iPhone uradno večji šrot od Androida

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
Če se gre že neke primerjave delat se morajo delat z "stock" androidom (Nexus recimo ali pixel ) ne pa primerjat Android zmazke z "miljon" dodatnimi programi od HTCja, Samsung, Sonyja in LG itd....

Trenutno že na drugem nexusu (prvi nexus 5 od LG) in niti enkrat ni bil katerikoli na servisu (v garanciji) zaradi softwera.
Pa se imam za "težkega" uporabnika (4 maili, ogromno klicanja, smsjev in interneta in minimalno dodatnimi 5 aplikacijami na telefonu).

Kar se tiče backupa pa tud ni panike... Koledar in imenik je sinhroniziran z gmailom, slike in ostali dokumenti pa Google drive....

Nisem pa nikoli imel Iphona tko da neke primerjave res ne morem narediti je pa res da poznam par ljudi ki so imeli z Iphoni "probleme"...
Ne morem pa po tem sklepat da je ios slabsi ker ne vem kaj delajo z telefoni.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Najprej izklopi sinhronizacijo in se loti naprej. Potem pač vse dodajaš ročno, skupaj s slikami. Bolj enostavno ne gre.

S sinhronizacijo pa so res same težave in je sistem glup

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz..

Počasi bo 3 leta kar imam Nexus 5. Posodobljen, nazadnje formatiran dobro leto nazaj. Do pred 1 meseca je delalo vse res popolno, zdaj pa se občasno pojavi težava, da se ne prikaže tipkovnica v kakšni aplikaciji, pa app za kamero mi je enkrat zaštekal. Navadno reboot pomaga, za format pa sem prelen
smile-1.gif
.

Res škoda, da je Google s Pixel brandom tako podražil super p/p telefone ...

LP

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Ne vem kaksne probleme imate z androidom, ker jaz nimam popolnoma nobenega
+1
in to že od Gingerbread naprej. Sem oseba, ki takoj zamenja tabor, če z nečim nisem zadovoljen, ampak do sedaj mi še ni bilo treba. Kar pa ne pomeni, da ne bom, če bo začelo kaj trokirati.
PS: Je pa res, da si zaenkrat še lahko privoščim flagshipe in še nisem kupoval budget android telefonov.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Najprej izklopi sinhronizacijo in se loti naprej. Potem pač vse dodajaš ročno, skupaj s slikami. Bolj enostavno ne gre.

S sinhronizacijo pa so res same težave in je sistem glup

Na racunalnik se nikoli nisem delal backupa z nobenim telefonom ker ni potrebe oziroma se mi zdi nesmisel v teh casih...
smirk-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ne govorim za backup. Govorim za slike, mp3 dodajanje/shranjevanje. Izklopis sinhronizacijo po folderju in vse vnasas rocno. Jaz slike iz iPhonea na comp dajem preko Preview appa, ki je tudi temu namenjen. Mp3-je pac dodam v playlisto, rocno in preko Music appa.

Če daš slike v en folder in se ti potem sinhronizirajo pa je res glupo, ampak me čudi, da folk ne pozna obhoda...

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Imam se za nekoga, ki je heavy Apple user vendar ne fanatik, uporabljam apple izdelke 24ur na dan. In po mojih izkušnjah je največji problem Iphonov in ostalih applovih izdelkov Glupi uporabniki, ki enostavno so vsi preveč pametni za RTFM. Ali si ogledat kak TUTS.

No kar se tiče pa šrota, tudi sam sem bil razočaran z Iphone 5 ene 3 leta nazaj sem pa na Applu od 2g naprej, kar se telefonov tiče torej od začetka in 5 je bila moj naslabši telefon ever, vendar me niso pri Applu pustili na cedilu in so mi aparat zamenjali z 6+, katerega sem letos nadomestil z 7+ in od takrat sem spet happy user.

Eno stvar pa ima vsak kupec Applovih izdelkov in to je popoln poprodajni support in servis. Tega ni nikjer pri nobenem proizvajalcu telefonov ali računalnikov na svetu.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Vsak fanatik bo rekel, da ni fanatik
17758-icon_confused.gif

Res pa je, da so največji problem Glupi uporabniki in to predvsem na Androidu in ravno ti potem odhajajo na Appla.
17758-icon_confused.gif

bonk.gif