iPhone 7

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Po eni strani je butasto imeti dva konektorja, ki sta sposobna predvajati audio. Samo so s tem dejansko odrezali edini način, kako je na iPhone-a možno priklopiti senzor, brez da plačaš applu licenco za lightning konektor.

Jaz osebno ga ne bom pogrešal. Slušalke uporabljam samo tiste, ki pridejo v paketu. Edine druge slušalke, ki jih imam, so bluetooth. Doma, ko se fila predvajam musko preko AirPlay-a. V avtu pa imam bluetooth in CarPlay.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Res je cajt da se vrze na smetisce zgodovine. Slusalke za slabih 200€ in 5 urami avtonomije pri srednji glasnosti so the way to go
zmaga.gif

160$ za bluetooth slušalke v bistvu sploh ni veliko. Vprašanje, kakšna je dejanska kvaliteta. Verjetno je nekje mid range. Za dobre bluetooth slušalke je treba odšteti tudi 400, 500$

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Že, ampak tukaj si skoraj prisiljen v nakup (ali pa s seboj tovoriti tisti podaljšek). So uncool.

Zanimivo je, kako iPhone fani za vse najdejo pojasnilo.
grin1.gif
Če dobro premisliš, so slušalke skoraj zastonj.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
160$ za bluetooth slušalke v bistvu sploh ni veliko. Vprašanje, kakšna je dejanska kvaliteta. Verjetno je nekje mid range. Za dobre bluetooth slušalke je treba odšteti tudi 400, 500$

dobesedno adijo pamet kaj vam enim po glavah špila

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Apple slušalke niso baš nekaj kvaliteta. Jaz sem zraven 6S dobil že te kao boljše "earbuds", pa se vseeno lahko skrijejo pred Beats Audio, ki so bile priložene HTC-ju, kaj šele orenk naušesnim Sennheisercam, ki jih uporabljam doma. Razen enkrat za probat jih imam zato kar lepo pospravljene v škatli od telefona.

Tako da mene pri teh brezžičnih ne skrbi nič drugega kot samo to, da so po izgledu enake tem earpods in da imajo verjetno tudi enak slab zvok. Če dobiš nekaj zastonj zraven telefona, te to ne moti, če pa orenk plačaš, pa.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

Zanimivo je, kako iPhone fani za vse najdejo pojasnilo.
grin1.gif
Če dobro premisliš, so slušalke skoraj zastonj.

To je stara zgodba ze od ifon 1, ko ni imel mms podpore in po mnenju ifanov to itak zivi bog ne rabi
d055.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Že, ampak tukaj si skoraj prisiljen v nakup (ali pa s seboj tovoriti tisti podaljšek). So uncool.

Lahko uporabiš katerekoli druge bluetooth slušalke. Če pa že zraven tovoriš žične slušalke, se en majhen podaljšek ne bo veliko poznal.

Jaz bom sicer verjetno še kako leto ostal na 6-ki, ki mu nič ne fali. Teh airpods slušalk pa nimam namena kupovati, ker bi jih prej ko slej zgubil. Že sedaj včasih iščem slušalke po celi bajti. Ne vem kako bi bilo, če bi bile v treh kosih. Za psa sprehajat bodo te, ki pridejo zraven čisto vredu.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Niso poceni, samo za "apple standard" sploh niso pretirano drage

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
To je stara zgodba ze od ifon 1, ko ni imel mms podpore in po mnenju ifanov to itak zivi bog ne rabi
d055.gif

Uporabljam iphone od enke naprej in še vedno sem mnenja, da je mms popolnoma nepotreben. V vsem tem času sem posla manj kot 5 MMS-ov. Ene 2x toliko pa dobil.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz.

Je kej kaj omenjeno, kakšen je tisti adapter za slušalke? Namreč, ni mi ravno jasno kako so si zamislili, da lahko istočasno poslušaš muziko na teleofnu in zravne še polniš aparat. To je pri meni namreč zelo pogosta navada, da lavfam muziko in hkrati polnim telefon..zdej pa???

Meni te klasične slušalke od iphone-a skoz padajo ven iz ušesa, sploh med kakim športom. Si ne predstavljam nositi tako drage brezžične slušalke, brez da jih nekam izdatno zataknem. Izgubil bi jih prvi teden...

Ta zadeva s polnjenjem in hkratno uporabo slušalk je pa res slaba!

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:

Lahko uporabiš katerekoli druge bluetooth slušalke. Če pa že zraven tovoriš žične slušalke, se en majhen podaljšek ne bo veliko poznal.

Jaz bom sicer verjetno še kako leto ostal na 6-ki, ki mu nič ne fali. Teh airpods slušalk pa nimam namena kupovati, ker bi jih prej ko slej zgubil. Že sedaj včasih iščem slušalke po celi bajti. Ne vem kako bi bilo, če bi bile v treh kosih. Za psa sprehajat bodo te, ki pridejo zraven čisto vredu.

Po mojih dosedanjih izkušnjah so bluetooth slušalke bodisi crap bodisi drage in velike.

Vsaka dodatna stvar, ki jo je treba tovoriti s seboj, je nedobrodošla. Zakaj bi sedaj še za podaljšek moral paziti, kje ga imam. In po Murphyju ga ni v bližini ravno takrat, ko ga rabiš.

Kot kaže, bo treba nositi poleg iPhona še torbico s konektorji (podobno kot pri lahkih prenosnikih podaljšek za d-sub ali LAN konektor).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Uporabljam iphone od enke naprej in še vedno sem mnenja, da je mms popolnoma nepotreben. V vsem tem času sem posla manj kot 5 MMS-ov. Ene 2x toliko pa dobil.

Ker ti nisi poslal, je nepotreben. To je nekakšna iLogika?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ko apple naredi custom konektor za svo telefon, vsi v luft skočijo. Ko pa operater zaračunava za pošiljanje slike, ki jo lahko zastonj pošlješ preko maila, je pa vse ok. Kdo je zdej ovca?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Vsaka dodatna stvar, ki jo je treba tovoriti s seboj, je nedobrodošla. Zakaj bi sedaj še za podaljšek moral paziti, kje ga imam. In po Murphyju ga ni v bližini ravno takrat, ko ga rabiš.

Kot kaže, bo treba nositi poleg iPhona še torbico s konektorji (podobno kot pri lahkih prenosnikih podaljšek za d-sub ali LAN konektor).
Zdaj si mal drama queen, pač enkrat natakneš tisti podaljšek na slušalke in si fertik. Saj imaš očitno itak rad kablovje.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Kaj konkretno uporabnega bo pa iOS 10 prinesel uporabnega za tiste s 5ko, 6tko? Pa ne copy-paste prosim.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Ko apple naredi custom konektor za svo telefon, vsi v luft skočijo. Ko pa operater zaračunava za pošiljanje slike, ki jo lahko zastonj pošlješ preko maila, je pa vse ok. Kdo je zdej ovca?

Hočeš reči, da nimaš zastonj SMS-ov in MMS-ov?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zdaj si mal drama queen, pač enkrat natakneš tisti podaljšek na slušalke in si fertik. Saj imaš očitno itak rad kablovje.

In če imam slušalk več? Ti imaš samo ene?

Sedaj bodo vsi drugi bedaki, samo da iRešitev ne bo kretenska.