Jaz sem minuli vikend od enega velikega Jabolčkovega fana izvedel, da bo iPhone 3G odklenjen in deloval tako kot deluje sedaj navaden "stari" iPhone. Menda da so "starih" prodali okoli 7 miljonov, za novega je pa Apple naročil 20 miljonov GPS čipov... Pa tudi Apple naj bi nekje objavil, da naj bi bil telefon odklenjen in tako delujoč na vsa omrežja! Tako da ima moj drugi stric ki se sedaj odpravlja v S. Ameriko že 5 naročil... Če bo seveda dobil toliko telefonov. Ampak po zagotovilih naj bi jih bilo na zalogi dovolj!
Drugače pa zakaj nimamo "štrudlove" prodajalne muzike pri nas je pa drugačna štorija! Ki sem jo pred nekaj leti izvedel oziroma slišal direkt od šefa distribucije Applovih izdelkov za področje bivše Jugoslavije! Nekako tako gre, da je pred razpadom bivše Juge na enem računalniškem sejmu (ne vem več kateremu ne točo kdaj!!!!) Apple ponujal licence za tovrstne prodajalne. In ker niso vedeli da se bo tako razmahnilo so dajali za male pare oziroma so dobresedno šenkavali ker nihče ni želel tega! In tako je dobil baje nekdo licenco v šenk za ne vem koliko let, njemu se ne da ubadat s tem, licence pa tudi noče prepustiti naprej. Pa vse se je še toliko bolj zakompliciralo z razpadom naše ex države... In smo kjer smo! To je kolikor se sam spomnim!
Je pa res, da je naša ljuba Slovenija premajhna za karkoli takega kot je lastna različica iTunsov... Sej še operacijskih sistemov ne prevajajo v naš jezik... In iz istega razloga naj tudi tisti gospod, ki ima licenco za naše področje noče vlagati v to... Sej je imel Mobitel svojo prodajalno zabavaj.se ali nekaj podobnega kjer je prodajal glasbo... Ampak te strani ni več kolikor vem... Smo pač premajhni za take "finte"...