iOS vs. Android vs. WP

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
federal government purchases of Surface/Windows powered tablets rose from practically 0% to last year's 25%.

Za corporate okolje je surface logična izbira, ker je le to primarno prenosnik s snemljivm ekranom. Škoda edino, da so windowsi gor, pa da ima ventilatorje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
federal government purchases of Surface/Windows powered tablets rose from practically 0% to last year's 25%.

Za corporate okolje je surface logična izbira, ker je le to primarno prenosnik s snemljivm ekranom. Škoda edino, da so windowsi gor, pa da ima ventilatorje.

Zakaj pa Windows ne bi bil primeren za corporate okolje? Glede na to, da 99% firm uporablja Windowse...

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ta del je moja osebna preferenca
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Po eni strani logično, že dolgo časa niso izdali naslednika ipad air 2.

Tablic folk ne menja tako pogosto, kot telefone... In dokler dela OK, ni potrebe po menjavi... Lani so izdali iPad Pro... in na tiho tudi prenovili iPad mini 4 ...

Pravzaprav folk ugotovi da je to nepotrebna igraca in ne kupi nikoli vec. Bil je hype, ki je ze mimo, sploh ker so 5" in vec telefoni komplet sposobni jo nadomestit, oz ni potrebe po 2 igracah

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kakor kdo... Jaz recimo sploh nimam vec prenosnika... ker ga tako malo potrebujem... Mi vecinoma zadostuje 10" iPad ... Sicer so kaksne zadeve, ki jih je s tablico storasto za delat (recimo obdelava in upload fotk na kaksen server) ... in dolgotrajno pisanje... za vecino tega, kar jaz potrenujem, pa mi zadostuje tablica ... Vecinoma je itak za "konzumiranje" vsebin ... Za delo pa imam raje namizni racunalnik s cimvecjim ekranom ... ali celo z dvema ekranoma
smile-1.gif
...

Telefona pa ne maram prevelikega... Sicer sem se na iPhone 6 (4,7" ali koliko je ze) nekako navadil... ampak je bila precejsnja dilema, ko je izsle prvi "taveliki" iPhone... Plus verzije (5,5") pa ne bi imel ...
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Imho problem velikih IPhonov je v tem, da imajo izjemno slab screen-to-body razmerje.

iPhone 6S Plus:
5.5 inches (~67.7% screen-to-body ratio) 158.2x77.9 mm

LG G3:
5.5 inches (~75.3% screen-to-body ratio) 146.3x74.6 mm

Jaz se sploh nebi branil kakega novega telefona, ki bi delal tako dobro kot G3, pa da bi imel 6" lcd in screen-to-body razmerje > 80%.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Sej telefon bi lahko bil 100% screen to body, sam bi bil debel. Mene to ne bi motilo. Trenutno morajo biti telefoni zelo fit oz. slim.
smile-1.gif
Ko se bo moda spremenila, bo 6'' nekaj normalnega.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Imho problem velikih IPhonov je v tem, da imajo izjemno slab screen-to-body razmerje.

iPhone 6S Plus:
5.5 inches (~67.7% screen-to-body ratio) 158.2x77.9 mm

LG G3:
5.5 inches (~75.3% screen-to-body ratio) 146.3x74.6 mm

Jaz se sploh nebi branil kakega novega telefona, ki bi delal tako dobro kot G3, pa da bi imel 6" lcd in screen-to-body razmerje > 80%.

Spet nek nov izraz... "screen to body" ... Kaj naj bi to pomenilo?
grims-1.gif
... Ampak to je ze bolj stvar samega OS-a, kako zaznava oz. reagira na nenamerne dotike ekrana ...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
po kmecko povedano je lg3 proti 6+ pri enakem ekranu za debelino enega prsta krajsi, kar je cisti fail, glede na to, da se apple kiti, da je to ubertelefon. In to ne pomeni da lg zaznava neke zadeve kot jih ti opisujes.
Je pa drugace zanimiv tvoj argument. Argument kolega, na enako tematiko je bil, da je to stvar dizajna, da je telefon cisto namensko cigl
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri HTC One sem imel velikokrat problem, da sem recimo zagnal fotkic... in ko sem aparat preprijel v drugo roko je zaznal dotike in so se vklapljale razne zadeve ...
smile-1.gif
...

In ko pravis, da se Apple kiti, da je iPhone "ubertelefon" ... Kateri proizvajalec pa to ne pravi za svoj flagship? Jaz takega ne poznam
smile-1.gif
...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Določene reči so vseeno na 6" ekranu še vedno nerodne. Imeti za brskanje po webu na wcju 12" tablico ali pa bohnedej 18" je pa tudi tu mač. 12" je pa vseeno po eni strani že dovolj uporabna velikost za delo, ampak ne na tablici, ker manjkajo uporabni delovni programi.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Določene reči so vseeno na 6" ekranu še vedno nerodne. Imeti za brskanje po webu na wcju 12" tablico ali pa bohnedej 18" je pa tudi tu mač. 12" je pa vseeno po eni strani že dovolj uporabna velikost za delo, ampak ne na tablici, ker manjkajo uporabni delovni programi.
zato pa je tu surface pro