Italjani bi tepli DARSOVCE

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Lahko pa da je bil v Feffafiju Cerrani, pa so se ustrasli na popu da bodo uzalili njegovo dobro ime.

evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Avstrijski kontrolorji imajo enake probleme, največ z Nemci (tem je še tistih 8 evrov strašna škoda).

Ampak nekaj mi pa ni jasno ... zakaj pa so zabrisali tablico onega rdečega ferrarija (ali kaj je bil), ostalih tablic pa ne? Torej pošteni državljani morajo biti na TV, divjaki in kršitelji zakonov so lahko anonimni?
confused-1.gif
Saj ni nič narobe naredil ... Je pač malo bolj resno potegnil ...
Dostikar so tega veseli (DARSovci). Ko so me ustavili s KTM X-Bow (vinjeto sem imel v žepu, ker je ni kam na avto nalepit), so si malo avto pogledali, potem pa prosili, če lahko orenk potegnem, ko odpeljem ...
Ko sem šel čez 2 uri nazaj, so veselo mahali ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Na 24 kur

http://24ur.com/novice/slovenija/video-med-krsitelji-vecina-tujcev.html

No z moje strani odobravam poostrene kontrole, saj se počutum kot bedak ko se pelješ po AC in puno gamadi brez vinjete na njej.

Un makaronar bi si zaslužil eno brco v tazadnjo.

Pa un mulo, k iz avta sika.

Pa ni mi jasno, zakaj ima ferrari zakrito tablico?
Ker je imel vinjeto in ni kršil zakonov. In v takem primeru je fer, da se tablica zakrije (ker nikogar nič ne briga, da je bil on takrat tam).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> ma te 7 dnevne, tud če nimaš prleplene, bi morala bit kazen recimo 2x cena 7 dnevne (seveda če velja tisti dan ki te ustavijo), ker to dol krempat je...

Potem bi se jih se vec svercalo... Ker moznost, da te dobijo je relativno majhna... In ce reskiras, da te dobijo in potem namesto 7€ placas 14€ ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj tako je v Avstriji... Sicer ne z unicenjem... vozilo pa ostane tam, dokler ne poravnas kazni... In tam so nadzroniki precej strogi... Ce te dobijo, ni sanse, da bi se izmazal brez kazni...

Sem pred nekaj dnevi gledal eno reportazo, kjer so se postavili na prvi crplaki za nemsko mejo (iz smeri Nemcije) ... in gledajo po parkiranih avtomobilih, kdo ima veljavno vinjeto in kdo ne... Pocakajo pri enem avtu brez vinjete, pa pride lastnik z vinjeto v roki, ker jo je ravnokar kupil... pa se nadzronik ni dal... je rekel, da se do te crpalke ni mogel pripeljati brez vinjete in da je zato v prekrsku in da mora placati kazen...

Drug primer so bili eni cehi, ki so jamrali, da nimajo denarja za kazen placat... pa je rekel, da OK... lahko placajo kasneje... vendar avto ostane tukaj... So se zmenili, da nadzorniki pridejo nazaj cez eno uro... in so potem tudi res prisli nazaj in pokasirali...
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sem pred nekaj dnevi gledal eno reportazo, kjer so se postavili na prvi crplaki za nemsko mejo (iz smeri Nemcije) ... in gledajo po parkiranih avtomobilih, kdo ima veljavno vinjeto in kdo ne... Pocakajo pri enem avtu brez vinjete, pa pride lastnik z vinjeto v roki, ker jo je ravnokar kupil... pa se nadzronik ni dal... je rekel, da se do te crpalke ni mogel pripeljati brez vinjete in da je zato v prekrsku in da mora placati kazen...

jaoooo
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
>> ma te 7 dnevne, tud če nimaš prleplene, bi morala bit kazen recimo 2x cena 7 dnevne (seveda če velja tisti dan ki te ustavijo), ker to dol krempat je...

Potem bi se jih se vec svercalo... Ker moznost, da te dobijo je relativno majhna... In ce reskiras, da te dobijo in potem namesto 7€ placas 14€ ...

ne, če je nimaš še vedno plačaš 300, če pa imaš veljavno 7 dnevno pri sebi pa recimo plačaš samo 15 eurov

al pa bi na računu recimo pisala registrska ali pa kar prodajalec z alkoholnim gor napiše

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Nič 7€ in 14€. Slovenska 7 dnevna je 15€.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
OK... nsiem preverjal, koliko je dejansko cena... pac naj bo kot primer...

Se vedno se mi zdi to bedarija... Jasno je napisano, kako se uporablja vinjeta... in zakaj bi placeval le dvojno ceno vinjete za kazen... Ce ga pa ne bi dobili, bi jo pa lepo naprej prodal... Sicer zdaj, ko so 7 dnevne, je tega manj... Prej ko so bile polletne in letne, se jih je pa na veliko preprodajalo na ebay-u
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Folk je itak bolan in bo probal izkoristit vsako luknjo v sistemu. To da so kazni za vožnjo brez vinjete navite, je kar prav. Še toliko bolj se jim splača nabavit tisto socialno tedensko vinjeto.
Če bi bile kazni socialne, bi bila motivacija ravno obratna, vsi bi se furali brez vinjete in raje riskirali kazen.

Ogo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
OK... nsiem preverjal, koliko je dejansko cena... pac naj bo kot primer...

Se vedno se mi zdi to bedarija... Jasno je napisano, kako se uporablja vinjeta... in zakaj bi placeval le dvojno ceno vinjete za kazen... Ce ga pa ne bi dobili, bi jo pa lepo naprej prodal... Sicer zdaj, ko so 7 dnevne, je tega manj... Prej ko so bile polletne in letne, se jih je pa na veliko preprodajalo na ebay-u
bonk.gif

saj nisem rekel za vse, samo za 7 dnevne, ker dejansko, če nisi s kom organiziran, da si jo menjata točno tisti teden (če to delaš 6 tednov se ti že bolj splača kupit letno) potem ti je itak samo za v smeti, ko morš pa to sranje dol trgat, je pa jeba, še posebej, če se dejansko samo pelješ 2x30 km čez slovenijo (beri - dalj časa praskaš zadevo dol, kot pa si prebil časa na cesti...)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Minister pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne. Z zaplembo vozila in uničenjem, če v enem dnevu ne plača.
smile-1.gif

zakaj se v Sloveniji vsi navdusujete nad nenormalno visokimi kaznimi?
recimo ze kazen do 800€ za brez vinjete je nenormalno prerepresivna

Po tvoje jih je potrebno nagraditi?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Na 24 kur

http://24ur.com/novice/slovenija/video-med-krsitelji-vecina-tujcev.html

No z moje strani odobravam poostrene kontrole, saj se počutum kot bedak ko se pelješ po AC in puno gamadi brez vinjete na njej.

Un makaronar bi si zaslužil eno brco v tazadnjo.

Pa un mulo, k iz avta sika.

Pa ni mi jasno, zakaj ima ferrari zakrito tablico?
Ker je imel vinjeto in ni kršil zakonov. In v takem primeru je fer, da se tablica zakrije (ker nikogar nič ne briga, da je bil on takrat tam).

Jaz sem razumel kot da ni imel vinjete. Če jo je imel, je prav da so zakrili tablico.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Tegale ferrarija bi pa pocakal z modreci in radarjem na naslednji postaji.
grims-1.gif

Sej če bi šel počas, bi vsi rekl da je ena reva, k ma tak avto.. to more rohnet, to se more slišat, zdej k ga je mal zahodu je spet vse narobe. Češ kaj si je to kupu, sam za šminko, pelat pa itak ne zna in podobne.

Na konc pridemo do zaključka, da je narobe k ma on tak avto, vi pa ne.
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Tegale ferrarija bi pa pocakal z modreci in radarjem na naslednji postaji.
grims-1.gif

Sej če bi šel počas, bi vsi rekl da je ena reva, k ma tak avto.. to more rohnet, to se more slišat, zdej k ga je mal zahodu je spet vse narobe. Češ kaj si je to kupu, sam za šminko, pelat pa itak ne zna in podobne.

Na konc pridemo do zaključka, da je narobe k ma on tak avto, vi pa ne.
smile-1.gif

467716-post_slo.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
KSZ

Se moja nadzorniska izkusnja. Se peljem ponoci iz Zagreba proti Ljubljani. Priblizujem se prvi cestninski, kjer vidim zozanje v en pas. Nisem dojel, da je nadzor. Ko bi imeli vsaj pofukano tablo, da je kontrola vinjet. Pripljem cca. 50 km/h mimo hisk, kjer vidim enega DARSovca, sem ze mimo hisk, pritisnem plin na polno, ko vidim drugega DARSovca kako mi maha z lucjo naj se ustavim, "problem" je v tem, da imam vinjeto na desni strani stekla. V glavnem nadzorniku sem rekel nasvidenje ter odbrzel naprej s polnim plinom.
Ce je kdo nadzornik ter slucajno bere. Jebe.... vam vse po spisku, drugic kontrolirajte pred placilno hisko, ker z drugim avtom za ritjo ter s stozci ob strani se vam ne bom ustavljal pa, da vas je tam 15, se posebej, ko pospesujem.