Italjani bi tepli DARSOVCE

B81

22. jul 2007
36.962
10.519
113
Točno. Znak za vinjeto je na uvozu, mogo bi pa bit nekajkrat postavljen pred bencinsko, kjer se lahko kupi.
Sicer je pa to vzgoja za turiste, pozanimaj se, kam sploh greš.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

No z moje strani odobravam poostrene kontrole, saj se počutum kot bedak ko se pelješ po AC in puno gamadi brez vinjete na njej.
Jaz tudi, ampak samo dokler ne gledajo moje vinjete.
evil.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Torej pošteni državljani morajo biti na TV, divjaki in kršitelji zakonov so lahko anonimni?
confused-1.gif

Divjak ali ne, to je relativno. On je mimo cestninske hiške pripeljal normalno, mimo cestninske nadzornice pa je odpeljal s cca. 70 km/h. To se mi ne zdi ravno divjaško...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Heh, v Švici pa sploh označeno nimajo, Avstrijci tudi dostikrat ko je že prepozno, za Čehe tudi vem da je tako... Pač "easy money" neke vrste...

Tako da ni potrebe da smo bolj papeški od papeža samega... Pa na Torovem imajo ob kontroli 2 vinjetni stezi odprti, preverjeno. ASFINAGovci pa cel promet speljejo čez počivališče v eni špuri ne glede na uro... A misliš da njim tudi sikajo ali mogoče civiliziran svet to vzame kot dejstvo, tako kot to vsak dan sonce vzide in zaide? (Za ostalo pa Polizei poskrbi...
hysterical-1.gif
)

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Tudi označbe za avtocesto so v mnogih premierih nepravilno ali nekorektno postavljene. Znaki za vinjeto so v mnogih primerih postavljeni na uvozih na avtocesto, kjer se ni možno več ustavljati in obrniti in si prisiljen zapeljati na avtocesto. Tujce to zelo jebe.

V opevani Avstriji je tudi tako.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
ksz

Povsem podpiram kontrole in kaznovanje ampak tud iz naše strani ni vse rožnato.

Primer:
Mejni prehod Gruškovje: vinjet na naši strani ne prodajajo (baje jih tudi na hrvaški strani ne) in turistom povejo, da jih lahko kupijo na prvi bencinski črpalki. Seveda večina turistov takoj zavije na novo avtocesto in potem "šok". Prva bencinska črpalka je OMV, 10km pred avstrijsko mejo.

Če kdo ve za novo avtocesto potem lahko gre po stari ampak samo pred 22.00, ker kasneje je edina odprta pumpa spet samo OMV, 10km pred avstrijsko mejo.

čakaj malo. ko prideš iz gruškovja v smer proti avstriji, nikjer ne moreš zavit takoj na AC, ker se le ta začne v dražencih, katere loči od gruškovja okrog 13 km stare ceste, ob kateri stoji petrol. tak da mimo tega petrola se peljejo čisto vsi, brez izjeme in lahko tam kupijo vinjeto. ponoči pa je res problem ja

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Rad bi samo napisal, da sam pred potovanjem v drugo državo preverim vse zadeve, ki se tičejo cest.
Al je to cena goriva, morebitne vinjete itd, kar se mi zdi, da bi mogu narest vsak vsaj malo priseben voznik.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Res?
No jaz sem že kar nekajkrat. Predvidmo sem zjutraj na Torovem ob 8:45. Čakal sem najdlje cca. 1km. Nazaj grede sem na Torovem ob 16:45 in najdlje ko sem čakal je bilo malo naprej od izvoza za Vodice.
Seveda tukaj ne govorim o čakanju, da se nikamor ne premakneš. Ampak o zelo počasni koloni, ki se vmes kdaj pa kdaj ustavi.

In ne vidim pametnega razloga, zakaj bi se nekaj zmišljeval
bonk.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Ne klobasaj. Če se pelješ iz Avstrije ti že 100km prej nabijajo s tablami, da moraš kupit slovensko vinjeto.... Pa ne enkrat.
Res je, pa niti ni toliko problem v tem, da bi manjkala opozorila za vinjeto. Že same smerne table, ki kažejo na avtocesto so napačne. Po moji logiki rumena smerna tabla nikakor ne sme človeka pripeljati na avtocesto. Tujci se izogibajo avtocestam in sledijo rumenim smernim tablam za HR, potem pa se naenkrat znajde na uvozu za avtocesto, znak za vinjeto, brez možnosti povratka.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verjetno imaš v mislih cesto od Ptuja do Dražencev. Zakaj za vraga je tam zelena tabla za smer proti ZG ne ve nihče, ker je v tisto smer 20m AC
tongue-1.gif
Tujci pa vsakodnevno stojijo pri bivšem krožišču in buljijo v zemljevide/GPS-e in potem iščejo pot na Hrvaško preko Zavrča in Ormoža.

Čeprav se pa strinjam, da zdaj nikakor nimajo več izgovora, da ''ne bodo kupovali polletne vinjete za 10km AC''.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Lahko pa da je bil v Feffafiju Cerrani, pa so se ustrasli na popu da bodo uzalili njegovo dobro ime.