iPhone uradno večji šrot od Androida

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Da so Apple izdelki po jobsovi smrti vedno za konkurenco po funkcionalnosti, je že en čas dejstvo. Ampak uporabniki so vedno govorili, to kaj jim je Stivi vbil v glavo: "it just works"

No očitno več ne

iPhone's high failure rate makes Android more reliable

New data shows that iPhone’s “performance issues and high failure rates” over the last year make Android more stable. iPhone 6 and iPhone 6s are said to be two of the worst-performing Apple handsets

Torej zadeva se kvari ko šus, aplikacije se sesuvajo,.. uporabniki pa modro molčijo, skladno s kodeksom "it just works"
smile-1.gif

Kakšen argument še ostane, da me nekdo prepriča da to kupim, če pa je še zadnja točka, ki je govorila applu v prid šla po gobe? Ampak uporabniki še dalje trobijo enotno v en rog: android šteka
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Mel oba operacijska sitema Android in WP pa oba skupaj nimata za burek proti Applu. Žal. Verjamem, da je apple šrot toda kakšen šrot sta potem šele Android in WP.......

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Vidiš to ti je odgovor prvih dveh Fanatikov, ki ne vidita pet prstov pred sabo.
Je pa to samo še ena brez veze odprta tema, za podjebavanje in kreganje nasproti mislečih.
Take teme bi morali Moderatorji v štartu odstranit skupaj z avtorjem teme.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Vidiš to ti je odgovor prvih dveh Fanatikov, ki ne vidita pet prstov pred sabo.
Je pa to samo še ena brez veze odprta tema, za podjebavanje in kreganje nasproti mislečih.

A ti kaj bereš??? Probal sem vse tri sisteme in med "slabimi" je pač apple najboljša izbira. Ima svoje omejitve zato pravim, da ni idealen. In pa nisem noben fanatik. Rad preizkušam različne stvari in nikoli nisem dolgo na eni in isti stvari vendar se ni zdim da bom ostal pri applu. Če je tebi všeč android tudi prav.
smile-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
The most popular social media apps – Facebook, Instagram and Snapchat – crash regularly on iPhones

Aha, vse jasno, zakaj nimam problemov z nestabilnostjo
grin1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.437
2.390
113
Pomurje
Gremo smučat in potegnemo ven telefone večina Androide en pa I6i. Pod 0 °C I ne dela Iphone in fehta tip da pošljemo slike na njegov Viber.

To me je zelo negativno presenetilo in odvrnilo od nakupa. Delam precej zunaj in na mrzlem si z jabko nimam kaj začet.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz imam še stare gare od ajfon 5S, pa si zdajle razbijam glavo, kdaj mi je kak app krešnil nazadnje. Nop.

Uporabljam facebook, insta in snap ne, in se mi še ni sesul.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Dalec od tega da sem fanatik. Zaradi appla sem samo zaradi posla. Z androidom sem bil zadovoljen. Res da sem ga malo flashal, prirejal, da je delal ok.
Na zacetku sem bil na applu kar malo razocaran ker sem pogresal dolocene funkcije, samo ko se navadiš na sistem je telefon res hiter in ne potrebuje nobenih "predelav" da deluje tako kot mora.
Še vedno gledam android tabor kaj ponuja in še vedno mi je kul kar ponuja.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

iPhone imam "po službeni dolžnosti" in če bi kupoval s svojim denarjem vprašanje če bi se odločil zanj. Ne zato ker ni vreden toliko (o tem težko sodim) pač pa zato ker enostavno ne bi dal 1000+ eur za telefon.

Tole glede mraza je sicer res, a samo če baterija ni najbolj polna. Takra se telefon ugasne in se pusti ponovno prižgati šele ko prideš na toplo. To se mi je godilo morda 2-3x, zdaj ko sem ga "pogruntal", pa itak ne več. Baterija je sicer odlična, ob intenzivni uporabi in vklopljenih BT, Wifi in celem kupu nekih push zadev in notifikacij še vedno zdrži 2-3 dni (na morju ko se ni uporabljalo pa več kot en teden).

Ostalih težav ni. Ne da jih je malo pač pa jih ni, zadeva dela "rock stable" in ne spomnim se da bi se mi kdaj kakšna zadeva sesula. V primerjavi z prejšnjim Note 3 je hitrost neprimerno boljša, sam ekosistem pa tudi, ko ga malo naštudiraš. Na androida sem moral recimo navleči vse živo skine in launcherje da je bilo uporabno, tukaj pa je že kar "out of the box" ok (še dobro, ker se ne da kaj dosti prilagajati).

Kdor misli da se tak telefon kupuje zaradi poziranja se pa tudi moti (vsaj kakor jaz vidim zadevo). Včasih je bil jabuk res neki stasusni simbol, po tistem, ko sta jih začela na obroke dajati tako simobil kot mobitel (da ne omenjam Hoferja), pa ni več nobena rekdost. Itak že tri generacije zgledajo isto, ko daš gor ovitek pa tudi kakšen Huawei P9 lite ni kaj dosti drugačen (vidim da se zadnje časo to množično kupuje).

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Tole z mrazom je res, če na primer telefon odložiš kam, da se ohladi. Pa še to sem slučajno ugotovil, letos, ko sem ga ponoči pozabil v avtu, ko je bil minus zunaj. Če ga pa nosiš v žepu pa ni panike. Je lepo preživel letos -18.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Da so Apple izdelki po jobsovi smrti vedno za konkurenco po funkcionalnosti, je že en čas dejstvo. Ampak uporabniki so vedno govorili, to kaj jim je Stivi vbil v glavo: "it just works"

No očitno več ne

iPhone's high failure rate makes Android more reliable

New data shows that iPhone’s “performance issues and high failure rates” over the last year make Android more stable. iPhone 6 and iPhone 6s are said to be two of the worst-performing Apple handsets

Torej zadeva se kvari ko šus, aplikacije se sesuvajo,.. uporabniki pa modro molčijo, skladno s kodeksom "it just works"
smile-1.gif

Kakšen argument še ostane, da me nekdo prepriča da to kupim, če pa je še zadnja točka, ki je govorila applu v prid šla po gobe? Ampak uporabniki še dalje trobijo enotno v en rog: android šteka
hysterical-1.gif

Sem samo jaz to označil kot spam ?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tovrstnim analizam jaz ne verjamem kaj prav veliko, pa naj si bodo v prid Appla ali pa bilokaterega andorid tabora.

Kot drugo bom pa tkao rekel. Od nekdaj mi gre Applova politika na organ, predvsem tisto njihova filozofija itunsa kateri je res dejansko nekaj najhujšega kar v letu 2017 lahko srečaš na računalniku (od nekonsistence do bugov,. bla bla) in ne nisem njihov privrženec. Po sili razmer sem pred leti dobil v uporabo iphona 5, katerega sem se otepal. Ko sem se ga navadil mi je bil top. 5s sem preskočil in uporabljal iphona 6. po nadgradnji na ios 10 mi je zadeva začela blaaaazno štekati. Pač tko nenavadno za Apple. Pa sem znorel in si rekel ok v vseh teh letih, pa je moral andorid že narediti kakšen korak naprej. Ker edini andorido s katerim sem bil kadarkoli še najbolj zadovoljen je bila nexus serija, ostalo je vse crap. No pa Sony Z3 compact mi je bil tudi kar ok dokler mi ga v 10cm globine ni voda zalila. No skratka, sem obupal nad applom, v dobri veri nad andoridom. SEm se odločil za Lg G5. Samsunga ne prebavljam zaradi touchwiza, G5 pa je fantastičen s kamero kar mi je ena od glanvih karektaristik ki me zanima. Super zadovoljen, v piko vse. Sedaj pa parih mesecih....evo..klasika. Andorid pač. Že serje
bonk.gif

In ja cela gora se vas bo našla, men se pa to na andoridu ne dogaja. Ja glej men pa se. In tudi se mi je ar se mi je na applu 6 in sem tudi tukaj pisal o tem, ko je bil počasen za znoret...pa jih je bila spet gora, men vse ok dela. Jah suer. Meni pa grenki priokusi ostajajo povsod. Vse je en velik crap če smo realni
cheer.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
BTW: jaz niti rabim niti ne uporabljam iTunes. Update delam preko OTG (in to dela na jabki res dobro), kakšno muziko itd si prenesem z dropboxom, slike pa dol tudi vlečem z dropbox camera upload.

Itunes je sicer zadeva, ki mi gre organsko na živce.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tudi sam ne uporabljam itunsov ampak sem bil prisiljen, ker žal mi službena politika preprečuje dropbox pa sem hotel nekaj mp3jev prenesti. In sem poizkušal z itunsi. Jao bože kako imajo to lahko v produkciji ne vem. Pa sem večkrat sinhorniziral, pa je že kazal, da so komadi tako na iphonu kot na kompu pač da je posinkal vse..odklopim, evo spet ni komadov ali pa samo polovica in podobno. Skratka polom. Mislim da sem dejansko porabil vsaj pol ure da sem 30 komadov prenesel na aparat. Pa sem imel ob sebi še enega, ki je power user na applu, pa je bilo samo slišati, ja nekaj ti zgleda res nagaja ja, probaj itunes na drugem kompu...đizs
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:

467716-post_slo.gif

Zdej bo cel halo kdo ima ''boljšega'', na koncu pa ne bo ugotovitve kateri je dejansko ''boljši''
sprasujem se.gif

Sem zamenjal 3 iphone, prva dva (3GS in 5) delala odlično; sedaj 6-ka totaln trash, pa zato ne trdim da je iphone slab oz. android boljši
zmaga.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
262
83
Slovenija
jaz pa si želim imeti na Androidu tako dober sistem backupa, kot ga ima Iphone. Ko še to uredijo, potem pa je res vse ok.
SG7