Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Evo ga priznam sem največji Apple fan kar jih je imam vse kar je možno od njih od prvega belega Ibooka dalje in res vse deluje še dan danes na takem nivoju kot je delovalo prvi dan.
Problem je s temi novimi zadevščinami tukaj zadnje čase opažam velik ampak res velik padec v kvaliteti še posebej za te artikle, ki se prodajajo pri nas RMBPRO, ki sem ga kupil v SLO ni niti en mal podoben temu iz USA, ki ga imam pa ne mislim samo na tipkovnico temveč celoten komp, telefon je totalni crap I5S. Da ne omenim menjav iz NL telefonov, ki prihajajo ko ga daš reciklirat, če ne bi zgorel takrat ko sem ga mel na mizi sem ga bedak dal na servis in dobil še hujši model ki se pregreva a po zagotovilih emonagram deluje brezhibno no meni se ne zdi tako a vseeno čakam da še ta zgori, kar prej ali slej bo.
Meni Android nikoli ni bil všeč predvsem zato ker nimam časa za diri miri gore dole. Ampak stvar vštekam nastavitve se naložijo in grem. Æeprav včasih tudi ritnice skup stisneš ko imaš občutek da so te nagnali
).
Naj mi nekdo pove, kaliko nastavitev je potrebnih na Android napravi, da deluje. Res ne vem kake naprave imate to. Vse kar je potrebno je izbrati jezik in vpisati google account. Ostalo je avtomatsko. Stiki se ti sami prenesejo in sinhronizirajo, aplikacije se ti same prenesejo...itd
Naj mi en Apple fan pove, kako lahko je prenesti en file na napravo in ga zagnati. Recimo en video ali pa nekaj slik. Če nimaš jebenega iTunes-a si mrzel.
Tako, da prosim ne o konfiguracijah ala "priklopiš in dela".
BTW: imam v lasti inaprave, tako da vem kaj govorim.
Zakaj ne bi mel iTunesov? Pa tud če maš Windowse?
Prednosti Appla spoznaš šele, ko imaš na kupu Maca/Book/Air + iPhone/iPad + AppleTV itd... Komaj čakam na naslednji iOS in OSX, da bi kaj takega z windowsi funkcioniralo... ja če si dokaj nadrkan programer, da bi si sam skompletiral mašine, tu je pa plug n play. Saj če bi bil 10-15 let mlajši, ko se mi je še dalo vse to drkat bi verjetno vzel android mašine, ker so ceneje, ampak to je tudi edina prednost.
Ko sem gledal na starem laptopu filme na TV je zgledalo takole -
1. vzemi HDMI kabel, vklopi v TV in laptop
2. prižgi nastavitve in vklopi drug monitor (to je včasih zaznalo samo, odvisno od lune in plimovanja, verjetno z win7 in 8 deluje že avtomatsko)
3. pojdi na nastavitve zvoka in preklopi izhod zvoka na HDMI
4. če si že imel slučajno predvajalnik filma vklopljen ga izklopi in zaženi ponovno, da bo delal zvok
Zdaj, ko imam napravo z OSX in sem v spalnici pa se mi moja iz dnevne zadere naj ji dam kako serijo na TV, zgleda pa takole -
1. odpri finder in najdi film - klik z desno open with - Beamer 2.0.3 in konec
ona upravlja appleTV s svojim iPhonom ali daljincem (telefon je bistveno boljši za upravljanje zahtevnejših funkcij, posebej tipkanja), jaz pa delam na laptopu naprej, karkoli sem že delal, magari gledal drug film...
ali pa recimo na prejšnjem šihtu, kjer nisem imel interneta - laptop na mizo, telefon s kablom v USB in brez kakršnega koli nastavljanja - računalnik ima internet. Pa da ti povem še večjo foro - z novim iOS in OSX bo to še bolj enostavno, čeprav si misliš, da bolj enostavno ne gre.
Pa so to samo čisto osnovne stvari, ampak načeloma je tako, da karkoli sem se do zdaj spomnil, da bi bilo fino, če bi se dalo - se da.