Iščem dobrega keramičarja..

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
meni je cena na uro malo dvomljiva..ker tudi pod razno ne veš koliko časa se naj bi dejansko delalo.

Bolj mi je fer na kvadrat z vključenim materialom...izmeriš in toje to. Zdaj ali on dela dva dni ali štiri je pač nejgov problem (oz. mora imeti preračunano koliko mora aračunat po kvadratu da pride skozi). Obrobe se računa posebej.

Cenovno gre pa od 15 EUR naprej po kvadratu (vsaj meni dela za tak denar, pa dobro naredi).

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Sem bil včeraj prveč pameten glede cene. Danes sem se dobil z mojim keramičarjem in pravi, da bo 25 EUR/m2 kar prava cena..

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Ne vem kje dobite takšne mojstre da delajo na uro
stupid-1.gif

V informativnih cenikih je lepo določeno kaj se računa in koliko.
Če tega ½profi keramičar½ ne zna zajeti in predvideti v predračunu,potem pa računa na uro
evil.gif

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Kaj mene briga, a mi racuna na uro ali od kvadrata. Ko je prisel pogledat kopalnico, mi je povedal, koliko casa se bo zamudil (na koncu je bilo malo manj ur kot je mislil) in koliko racuna na uro. Ko enkrat vem okvirno ceno mi je pa vseeno, ali jo je dobil iz kvadratov ali iz ur. Ce bi delal keramiko komplet stanovanje, bi verjetno racunal od kvadrata, za eno kopalnico majhno s precej vogali mi je pa cisto normalno, da racuna na uro.
Zakaj so pa delavci v fabrkah vecinoma placani od ure in ne od komada?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ker imajo normo
tongue-1.gif

Meni je keramičar 7 dni polagal 8m2 v predsobi, bi mu glavo odsekal če bi hotel ure računati. Ko je prišel je rekel to bo 2 dni dela, no zavlekel jih je na 7. Nesposobnež !

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
Citat:
Uporabnik pazok pravi:
Ne vem kje dobite takšne mojstre da delajo na uro
stupid-1.gif

V informativnih cenikih je lepo določeno kaj se računa in koliko.
Če tega ½profi keramičar½ ne zna zajeti in predvideti v predračunu,potem pa računa na uro
evil.gif

znanec je keramičar, mislim da že 30 let, dela na uro. zakaj? ker je pošten, glede na to da dela to za denar je preveč pošten po moje:)

in razlaga razne zgodbe, ko popravlja za drugimi ... al pa more nalit 2 cm izravnalne mase po celi sobi ker iz estriha gleda cev za talno, kaj boš tu po kvadratu računal ?

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Poglej, v gradbeništvu enota mere za obračun ni ura, ampak meter, kvadrat, kubik, tona, komad... Za vsa dela (tudi keramičarska) obstajajo standardni popisi (kaj se obračunava) in normativi (koliko časa na enoto mere bi se naj porabilo), na strani obrtne zbornice je celo precej priporočenih cenikov za izvedbo.
Če "mojster" ne zna naročenega dela v ponudbi spraviti v obliko standardiziranega popisa del, ki vsebuje vse potrebne postavke (tudi izdelavo izravnalne mase npr.) je to odraz njegove nesposobnosti.
Seveda pa se lahko po drugi strani vsak, recimo z znanim izvajalcem, ki mu zaupa, dogovori za plačilo na uro. S svojim denarjem dela vsak kar joče, jasno.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Vi vsi preveč komplicirate. Ura, meter, kvadrat ... brez veze.
Jaz sem sicer tovrstne storitve siver potreboval le dvakrat a vsakič sem od mojstrov zahteval ponudbe glede na predvideno situacijo. Na koncu sem pogledal le končne cene in to je bilo to. Če se na začetku zmoti in napačno oceni to ni moj problem. Če bi se jaz vmes kaj zmišljeval bi pač doplačal.

Enkrat je mojster sam predlagal spremembe glede na predvideno situacijo (dal boljši predlog), pri čemer je imel on več dela, pa še zaračunali so mi enako - po ponudbi.

Tudi lani, ko sem prenavljal celo stanovanje so ponudbe držale - le stvari za katere sem se dodatno zmišljeval sem (za nekatere) doplačal. Česar niso naredili pa niso zaračunali. To so fer mojstri.

Se pa nisem ukvarjal z vsakim mojstrom ločeno ampak sem dal enemu, ki mi je vse porihtal (in končna cena je bila sigurno nižja kot, če bi me vsak ločeno nategoval - glede na to, da nisem iz stroke).

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ker imajo normo
tongue-1.gif

Meni je keramičar 7 dni polagal 8m2 v predsobi, bi mu glavo odsekal če bi hotel ure računati. Ko je prišel je rekel to bo 2 dni dela, no zavlekel jih je na 7. Nesposobnež !
pa povej kaj več zakaj je bilo tako??
Al je res nesposobnež, al ga ni bilo, al poden ni bil raven in je ravnal,posledično tudi daljše sušenje, al si mu dal kakšen mozaik sestavljat....
wink-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik softi pravi:
evo..to se bom šel sedaj jaz..prevzamem delo, zaključim z ekipami, 10% mi ostane, pa garantiram za izvedbo.

Glej, pri meni se je super izšlo.
Očitno ima tisti, ki mi je delal dobre in usklajene ekipe ... ni bilo prepiranja, ni bilo čakanja (med eno in drugo nalogo), ni bilo izgovarjanja kako bi pa nekaj moral nekdo drugi naredit ipd... Še s tisitmi, ki so mi kuhinjo montorilali so se super uskladili ter so prišli vsi naenkrat ter opravili kot se šika.

Po pravici povedano se me ne bi dalo iskati N izvajalcev (gradbenik ... razbijanje sten, postavljanje sten; vodovodar, električar, keramičar ipd... ). Edino, kar sem dal delat kolegom (ne, da bi prišpraral ampak, da bi onadva kaj zaslužila) je narejeno najslabše.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ker imajo normo
tongue-1.gif

pa povej kaj več zakaj je bilo tako??
Al je res nesposobnež, al ga ni bilo, al poden ni bil raven in je ravnal,posledično tudi daljše sušenje, al si mu dal kakšen mozaik sestavljat....
wink-1.gif

Tip je sam sebi naredil estrih, potem je jamral da ni raven, potem je bil prenizek, potem je bilo potrebno veliko lepila, potem je bilo veliko rezanja.... uglavnem katastrofa, tip je eno ploščico polagal vsaj 1 uro. Preveč natančen, saj končni rezultat je lep brez napak, ampak da bi mu pa na uro plačal ga raje nabijem nekam hehe

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
noo, glavno da je narejeno vredu. Boljše da si ga gledal 7 dni in je narejeno vredu, kot pa celo žilvljenje slabo poliženo keramiko.
Ampak, da je reku da je dva dni dela z estrihom, polaganjem, fugiranjem, obrobe.... pa res ne zna precenit časa. estrih se vsaj en dan suši, lepilo tudi, . ... pa tud od prostora je odvisno kakšen je... cca 3x3 al pa 1x8 je razlika

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
2 dni mišljeno da bo 2 dni delal, ne da bo gotovo v 2 dneh, no saj nima veze tip je delal nenormalno počasi. Glede na to, da si je sam naredil estrih in da je prostor skoraj kvadraten, je res dolgo delal
bonk.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Živjo softi,
hvala ti za kontakt, žal pa se Ivo pridružuje množici keramikov, s katerimi ne priporočam nobenega posla.

Pred dobrim mesecem je prišel na ogled, dogovorila sva se za pričetek del, potrdil sem mu ceno (30 EUR / m2) in, ko bi moral začet delat je človek izginil. Klical sem ga 10x, ne oglaša se na telefon, na SMSje, nič. Enkrat se je - verjetno pomotoma oglasil, rekel samo "pokličem nazaj" in..nič. Sem jezen nanj ko hudič, ker so se mi vsa ostala dela zamaknila
uf-1.gif
Ne razumem, kako taki ljudje nimajo jac, da bi se vsaj oglasili, pa rekli da se jim je kaj zavleklo, da se jim ne splača, ne ljubi, karkoli..

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.087
113
v lokalni ostariji
lahko da ima privat kakšne težave, lahko da je imel kakšno nesrečo/bolezen...

lahko pa da je nategun. oz se zmeni za X poslov, potem pa ne more podelat in skaklja okoli... in ker je pozrešen noče nobenga posla pustit drugim, sam pa ne more.

ampak ne moremo kar obsojat brez dejstev

jello

Guru
22. sep 2008
10.276
3.912
113
Pyzda ja. A to imajo kakšne namenske tečaje obnašanja al v čem je finta. Enostavno rečt "glej, ne bom naredil, ne da se mi, nimam cajta, jebe se mi, najdi si drugega". Ne, očitno je lažje glumit gljivo. Pike dobim ko se spomnim na take budale.
bonk.gif

Meni je recimo mizar rekel da ima narejeno da bo v ponedeljek montaža, potem sem ga nekaj dni iskal, ko sem ga končno dobil pa je pribil da ne more ker je hčerka v bolnici. To je bilo zadnje kar sem od njega slišal, kasneje sicer izvedel da je bil to o hčerki samo izgovor, pa tudi da narejeno ni imel nikoli nič. Tukaj meni kmečka logika, zdrava pamet in kar je še takega odpove.
sprasujem se.gif