov v občinski upravi ki delajo samo minus, ne vedo kaj so to evropska sredstva in vse klavrno propada.
Se strinjam da je potrebno občine združevat ampak tiste male občine ki gre bolje kot prej ( pa jih ni veliko) bi brez težav pustili, vse ostalo pa združit v večje.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ali bo manjse stevilo obcin prineslo tudi manjse stevilo zaposlenih tam? In ce bo, kam bojo dali ostale? Jih presedli v drugo pisarno?

Slisati je res smesno koliko obcin imamo, ampak mnogi kraji so pridobili veliko, ko so se odcepili od vecje obcine. Veliko lazje so crpali evropska sredstva. Pri nas je na primer viden precejsen skok. Tudi pobrani denar od osebnih dohodkov gre tej obcini, torej ne tako dalec stran kot je sel prej.

Ce ne bo manj obcin prineslo res obcutnega zmanjsanja stroskov, bo naredilo celo skodo. Mogoce pa morajo zaposliti nekaj ljudi, ki bojo delali analize, kje in kam kake obcine. Potem se nekaj za referendume, ko neka obcina ne bo zelela druge zraven. In bojo tako lazje utemeljili zakaj so dodatno zaposlili se nekaj sto ljudi.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
jest upam, da se bo uresničilo. Mi je čisto vseeno kdo je dal predlog. Vem pa, da odkar je naš kraj samostojna majhna občina, se ni razvilo čisto NIČ.

Če pa karkoli rabim urediti, me pa pošljejo v center občine, v kateri smo bili prej skupaj.

A ločiš med pristojnostmi občine in upravne enote? Nima vsak sedež občine še lokalne izpostave upravne enote.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne vem, a sem imel samo jaz tak občutek al kaj?
confused-1.gif

Jaz sem bil DO DANES prepričan, da smo vsi (volilna raja) vsaj v tej stvari složni, da je treba število občin zmanjšat VSAJ na polovico.
Problem je bil samo, da nihče v vladi nikoli ni hotel dregnit v to močno lokalno politično druščino.

Tokrat dam pa Janši resnično kapo dol, da je uspel v parih urah znova, tudi v tej samoumevni stvari do današnjega dne, razdelit Slovence.
rolleyes-1.gif

vir:
Sodeč po parih komentarjih tukaj, predvsem pa na komentarjih večjih medijev.