To glede takih dooolgih tem se strinjam... in sem to ze veckrat tudi pojasnil, da se mi ravno zaradi takega razloga zdijo sticky teme brezvezne... Kot prvo... zasedajo "prvi plan" ... oz. tam, kjer naj bi bilo kaj novega
...
Tiste teme, ki so aktivne in aktualne, bodo ze same vedno na vrhu... sticky se res da zgolj kaj takega pomembnega
...
Ne leti nate zdaj... ampak bolj na splosno
...
Zdaj pa na tvoje dileme
...
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
moram reči, da iphona 3g nisem tako gladko ignorirala, kot sem prvega. pri telefonu mi je najbolj od vsega pomembna povezljivost, kar iphone 3g s hsdpa in wlanom ponuja. všeč mi je predvsem, da je bojda zelo hiter. imam pa nekaj vprašanj. vem, da so verjetno bila že kar nekajkrat odgovorjena, ampak že samo ta tema par sto postov, od iphone 1ke sploh iskala ne bom in zato prosim nekoga, da mi potrpežljivo odgovori na nekaj mojih vprašanj:
- kot prvo, telefon je hiter kajne? brskanje po internetu ipd (tega se dosti poslužujem) bojda tudi neprimerljivo? npr gledam še xperio in htc touch proja - nobeden še ni zunaj, ampak je wm lahko hiter kot iphone
Telefon je hiter...sedaj z verzijo 2.0 je sicer nekdo pozabil rocno zavoro spustit...vendar so to baje ze odpravili in je ravno danes izsla ze nova verzija firmware-a 2.0.1 ... ki naj bi baje to precej izboljsala...
Citat:
- BT - nekaj sem en post zgoraj ujela, da če bo tak BT kot pri 1ki, naj ga nekaj gleda. kake so povezljivosti? BT rabim za povezavo z računalnikom in občasno brskanje po netu, ko telefon deluje kot BT modem (dela iphone tudi kot wi-fi modem?), potem sem ga rabila za povezavo z GPS modulom, kar zdaj ne bo več potrebno, za BT slušalko in za občasno povezovanje z drugimi telefoni in računalniki za prenos datotek. Iphonov BT zmore vse to ali ne?
BT na iPhonu je uproaben zgolj za audio naprave... ima le Headset in Handsfree profil... tako da vse ostalo odpade... Prenos datotek na racunalnik gre lahko preko WiFi... kot modem se ga pa tudi baje da uproabljat preko WiFi ... s pomocjo programa NetShare, ki je bil na voljo preko AppStore-a (Applov kanal za distribucijo programske opreme) zgolj dve uri, potem so ga umaknili... Da se ga pa dobit preko malce bolj sivih kanalov
...
Z BT slusalkami in BT avtoinstalacijami pa deluje odlicno...
Citat:
možnost 3rd party aplikacij. obstajajo? gre res za 3rd party aplikacije in se lahko dobijo po različnih "trgovinah" ali gre le za različne plačljive aplikacije, ki jih dela Apple in jih prodaja preko iTunes (če to, je iTunes edina "trgovina", kjer se jih dobi).
AppStore oz iTunes je Applov nacin, kjer je precej zadev tudi zastonj...
Je pa se drug nacin... in sicer "jailbreak" telefona in potem je na voljo se tisti drugi del, ki ga poznamo lastniki prejsnjega modela, ko Applovega nacina se ni bilo... in se na iPhone uradno sploh ni dalo namescati programov... neuradno pa je na voljo precej zadev...
Citat:
- GPS - se da lahko kako Garmina gor spraviti. vem da dela z google maps, ki ga pa ne poznam - je to ok za slovenijo
Zaenkrat je edino moznost Google Maps, ki je bolj kot ne bolj za igranje... toliko da vidis, kje se nahajas
... Govori pa se o TomTom in iGo, ki naj bi bili na voljo za iPhone 3G...
Citat:
- točno glede garancij in odklepanj. se da kupiti že odklenjenega ali bo treba nabaviti turbo sim, je treba kaj posegati v software, kar izniči garancijo.
V Italiji se da kupit iphone 3G v predplacniskem paketu in so nezaklenjeni... edino tezko jih je dobit, ker imajo ponavadi zaloge rezervirane za tiste, ki imajo "veze"
... Cena pa je 499€ za 8 GB model in 569€ za 16 GB model... V Svici je sicer malce cenejsi (baje nekje okoli 250€) samo so zaklenjeni in je zaenkrat edini nacin za uporabo ta, da se nabavi se TurboSIM kartica...
Citat:
prosim vse, ki ste na to že odgovarjali in/ali brali, da globoko vdahnete in mi povejte še enkrat. tale tema je vse prej kot pregledna.
globok izdih.............