iRenew - energetska zapestnica (ROFL)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda je jasno, da gravitacija ni pojasnjena v celoti. Ampak kaj od tega dela, ki vpliva na naše življenje (tudi na mikronivoju), pa ni jasno? Po mojem praktično čisto vse.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Vesel sem, da se počutiš zdravega in da najbrž tudi si zdrav. Enako za tvojo ženo.

Torej si imel ti raka na črevesju, žena pa hematološkega raka in sta sedaj brez kakršnekoli medicinske terapije po petih letih oba zdrava (beri: živa)? Kdorkoli, ki ima vsaj malo pojma o medicini, se bo samo ironično nasmehnil ob tem...
smirk-1.gif
Malo manj zabavno je dejstvo, da s tovrstnimi izjavami daješ lažno upanje nekomu, ki ima dejansko katero od teh bolezni.

Če hočeš, mi pošlji skene izvidov ali pa jih kar prilepi tukaj (seveda brez osebnih podatkov). Da vidimo, če lahko kakorkoli podkrepiš svoje izjave...

Če si drznem ugibati - kak benigen polip, ki je malo zakrvavel, ti pa si se ustrašil kolonoskopije. Sedaj je zadeva zaceljena, ampak če se zgodi (to pa dejansko lahko traja leta in desetletja) maligna preobrazba, bo hudič vzel tvojo alternativno šalo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kaj revolucionarnega pa je pri zdravilu za HIV? Bolezen, ki je problem samo v subsaharski Afriki, povsod drugod pa se dela iz muhe slona. Hepatitis C je dosti bolj smrtonosen, rak in srčno-žilne bolezni pa so veliko, veliko večji javnozdravstveni problem. Rezultat je, da imamo izjemno učinkovita in izjemno draga zdravila, ki lahko bolnikom s HIV-om ob sicer zaenkrat precej hudih stranskih učinkih omogočajo skoraj normalno življenjsko dobo.

Kar pa se tiče raka, bi po mojem zdravilo v tem trenutku pomenilo resen problem za človeštvo v smislu dodatne eksplozije vrha starostne piramide. Poleg tega je nesmiselno govoriti o "raku" kot o eni bolezni. Imaš vrste raka, ki te z ali brez zdravljenja spravijo v grob v pol leta (kadilci, pozor!) ali pa takšne, s katerimi lahko tudi brez zdravljenja živiš še leta (npr. ena vrsta ledvičnega raka - Lojze Peterle). Imaš izjemno nevarne vrste raka, kjer daš pacientki tabletke in jo pošlješ domov. V parih tednih bo zdrava. In imaš vrste raka, kjer lahko s terapijo živiš še desetletja (kronične levkemije).

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Lej ga, dala sem ti primer za Aids, ti pa delaš iz muhe slona. Sm misnla, da boš dojel point..

pipo

Majstr
19. mar 2008
959
472
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Seveda je jasno, da gravitacija ni pojasnjena v celoti. Ampak kaj od tega dela, ki vpliva na naše življenje (tudi na mikronivoju), pa ni jasno? Po mojem praktično čisto vse.

saj se razumema
smile-1.gif

prej so pač bile omenjene osnove in računska moč , pa če malo dlokocepimo in pametujemo nič ne škodi
grin1.gif

počakajmo do pomladi, da švičarje ne bo več zeblo in se bo lahko štrom "koristno" uporabil, pa se bo mogoče še ta dilema razrešila
smirk-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Če se ne motim, je imel Peterle raka na črevesju.
Pomota. Na prostati.

Nazadnje urejeno:

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
sej ne vem a se norca delaš iz mene al iz sebe...
confused-1.gif

glej, govorim ti, da je stroka potrdila vsa zgoraj našteta dejstva....tu ni kaj več za ugibat....bil je narejen test na test, zgledalo je kot da ni konca teh testov.....in zdaj ti meni rečeš "naj ugibam"....
bonk.gif

zdaj ko ni več nobenih sledov o potrjenih dejstvih, pa samo sprenevedanje...vse je krivo, samo zdavilci ne obstajajo...
bonk.gif

ta ista stroka gre tako daleš da tudi sama sebi več ne verjame....en drugmu več ne verjamejo, saj se zgovarjajo na napačne diagnoze....
bonk.gif

pa še nekaj....ta ženska najlažje pozdravi raka, takega ali drugačnega.....če seveda niso del karme.....aja, saj res kaj pa je to karma, sej inkarnacije ne obstajajo.....ne dajo se matematično zračunat, narisat, otipat, videt....
bonk.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Če se ne motim, je imel Peterle raka na črevesju.
Pomota. Na prostati.

če se prav spomnim, ga je on sam pozdravil po Breussovi metodi...
ni bilo zdravilcev in čarovnic zraven....;)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ti nisi dojela pointa.
smirk-1.gif

Še enkrat preberi o kakšnih revolucionarnih napredkih znanosti je tu govora in zakaj mi še vedno nihče ne zna odgovoriti na zgornje vprašanje. Jaz sem ti samo napisal, zakaj je tvoja ideja o zdravilu za HIV brezveze. Genski kod virusa je znan, njegovo obnašanje v telesu prav tako. Problem so samo še mutacije (velik problem!) in njegovo "skrivanje" za žilno pregrado v možganih.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Iz nikogar se ne delam norca, ampak upam, da ne pričakuješ, da ti bom verjel na besedo, sploh če gre za tako dvomljivo zadevo.

Sken izvidov?

Ne? Potem sva zaključila.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jernej, glej. Vsi vemo, da zravstvo in alternativna medicina nekako ne gresta skupaj. Vsaj zdravniki jo redko odobravajo. Zadnje čase, pa se to spreminja. Poznam že 3 osebe (med njimi je tudi moja mama), ko je zdravnik dvignil roke in rekel naj poskusijo še na alternativni medicini oziroma še na čem, da ne ve več kaj naj naredi. Mamo so preiskali po dolgem in po čez in niso ničesar našli, potem pa je šla k eni ženski in je ugotovila, da ima neko p... na požiralniku. WTF - našo mat pa je trebuh bolel. Mama je šla nazaj k zdravniku, povedala kaj je rekla in dohtar je odreagiral. Glej ga zlomka, operirali so ji požiralnik, želodec, saj so našli gor polno enih stvari (nimam pojma točn kaj). Torej, nekaj je na tem. Čisto izključevat ni pomena.

.

Preizkali po dolgem in pocez, in niso nasli nic operabilnega.

Nato (po tem ko je vrač rekel da je neka p... na poziralniku) pa so kar operirali zelodec in poziralnik. Na podlagi cega? Magicnih reci tete pehte?

Te dve stvari ne gresta skupaj. Toliko za info.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda!

Kadarkoli se nekdo z malo strokovnega znanja za 5 minut poglobi v uradne podatke, se skoraj vsaka "čudežna zgodbica" sesuje kot hiša iz kart. Zato pa tudi tovrstni prodajalci megle želijo, da se jim verjame na besedo. Ko imaš enkrat stvari črno na belem, je svet naenkrat manj lep.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.765
113
Citat:
aja, saj res kaj pa je to karma, sej inkarnacije ne obstajajo.....ne dajo se matematično zračunat, narisat, otipat, videt....

Bravo, počasi pa le napreduješ
grin1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jernej, glej. Vsi vemo, da zravstvo in alternativna medicina nekako ne gresta skupaj. Vsaj zdravniki jo redko odobravajo. Zadnje čase, pa se to spreminja. Poznam že 3 osebe (med njimi je tudi moja mama), ko je zdravnik dvignil roke in rekel naj poskusijo še na alternativni medicini oziroma še na čem, da ne ve več kaj naj naredi. Mamo so preiskali po dolgem in po čez in niso ničesar našli, potem pa je šla k eni ženski in je ugotovila, da ima neko p... na požiralniku. WTF - našo mat pa je trebuh bolel. Mama je šla nazaj k zdravniku, povedala kaj je rekla in dohtar je odreagiral. Glej ga zlomka, operirali so ji požiralnik, želodec, saj so našli gor polno enih stvari (nimam pojma točn kaj). Torej, nekaj je na tem. Čisto izključevat ni pomena.

.

Preizkali po dolgem in pocez, in niso nasli nic operabilnega.

Nato (po tem ko je vrač rekel da je neka p... na poziralniku) pa so kar operirali zelodec in poziralnik. Na podlagi cega? Magicnih reci tete pehte?

Te dve stvari ne gresta skupaj. Toliko za info.

Sej sm res na pol napisala. Ko je prišla nazaj k zdravniku, so jo dali še na dodatbne preizkave požiralnika. Poleg nekih cist al kaj (res ne vem), je imela prekratek požiralnik in so ji želodec stisnili, da je šel nižje dol. Evo po domač, jst po zdravniško ne znam povedat. Ampak fora je, da niso najdl prej nič. Magnetna, ultrazvoki...nič od nič..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo... ob bolečinah v trebuhu ni nihče pomislil, da bi šel s kamero pogledat zadevo, pa je to ena izmed osnovnih preiskav v gastroenterologiji.
sprasujem se.gif

Sicer pa prvič slišim za tovrstno bolezen. Prekratek požiralnik in terapevtsko stiskanje želodca. Saj so tvoji starši zdravniki, ne? Lahko dobiš kakšno malo manj laično razlago bolezni prosim?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja, se bom potrudila kako se temu pravilno reče. Sam, da se s fotrom kaj vidiva
smile-1.gif

Sej so bli tud dohtarji presenečni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
drugače pa, če je masa osnova gravitacije in o tej masi se še nismo zmenili od kod je, potem imo zadeva ni pojasnjena v osnovi
V velikostnem razredu od 10E-9 do 10E+9 je popolnoma pojasnjeno, od kje masa: atomi, molekule. Oni od protonov, nevtronov, elektronov in ostalih delcev. Kako pa do njih pride masa, pa res še ni raziskano (vsaj ne v praksi). Ampak to so čisto drugi velikostni razredi (no ja, jih niti ne moremo določiti zaradi efektov kvantne mehanike)

Podobne teme