IP dostop do SiOL modema ne dela

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Imam problem, da se ne morem povezat, do modema preko 192.168.1.1

Klical sem na SiOL in dobil odgovor "more delat". Ampak že ne dela. Ne ponudi mi okenca za vpis imena in gesla.

Povezan sem preko kabla kot je potebno, internet dela, TV dela, dostop do rutera ne dela.

SiOL girl mi je rekla, da ona lahko dostopa in, če želim mi ona vse nastavi. Ampak tega ne želim, ker bi sam rad uredil stvari.

Ima kdo od vas kako rešitev za moj problem?

Hanz

Pripravnik
5. okt 2007
38
0
6
slovenija moja dom
Napisi kater modem imas oz. na netu poisci manual na tvoj modem. Ce se ne motim imajo doloceni modemi se neko finto da se lahko nanj povezes edino preko prvega porta [Lan1]

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
No sej pol sem še 1x klical na SiOL in mi je dečko znal pomagat ampak pol jaz nisem več časa dokončat. Ni take sile, ker je to pri babici, ki itak ne uporablja neta
tongue-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Seveda ona lahko dostopa, če pa dostopa preko Telekomovega proxyja in direkt v WAN! Awh, me razpizdijo take teorije.
Po moje te zafrkava port, če je to sinopet/proteus/prospero, za ganymede pa ne bi vedel. V glavnem, pri prvih je problem v eni verziji FW, ker modem po nekaj cajta zmeraj preklopi port, ki si ga nazadnje spreminjal, na prejšnje stanje. Prestavi kabel na drugi port recimo, pa probaj. Drugače pa reset modema - če dela in se po nekaj cajta zgodi isto teženje na 0801000 ob 01:00, ko ni gužve, naj ti ga updejta. Pa ne prekinit zveze, dokler se ne boš še sam povezal! Včasih ti reče 5 minut pa bo, vendar ne padaj na te fore.

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
meni pa odpre to okno pa nobenega uporabniškega imena in gesla ne sprejme

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi meni ne dela na kabel.Pred kratkim so mi preklopili na optiko in od tedaj na kabel ne dela ceprav na Siolu trdijo da mora delat.Izspisuje neko napako 815 in spodaj kjer sta tista dva ekrancka je rumen trikotnik s klicajem.
Danes sem instaliral brezicno, to pa zacudez dela.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Imam problem, da se ne morem povezat, do modema preko 192.168.1.1

Klical sem na SiOL in dobil odgovor "more delat". Ampak že ne dela. Ne ponudi mi okenca za vpis imena in gesla.

Povezan sem preko kabla kot je potebno, internet dela, TV dela, dostop do rutera ne dela.

SiOL girl mi je rekla, da ona lahko dostopa in, če želim mi ona vse nastavi. Ampak tega ne želim, ker bi sam rad uredil stvari.

Ima kdo od vas kako rešitev za moj problem?

Sem imel podoben problem z IE, zanimivo da je preko Firefoxa delalo bp...

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
A si kaj prestavljal, ker večina siolovih modemov ima IP 192.168.2.1?
NE, večina jih ima 192.168.1.1 (Iskrini - Proteus, Prospero, Ganymede, Sinope)
192.168.2.1 ima samo Sagem.

up. ime in geslo: user

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Mogoče imaš enaki problem, kot sem ga jaz imel. Namreč, namestil sem si en program gor, mislim da Windows Movie Maker in potem na novo zaženem windows in mi več ni delal internet. Ker imam v modemu nastavljene nastavitve, da sem 24ur na dan povezan, brez da bi se trebal vpisati preko računalnika, mi na računalniku ni nikakor hotelo povezati na internet.

Klical sem na 0801000 in mi je oni rekel, da imam povezavo, ker vidi, da ni nič narobe z internetno povezavo, tudi tv je normalno delala.
Potem mi je preostal samo en način ... da sem ponovno namestil windows 7.