It na banko po denar in ga imet doma v kuverti ???

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Evo..zdaj pa še NKBM
smile-1.gif

sklenite depozit v višini 1.000 evrov za več kot 1 leto, z visoko fiksni obrestno mero kar 5,60 %

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
čudite se eni brez potrebe in iščete teorije zarote tam, kjer jih ni.
smile-1.gif
obrestne mere so šle v zadnjem času gor, kar je na eni strani podražilo izposojo denarja na drugi strani pa dvignilo donose depozitov. banke itak zanima samo razlika med pasivno in aktivno obrestno mero, ker s tem služijo. če tvojmu kolegu dvigne obrok kredita za 1%, teb da pa za depozit 0,95% več, kaj misliš, bo banka več zaslužila kot prej ali manj kot prej? pač zdej oglašujejo depozite, kako kolk velik vam dajo, kaj pa nej bi? oglaševale, pridte k nam po kredit, ker je ta zdaj dražji kot lani?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Seveda višajo obrestne mere, zakaj pa jih nebi, inflacija bo šla itak v nebo zaradi raznih miljardnih inekcij, vedo da boste itak na zgubi po letu dni.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
si smešen, to so vse obrestne mere na letni ravni

My bad. Sem mislu, da so šli v takšne skrajnosti. Ampak očitno nism dobr razmislu...
smirk-1.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ko je blo "moderno" najet kredit za xy let, so se banke za komitente teple tko, da so nižale pribitke na osnovne obresti. zdej jim pihajo na dušo s tem, da zvišujejo obresti na depozite. ampak še zmeri pa se držijo simple pravila "denar jim posodi za več, kot jim daš zanj". vse skupi pa narekujejo medbančne obresti oz. ključna oberstna mera. kamor gre ta,grejo pol obresti pr poslovnih bankah. so pa ta moment obresti na depozite do enga leta še zmeri za par desetink odstotne točke manjši kot pa je uradna inflacija. torej če daš zdej banki dnar po enem letu realno niti inflacije ne boš pokril. če maš u štumfu, boš mel pa realno šest posto minusa. kakor komu paše. se pa pol ne čudim, kako folk pol leti v neke piramide in ponzije

kabudi

Zelenc'
9. okt 2007
25
0
1
Sem gledal in na internetni strani res nimajo te ponudbe. Sem pa malo pobrskal in našel tole :

Citat:
POSEBNA PONUDBA:

V obdobju od vključno 05.09.2008 do vključno 31.10.2008 veljajo za vezane vloge, sklenjene za dobo od vključno 91 dni do 365 dni posebne obrestne mere:

Valuta/Znesek
978 - EUR Od 91 do 180 dni Od 181 do 365 dni
1.000 in več 5,00 5,10

Obrestne mere veljajo za vezane vloge 1.000,00 EUR in več in so nespremenljive.

Banka lahko sklene vezano vlogo po posebni ponudbi le za eno dobo vezave.

Ponudba ne velja za vezane vloge z avtomatskim podaljševanjem.

vir: http://www.gbkr.si/html/ponudba/obcani_obrestne.asp

Lp,
kabudi
cool-1.gif

ps. denar je že v žepu...
smirk-1.gif
ka pa veš a bodo odkupl tiste kredite al ne v usa

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
ps. denar je že v žepu... ka pa veš a bodo odkupl tiste kredite al ne v usa

Srčno upam, da si naredil napako.
rolleyes-1.gif

btw. Oktober je mesec varčevanja in precej bank ponuja še dodatne ugodnosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik shift pravi:
jst sm dobil ponudbo za 1mesec za 5,55%.prej si lahko res samo sanjal o takih obrestih.
stanovanjski kredit ki sem ga vzel lani bi napram temuče bi ga vzel leto letos z identično vsoto bil obrok za 43€ višji
bonk.gif

evo tale cifra mi je padla
sicer vem da je to Letna obrestna mera, ampak vezava pa je omenjena mesečna in ne (dvo)letna kot recimo nlb in podobni.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če prav razumem tvoj odgovor te zanima naslednje:
Vedno se sklepajo vezave z letno obrestno mero. Če povem po domače: Če skleneš vezavo za en mesec po letni obrestni meri 6%, pomeni, da je mesečna obrestna mera 6/12 = 0,5%

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Točno tako. 5% mesečne obresti imajo ulični posojevalci denarja, kar znese 12x5= 60% glavnice letno. Če mi katera banka to nudi mi naj tisti pove ki je to sklenil, takoj nesem! Ampak mislim da bi se banke pri takšne OM hitro zaprle.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
še vedno nismo na isti frekvenci,lčeprav mislim da isto oziroma vsaj precej podobno mislimo....
jaz sem shiftovo objavo razumel kot da lahko on sklene mesečni depozit (za 30 dni) ob tem pa dobi 5,55 LETNE obrestne mere.
Jaz tako obrestno mero recimo na nlb dobim če sklenem 2letni depozit in ne mesečni....

Je pa razlika ali za enako obrestno mero vežeš za en mesec ali za dve leti. V prvem primeru si en mesec brez denarja, v drugem pa se posloviš od njega za dve leti.

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Na dibi je letna obrestna mera 4,90%, denar ti pa ni treba vezati, ampak ga lahko dvigneš kdr češ.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Glede na to v kakšne čase prihajamo, bi trenutno če bi imel višek denarja raje dal na banko, ki bi imela kakšne pol % nižje obresti kot ostale. Razlog je ta, da tisti, ki ima tako visoko obrestno mero, po vsej verjetnosti nujno potrebuje denar, oziroma če rečemo drugače ga mu primanjkuje. To pa ni ravno dober podatek.
Ob normalni gospodarski situaciji pa se obrestne mere pri bankah za depozite zelo podobne.

lp

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Torej, kaj naredit z denarjem v skladih? Sicer ga ni veliko, vendar sem v tem letu pušnil že skoraj 2k€. Ali pustit pa upat, ali dvignit pa met doma in vzet lekcijo za naprej? :p

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Denar v skladih... pusti. Če imaš dodatne zaloge še kaj dodaj.
Če boš sedaj dvignil bo to res lekcija za naprej...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Mene tudi to boli, a se grizem v jezik. Zdajle prodajat se mi ne zdi smiselno. Na nakupe bom pa vseeno še malo počakal. Sem že dvakrat mislil, da smo na dnu.
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Dokaz, da smo ovce in da nas je treba pomiriti s takimi nerealnimi zagotovili. Če se vse skupaj razsuje, je ni države na svetu ki bi lahko izpolnila take obljube.