iPhone 6 in iWatch

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.525
113
Jaz imam neomejeno pa ponucam mogoče par 10mb na mesec

Kar nuca update vremena pa te fore. Kjer pa dejansko rabim pa itak nič ne lovi, tako da whatever.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Lahko bi obstajal poseben File system, ki bi bil namenjen multimediji in bi se normalno mount-al. Apple ima nekatere stvari tako češko rešene, da kar 2x pogledam.

Saj obstaja, oz bo čez par dni dostopen vsem. iCloud drive omogoča točno to. Na pc vržeš slike v eno mapo in se v parh sekundh pojavijo na iNapravi. Sicer ne boš verjel, ampak slike lahko daš na iPad celo iz prenosnega diska, fotoaparata, sd kartice, ... , če nabaviš camera connection kit.

Drugače pa obstaja ogromno načinov, kako preneseš vsebino na iNapravo. Jaz odkar uporabljam spotify niti glasbe ne prenašam več gor preko iTunes. Moja kompletna glasbena kolekcija je drugače v iTunes, ki mi je najbolj pregleden. Uporabljam ga predvsem zato, ker mi sam ureja mp3-je po mapih glede na izvajalca in ime albuma. Prej sem imel celo zmešnjavo in nisem nič našel. Omogoča mi pa tudi to, da lahko poslušam kompletno kolekcijo preko home sharinga, brez da prenesem en sam mp3.

Po pravici povedano s ne spomnim, kdaj sem iPada nazadnje priklopil na iTunes. Pa preko njega konzumiram ogromno multimedije.

če nabaviš.....
če namestiš 3rd party app...

...A ni bilo prej govora kako i(Naprave) delujejo out of the box?

Z oblakom je tako kot z iTunse...če nimaš dostopa do svojega računalnika si mrzel. Da ne govorimo, če ni wi-fi povezave.

LP
Torus

am, wait, what? ce ni wifija si mrzel? LTE je pa kaj? nekaj kar ti ribe prodaja?

Žal nimam iPad-a z modemom ampak samo WiFi
smile-1.gif
In če je to tak greh, zakaj Apple tako konfiguracijo prodaja?

Glede dosegljivosti omrežja so pa že drugi odgovorili.

LP
Torus

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Imam telefon, kjer si v par sekundah nastavim hotspot in ne rabim met na padu 3g modula. Zato recimo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ok, to se nekak strinjam... Smartphone brez vsaj 3gb date je... Utopija..
Mam 2000 paket, pa vidm, da bo treba, ali operaterja zamenjat (orto gigastik), al pa na M@ vzet neomejen paket, ker mi je cca. 1.5gb premal (recmo, da ponucam cca. 500 enot za klice pa sporočila, čeprav številka, logično, varira)...

Ja samo 3gb ima koliko ljudi? Par procentov mogoce. Jaz imam 1gb, glih za glih. Da pa bi fural cloud nonstop, ker mi japka samo to omogoca zaradi svojih glupih omejitev, pa bi bilo se 3 premalo.

Torej ti ne bi prenašal po kablu, ker rabiš še drugo napravo, ki je nimaš.

Ne bi prenašal po wifi, ker ga nimaš. Pa zanemarimo da je free wifi danes na vsakem drugem koraku.

Ja kam bi pa pol sploh prenašal, če maš samo za telefon?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Lahko bi obstajal poseben File system, ki bi bil namenjen multimediji in bi se normalno mount-al. Apple ima nekatere stvari tako češko rešene, da kar 2x pogledam.

Saj obstaja, oz bo čez par dni dostopen vsem. iCloud drive omogoča točno to. Na pc vržeš slike v eno mapo in se v parh sekundh pojavijo na iNapravi. Sicer ne boš verjel, ampak slike lahko daš na iPad celo iz prenosnega diska, fotoaparata, sd kartice, ... , če nabaviš camera connection kit.

Drugače pa obstaja ogromno načinov, kako preneseš vsebino na iNapravo. Jaz odkar uporabljam spotify niti glasbe ne prenašam več gor preko iTunes. Moja kompletna glasbena kolekcija je drugače v iTunes, ki mi je najbolj pregleden. Uporabljam ga predvsem zato, ker mi sam ureja mp3-je po mapih glede na izvajalca in ime albuma. Prej sem imel celo zmešnjavo in nisem nič našel. Omogoča mi pa tudi to, da lahko poslušam kompletno kolekcijo preko home sharinga, brez da prenesem en sam mp3.

Po pravici povedano s ne spomnim, kdaj sem iPada nazadnje priklopil na iTunes. Pa preko njega konzumiram ogromno multimedije.

če nabaviš.....

Z oblakom je tako kot z iTunse...če nimaš dostopa do svojega računalnika si mrzel. Da ne govorimo, če ni wi-fi povezave.

LP
Torus

am, wait, what? ce ni wifija si mrzel? LTE je pa kaj? nekaj kar ti ribe prodaja?

smile-1.gif

LP
Torus
se pravi imas samo en device od apple, pa se ta je entry level in solis pamet? kar se pa pokritosti tice, a misl da smartphone designerji izdelujejo telefone s slovenijo v mislih?
hysterical-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Kako misliš merjenje utripa brez pasa?
smile-1.gif
To sem že nekajkrat videl, ko so to napisali....
A nima tako kot druge ure, zadaj, na hrbtni strani senzorja za merjenje srčnega utripa?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
V mislih mam pas, ki se da pod prsni koš. Večina športnih ur ne zna merit utripa brez tega pasa, ker nimajo vgrajenih senzorjev na hrbtu ure, kot ima to apple watch in še nekatere druge. Pas pa je že sam po sebi neudoben, med tekom ali vadbo pa še bolj.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Misliš minus
smile-1.gif
iPhone 6s, 6s plus in 6s minus haha

Mislim, da bi večina iphone userjev raje vidla i6 z 4.2 in 4.7 inčnim zaslonom, kot pa 4.7 in 5.5...

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:

če nabaviš.....

LP
Torus

smile-1.gif

LP
Torus
se pravi imas samo en device od apple, pa se ta je entry level in solis pamet? kar se pa pokritosti tice, a misl da smartphone designerji izdelujejo telefone s slovenijo v mislih?
hysterical-1.gif

Alright...z tem si potolkel vse stereotipe iLoverjev. Da bi pa mogoče priznal, da bi se mogoče dalo kaj izboljšati...to pa ne.

in BTW, da te malo podučim, ker so telekomunikacije ravno moj poklic....Slovenija je ena bolje pokritih držav z kvalitetnim mobilnim signalom, kljub specifikam terena.

LP
Torus

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
V mislih mam pas, ki se da pod prsni koš. Večina športnih ur ne zna merit utripa brez tega pasa, ker nimajo vgrajenih senzorjev na hrbtu ure, kot ima to apple watch in še nekatere druge. Pas pa je že sam po sebi neudoben, med tekom ali vadbo pa še bolj.

Ko se navadiš, ni nič neudoben, sploh ne veš da ga imaš, ampak bolj pomembno je, da pas pod prsnim košem daje bolj natančne podatke. Kot pri merilcu krvnega tlaka, tisti za na zapestje je samo igračka, če hočeš prave vrednosti moraš uporabljati tistega za nadlaket.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ok, to se nekak strinjam... Smartphone brez vsaj 3gb date je... Utopija..
Mam 2000 paket, pa vidm, da bo treba, ali operaterja zamenjat (orto gigastik), al pa na M@ vzet neomejen paket, ker mi je cca. 1.5gb premal (recmo, da ponucam cca. 500 enot za klice pa sporočila, čeprav številka, logično, varira)...

Ja samo 3gb ima koliko ljudi? Par procentov mogoce. Jaz imam 1gb, glih za glih. Da pa bi fural cloud nonstop, ker mi japka samo to omogoca zaradi svojih glupih omejitev, pa bi bilo se 3 premalo.

Eh, smartphoni so v veliki večini v posesti med mladimi (recmo do 30 leta) in ti imajo kar sigurno med 2 in 3 gb prenosa podatkov.
Med starejšimi (30-40), pa vrjamem, da nima(te) tolk prenosa. Čeprav, po drugi strani, za službene namene vam vrjetno firma krije račun za telefon in tu nebi smela biti ovira.
Wifi je skorajda povsod na voljo. Pa tud, če bi fural cloud skos.. Na cloud se ti synca fotko, ko jo posnameš, pa še to lahko določiš, da izvrši dejanje samo, ko je na wifi.
Jaz fotk recimo ne prenašam v oblak, ker mi preprosto ni želja, da mi skuri 300mb prenosa, da mi prenese en filmček iz žura/koncerta. Vsaj ne pri tej naročnini. Ob menjavi na unlimited paket pa ne jebem več 5%. Vklopim vse preko date, pa wifi furam samo še doma (nažalost pokritost z 3G ali več še ni na voljo, pa nisem v eni vukojebini doma
bonk.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Jaz fotk recimo ne prenašam v oblak, ker mi preprosto ni želja, da mi skuri 300mb prenosa, da mi prenese en filmček iz žura/koncerta.
A to veš, da lahko nastaviš, da ti jih synca samo na wifiju?
Prideš domov (ozr nekam kjer je wifi) in čez par minut/sekund imaš vse fotke/video online na varnem, brez da bi se moral ukvarajti s tem...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Vem, vem. Sej sm zgori omenil, da si lahko tko nastaviš. Ampak.. Recimo da 3 min za tem, ko posnameš nekaj, zgubiš/uničiš telefon... Preko wifija ti ostane samo spomin v glavi. Če imaš dato in direkten cloud upload (po možnosti še kak LTE), maš slike/filme v parih sek. naložen in shranjen...
evil.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Jaz imam 3GB podatkov na paketu pa imam vseeno izklopljen sync na mobilnih omrežjih.
Razlog je pa ta, da ravno takrat ko sem se spravil neko infomacijo poskat na netu se mi je telefon spravil updetjat kako 20Mb aplikacijo...
In itak je link pol ratal hiter kot leta 90.
grin1.gif

Tako da zdaj se mi fotke syncajo samo doma in appi se tudi doma updejtajo an wifiju, ko sem pa na poti imam pa vedno celoten bandwidth na voljo za surfanje...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
ksz

Če tule kdo v nizkem štartu čaka na nakup novega iPhona - na bolhi se pojavlja kopica oglasov, ki za naslednji teden obljublajo telefone iz Nemčije ali Švice za premijo ranga 200€.

No, konec meseca naj bi jih dobil tudi pri avstrijskem Majdiču (electronic4you), za enako ceno kot v nemškem Apple Storeu. Izpostave za dvig naročene robe imajo med drugim v Celovcu, Blejaku, Gradcu... tko da če vas žuli iGrača, denar pa ne, se splača počakat par dni in zapeljat v A.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Tisti, ki v nizkem štartu čakajo so že oddali prednaročilo in bo 19.9 dostavljen na naslov kamor so ga naročili (potem še par dni prepošiljanja do slovenije). Tiste, ki jih pa denar žuli in ga res hočejo na dan izida pa naj plačajo premium ceno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

Če tule kdo v nizkem štartu čaka na nakup novega iPhona - na bolhi se pojavlja kopica oglasov, ki za naslednji teden obljublajo telefone iz Nemčije ali Švice za premijo ranga 200€.

No, konec meseca naj bi jih dobil tudi pri avstrijskem Majdiču (electronic4you), za enako ceno kot v nemškem Apple Storeu. Izpostave za dvig naročene robe imajo med drugim v Celovcu, Blejaku, Gradcu... tko da če vas žuli iGrača, denar pa ne, se splača počakat par dni in zapeljat v A.

Kr naj ga majo
grin1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
cene pa od 950€ in več za 16GB model
shocked-1.gif

Kaj ima to kakšne zlate dodatke?

BxJt0LOCQAAAWz7.jpg