iPhone 3G 9. junija: DA ali NE?

Kdaj bo izšel iPhone 3G?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jah... nekaj časa bodo še kar visoke. Trenutno je najceneje, da ga greš iskat v italijo. Če pa si z zaklenjenim zadovoljen pa v švico.

Sicer pa... so že skrekali prvo igro za iphone. Monkey Ball 4free
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Ja... texas holdem lahko naložiš tudi na toucha...

BTW:
Ohišje novega iPhone 3G je z razlogom plastično, in sicer zaradi boljšega sprejema gps-a.

Ohišje ni plastično. Verjetno je izdelano iz neke posebne keramike. Za dokaze poglejte na http://www.willitblend.com/
wink-1.gif

Hehe... po mixanju ostane zadnja stranica cela
smile-1.gif
...

20080730-d2n9823kpd2saxa833s166nq9c.png

20080730-renttgptktub2rxfwnfgk2862c.png

20080730-b1dungmiy5gtft1ugutj4bk764.png

20080730-ri4u9au7hq7is457friqcm87wf.png

20080730-dcn2mxdii5apw66e9fpecryin9.png

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Kolk je kaj resnična informacija o tem, da imajo pri Tušmobilu iPhone 3G??

Dans mi je kolega razlagal, da bi jih naj iz Anglije nabavljali.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Danes sem se imel v rokah nov iphone 3g in moram rečt, da čeprav mali spremembi (oblikovno) mi je precej lepsi kot prejsnji. Namreč lakasta plastika in srebrna jabolka na zadnji strani mi delujeta prav nekaj posebnega. In vsaj za moje pojme se mi zdi malenkost ozji (ker je le na sredini debelejsi).

Sedaj pa ker me je stvar spet fascinirala
smile-1.gif
me zanima če se jo dejansko najbolj splača kupit pri Vodafonu v Italiji ali še kje drugje? In so še na zalogi, ter ali je kakšen problem pri nabavi telefona pri Vodafonu (499€)?

Hvala in LP

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
moram reči, da iphona 3g nisem tako gladko ignorirala, kot sem prvega. pri telefonu mi je najbolj od vsega pomembna povezljivost, kar iphone 3g s hsdpa in wlanom ponuja. všeč mi je predvsem, da je bojda zelo hiter. imam pa nekaj vprašanj. vem, da so verjetno bila že kar nekajkrat odgovorjena, ampak že samo ta tema par sto postov, od iphone 1ke sploh iskala ne bom in zato prosim nekoga, da mi potrpežljivo odgovori na nekaj mojih vprašanj:
- kot prvo, telefon je hiter kajne? brskanje po internetu ipd (tega se dosti poslužujem) bojda tudi neprimerljivo? npr gledam še xperio in htc touch proja - nobeden še ni zunaj, ampak je wm lahko hiter kot iphone
- BT - nekaj sem en post zgoraj ujela, da če bo tak BT kot pri 1ki, naj ga nekaj gleda. kake so povezljivosti? BT rabim za povezavo z računalnikom in občasno brskanje po netu, ko telefon deluje kot BT modem (dela iphone tudi kot wi-fi modem?), potem sem ga rabila za povezavo z GPS modulom, kar zdaj ne bo več potrebno, za BT slušalko in za občasno povezovanje z drugimi telefoni in računalniki za prenos datotek. Iphonov BT zmore vse to ali ne?
- možnost 3rd party aplikacij. obstajajo? gre res za 3rd party aplikacije in se lahko dobijo po različnih "trgovinah" ali gre le za različne plačljive aplikacije, ki jih dela Apple in jih prodaja preko iTunes (če to, je iTunes edina "trgovina", kjer se jih dobi).
- GPS - se da lahko kako Garmina gor spraviti. vem da dela z google maps, ki ga pa ne poznam - je to ok za slovenijo
- točno glede garancij in odklepanj. se da kupiti že odklenjenega ali bo treba nabaviti turbo sim, je treba kaj posegati v software, kar izniči garancijo.

prosim vse, ki ste na to že odgovarjali in/ali brali, da globoko vdahnete in mi povejte še enkrat. tale tema je vse prej kot pregledna.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To glede takih dooolgih tem se strinjam... in sem to ze veckrat tudi pojasnil, da se mi ravno zaradi takega razloga zdijo sticky teme brezvezne... Kot prvo... zasedajo "prvi plan" ... oz. tam, kjer naj bi bilo kaj novega
smile-1.gif
...

Tiste teme, ki so aktivne in aktualne, bodo ze same vedno na vrhu... sticky se res da zgolj kaj takega pomembnega
smile-1.gif
...

Ne leti nate zdaj... ampak bolj na splosno
smile-1.gif
...

Zdaj pa na tvoje dileme
smile-1.gif
...

Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
moram reči, da iphona 3g nisem tako gladko ignorirala, kot sem prvega. pri telefonu mi je najbolj od vsega pomembna povezljivost, kar iphone 3g s hsdpa in wlanom ponuja. všeč mi je predvsem, da je bojda zelo hiter. imam pa nekaj vprašanj. vem, da so verjetno bila že kar nekajkrat odgovorjena, ampak že samo ta tema par sto postov, od iphone 1ke sploh iskala ne bom in zato prosim nekoga, da mi potrpežljivo odgovori na nekaj mojih vprašanj:
- kot prvo, telefon je hiter kajne? brskanje po internetu ipd (tega se dosti poslužujem) bojda tudi neprimerljivo? npr gledam še xperio in htc touch proja - nobeden še ni zunaj, ampak je wm lahko hiter kot iphone

Telefon je hiter...sedaj z verzijo 2.0 je sicer nekdo pozabil rocno zavoro spustit...vendar so to baje ze odpravili in je ravno danes izsla ze nova verzija firmware-a 2.0.1 ... ki naj bi baje to precej izboljsala...

Citat:

- BT - nekaj sem en post zgoraj ujela, da če bo tak BT kot pri 1ki, naj ga nekaj gleda. kake so povezljivosti? BT rabim za povezavo z računalnikom in občasno brskanje po netu, ko telefon deluje kot BT modem (dela iphone tudi kot wi-fi modem?), potem sem ga rabila za povezavo z GPS modulom, kar zdaj ne bo več potrebno, za BT slušalko in za občasno povezovanje z drugimi telefoni in računalniki za prenos datotek. Iphonov BT zmore vse to ali ne?
BT na iPhonu je uproaben zgolj za audio naprave... ima le Headset in Handsfree profil... tako da vse ostalo odpade... Prenos datotek na racunalnik gre lahko preko WiFi... kot modem se ga pa tudi baje da uproabljat preko WiFi ... s pomocjo programa NetShare, ki je bil na voljo preko AppStore-a (Applov kanal za distribucijo programske opreme) zgolj dve uri, potem so ga umaknili... Da se ga pa dobit preko malce bolj sivih kanalov
smile-1.gif
...
Z BT slusalkami in BT avtoinstalacijami pa deluje odlicno...

Citat:
možnost 3rd party aplikacij. obstajajo? gre res za 3rd party aplikacije in se lahko dobijo po različnih "trgovinah" ali gre le za različne plačljive aplikacije, ki jih dela Apple in jih prodaja preko iTunes (če to, je iTunes edina "trgovina", kjer se jih dobi).
AppStore oz iTunes je Applov nacin, kjer je precej zadev tudi zastonj...

Je pa se drug nacin... in sicer "jailbreak" telefona in potem je na voljo se tisti drugi del, ki ga poznamo lastniki prejsnjega modela, ko Applovega nacina se ni bilo... in se na iPhone uradno sploh ni dalo namescati programov... neuradno pa je na voljo precej zadev...
smile-1.gif

Citat:

- GPS - se da lahko kako Garmina gor spraviti. vem da dela z google maps, ki ga pa ne poznam - je to ok za slovenijo
Zaenkrat je edino moznost Google Maps, ki je bolj kot ne bolj za igranje... toliko da vidis, kje se nahajas
smile-1.gif
... Govori pa se o TomTom in iGo, ki naj bi bili na voljo za iPhone 3G...

Citat:

- točno glede garancij in odklepanj. se da kupiti že odklenjenega ali bo treba nabaviti turbo sim, je treba kaj posegati v software, kar izniči garancijo.
V Italiji se da kupit iphone 3G v predplacniskem paketu in so nezaklenjeni... edino tezko jih je dobit, ker imajo ponavadi zaloge rezervirane za tiste, ki imajo "veze"
smile-1.gif
... Cena pa je 499€ za 8 GB model in 569€ za 16 GB model... V Svici je sicer malce cenejsi (baje nekje okoli 250€) samo so zaklenjeni in je zaenkrat edini nacin za uporabo ta, da se nabavi se TurboSIM kartica...

Citat:

prosim vse, ki ste na to že odgovarjali in/ali brali, da globoko vdahnete in mi povejte še enkrat. tale tema je vse prej kot pregledna.

globok izdih.............
tongue-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Najlepša hvala!
Saj drugače ne bom šla vsaj še kak mesec v nakup, tako, da se mi ne mudi, gre zgolj za zbiranje informacij, kako se sploh gre pri Iphonu, ker sem ga dala na listo možnih nakupov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
iPhone je mobilnik, ki ti je vsec ali pa ga sovrazis
smile-1.gif
Nekatere zadeve so fajn, ce so, da se pa tudi nauciti ziveti brez njih... seveda na racun drugih cukrckov ...

jaz pravim, da je iPhone treba probat in potem govorit alije dober ali zanic...
smirk-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Vse lepo in prav. Ampak kako hudica bom denimo na avtobusu kolegu poslal fotko ali melodije for free?
confused-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Mislim, da apple prav zaradi takih zadev ni implementiral OBEX file transfer-ja. Pač njihova čudna politika ne podpira sharanja melodij, glasbe in tega. Zraven pač trpijo tudi slike, ki jih lahko pošiljaš le preko mejla.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
ravno za to sem ga dala na spisek - ker uporabniške izkušnje (katere praviloma noben uporabnik ne more prehvaliti) ni v specifikacijah, drugače ga ne bi niti pogledala. Zgornje zadeve res rabim/hočem, dobro, prenosu datotek iz telefona na telefon se lahko mirne duše odpovem, kako malenkost pa pošljem preko mms-a (vem, 3rd party app, ampak važno, da je). Na "stara leta" veliko več dam na dober in hiter uporabniški vmesnik, ker enostavno nimam več toliko potrpljenja s počasnimi mašinami, ki zmorejo vse, razen hitrosti (čeprav je tisti "vse" zelo mamljiv).

edina, res edina stvar, ki me odbija je garancija. men se je še skoraj vsaka reč pokvarila v roku garancije. kaj lahko potem, če se mi kaj zgodi, pošljem telefon v italijo ali švico ali kamorkoli že?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
preko maila...
smile-1.gif
... iPhone brez podatkovne povezave je kot riba na suhem...zato je priporocljivo zraven imeti se zakupljen paket podatkov (vsaj tistega 100 MB za 6 do 8 € mesecno) ...

Ali pa mu jo enostavno samo pokazes, ce sta ze skupaj na avtobusu
smile-1.gif