Inox ograja - preverjeni izvajalci

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.626
113
Moja želja je taka ograja, kot je na slikah:

ali z ročem, ki se ujema s tlemi:

Rabim za 4,5m galerija in na vrhu stopnic. Poleg tega imamo 4 francoske balkone in sem nekako mislila, da bi se vse ograje pri hiši "ujemale", se pravi za zunaj, da bi bilo vroče cinkano in prašno barvano, ne samo barvano. To dela kdo? Gledam tam, ko piše zraven tudi pasarstvo - je to termin za te zadeve?

Obvezno morajo biti štange vertikalne, moj mali pleza po vsem, če ima le 1cm za oprijem, pa še enega takega čakamo. Tukaj ni pardona, estetika vertikalnih je kakršna je, tukaj si pač želimo čimveč narediti. Inox mi je všeč le če bi bil mat, vedno pa ga vidim srebrnega (jaz bi črno ograjo) in palice so ponavadi okrogle, tukaj pa lepo ploščate (moja razlaga je seveda kakršna je - laična, zato sem prilimala tudi slikice, da bo lažje razumljivo).

Tole je po moje inox, pa da je še estetsko sprejemljivo, drago pa tudi najbrž:

Pletenice bi estetsko tudi še šle, ampak se ne mislim zafrkavati s tistimi zajlami kar naprej pa jih nategvat.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
bistvo inoxa - moje razmišljanje - je v tem,d a ni vzdrževanja.

Kakor je jeklo, barvano..selj kot prej začne rjavet..pa nekaj fliakriš barvaš, pacaš..inox pa dobesedno večen. Enkrat zmontiraš in pozabiš nanj.

Dvomim da lahko pri jeklu izbiraš tanjše prečke..je inox kot tak močnejši od konstrukcijskega jekla...iz palčk pa tudi ne more bit balkon.

(bi še nakaj dopisal a bi izpadel totalen šovinist
evil.gif
).

Hja inox je super zadeva ampak uporabna na morju, to pri nasi neobalni uporabi je pa fancy v smislu ni treba vzdrzevat, ja brisat jo je pa vseeno treba, pa koliko krat po 5 letih lahko prebarvas ograjo da opravicis vsaj 3Keur drazjo ograjo, pa sem pomojem dost premal reku. Nevem kolk je tekoci meter navadne zelezne ograje.

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
Samo toliko v vednost, tudi inox potrebuje vzdrževanje (žal brez tega ne gre) predvsem polirane ograje je treba večkrat letno obrisati z cunjo in sprejom za čiščenje inoxa oz. cunjo in apnom.
Jabe, površine inox ograj pa so običajno: polirana (sijaj), brušena (mat), peskana z perlami( mat), lahko tudi lakirana (brušena in potem prozoren lak) ...., samo če hočeš črno ograjo je najboljše uporabiti navaden material in potem za zunaj še vroče cinkati potem pa prašno polakirati z barvo, za notranje ograje pa samo lakiranje.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Jabe pravi: Gledam tam, ko piše zraven tudi pasarstvo - je to termin za te zadeve?
Pasarstvo je eden od kovinarskih poklicev, ki izdeluje estetsko zahtevne izdelke za notranjo opremo.

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
Tole sem ene dve leti nazaj napisal na drugem forumu pa sem sedaj kar skopiral:
Na spodnji povezavi je sprej ki vam zagotavlja čiščenje in zaščito pred umazanijo. Ta sprej prodajajo v trgovinah kjer prodajajo inox cevi je pa cena okoli 8€.
http://www.g3.cz/img/catalog/obrazek-2/StainlessCleaner.jpg
Za polirane ograje pa obstaja tudi preprosta metoda čiščenja ne pa tudi zaščite. Vzamte krpo na katero stresete apno (za malte) in potem zbrište umazanijo dol. Presenečeni boste kako gre umazanija z lahkoto dol
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Mi smo imeli prej 40 let ograjo in pohištevenega železa...prvotno belo barvana, nato 1 x prebravana na belo, nato na temno rjavo (da se ni videlo rje) ter še 1 x na rjavo...na koncu zgleda en velik šmafu.

Inox pa je skozi isti. Vzdrževanja ne rabi - vsaj ne resnega.

Je pa dobrodošlo (daleč od tega da je nujno) če ga 1 x letno prebrišeš - milnica in voda, ter nato s krpico naneseš olje ('zaščito') za inox...to je to. Je pa to pol ure dela - neke vrste pranje z vidika estetike.

Jabe...ja na zadnji fotki je inox.

Ti, ki so meni delali so mi na uč naračunali da bi nas notranja ograja iz inoxa prišla cca. 1.600 EUR...skupno 3 nadstropja (P+2) ..da bo za primerjavo dodajem še sliko stare ograje oz. samega stopniška. Tako da...sezuje te tudi ne..konec koncev jo delaš 1 x v življenju.
1874244-SDC17785r.jpg

Priponke

• 1874244-SDC17785r.jpg
    1874244-SDC17785r.jpg
    87,6 KB · Ogledi: 600
Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Dejte mal vec napisat o tem olju in ostali morebitnih zascitah. Apno vrjamem da polira ker inox kot tak je mehak in ga hitro zapoliras, imel bi pa rad kaksno zascito ki bi scitila pred zaziranjem kaksnih svinarij.

@ Vincent a te lucke ki jih imas v steni opravljajo svojo punkcijo ali so samo izgled in kolk je bila ena in kje kupljena?

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
Tisti sprej k je na slikici je prav za to namenjen, da se ne poznajo prstni odtisi, zaščita pred vodo in umazanijo. Običajno se to naredi 2x na leto enkrat spomladi in enkrat jeseni. S sprejem pošpricaš ( ven pride v obliki pene) po ograji in z mehko krpo samo obrišeš.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Meni je tega oljčka dal zraven pri montaži ograje (je pa zadevo tudi sam očistil in namazal)....dobiš jo v vsaki štacuni, ki prodaje inox. Je pa to - za moje pojme - dobro narediti takoj na začetku da se olje vpije (kolikor pač gre..podobno kot pri posodi, ko jo moraš prvič nagret z oljem)...naredi zaščitni sloj in to je to. Kasneje...omenjanih 1 x letno je bolj tako..za dušo, da je izgled tipi topi..

Podobno (krpico namočeno v olju) sem dobil zraven pri kuhinjski napi (inox seveda).

................
Lučke....svetijo zelo dobro (take sem iskal) - bistvo mi je bilo, da ko so prižgane, ne rabiš druge luči...da niso samo za okras. Sem pa naročil kar pri proizvajalcu - SM Elektronika d.o.o. (blizu Medvod)...cena 20 EUR po kosu (v trgovini 40
crazy1.gif
). Dokupit moraš še okvirčke - pač take kot se zmeniš da ti pripravijo ohišje..jaz imam za TEM Čatež.
Model SMTEM-16, bela svetloba, 220V, 0,8 W, za vgradnjo v doze. Je pa v lučki 16 ledic 4x4 vrste, kvadrataste oblike...če komu to kaj pomeni
wink-1.gif
.
Jaz jih imam 17 na stopnišču in je v celoti lepo rasvetljeno..krmilim jih pa preko timerja.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
torej ce sklepam po sliki ti ena lucka osvetli 3 stenge priblizno. 0,8W porabi ena luc ne? Imajo tudi rumeno svetlobo, vrjetno da, dajo pac druge ledice. Mas se kaksno sliko ki bi prikazala komplet en del stopnic?

Pri nas se nevem ampak ali bodo take lucke z keramiko ali pa lesene stenge, samo pohodni del, ostalo beton, in led trak pod vsako.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
z rumeno svetlobo se bojim da bo zadeva manj svetila....ledica je na vsaki 3 stopnici in ena na podestu. Ja 0.8 W je poraba ene lučke (jaz imam za celo stopnišče porabo 14 W tako da se ne sekiram kaj dosti)

nimam baš nekih slik...tale se še najboljši približek svetlobi, ki jo dajo do sebe (slikano brez fleša).
1874716-SDC17779r.jpg

Priponke

• 1874716-SDC17779r.jpg
    1874716-SDC17779r.jpg
    112,5 KB · Ogledi: 627

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ok 17 eur je kr cena. Kaj pa katero je najboljse cistilo in zascita, zdej jih imamo tle 3 razlicne

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Aha, pri lucki pa vrjetno nisi dobil specifikacije kako mece snop na objekt ker je to vrjetno bolj tako tako ne?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ok 17 eur je kr cena. Kaj pa katero je najboljse cistilo in zascita, zdej jih imamo tle 3 razlicne

Za polirano NR ograjo je apno, ki razmasti maščobe (prstni odtisi). Kaj več ne rabiš, kvečjemu kdaj pa kdaj Purol pasto od Kemostika, če je izgubila lesk.

Za brušeno oz. S/B (scotch-brite) površino pa čudežev ni, torej najprej brušenje s S/B tkanino oz. gobico in potem premaz s čistilom od 3M-a, kot je že zgoraj. To čistilo ti v bistvu samo pasivira brušeno površino s parafinskim filmom, da ne bi v globinah raz od brušenja prihajalo do oksidacije (sprememba barve) in nalaganja nečistoč.
To čistilo je v sprayu 300 ml za povprečnega uporabnika, lahko pa tudi v šprici 3/4 l za profesionalce (tistih 17 E jev).
Našpricaš in s suho krpo obrišeš do suhega - to je to. Do naslednje Velike noči, ko je po oorengi naslednje generalno čiščenje. Razen pri naši mami - tam je pa vsako soboto brez izjeme!
smile-1.gif

tehnoalter

Zelenc'
11. jul 2012
7
0
1
Toplo vam odsvetujem kakršen koli dogovor za storitve podjetja INOX-EMERŠIČ
Po klicu je bil "podjetnik" drug dan na grobi izmeri, ponudba že naslednji dan za nekoliko ceneje kot drugi, datum montaže dogovorjen, potem pa nič.
Klici v prazno, odgovora na email ni, dva tedna po roku pride gospod na finalno izmero, s tem da bo ograja zmontirana v dveh tednih.
Zopet nič, potem pa čez mesec dni, da nam enostavno ograje ne bo dostavil-naredil, ker da smo pretečne stranke. Pa je šlo poletje naokoli in smo sedaj brez ograje.
Po nadaljnem raziskovanju "referenc" smo naleteli na take, ki so jim ograje delali drugi izvajalci, fotke za referenco je pa podjetnik kratkomalo snel z neta. Še tam, kjer je pa resnično naredil polizdelek pa veliko besed o nategu - časovno in v kvaliteti.
Še enkrat , toplo priporočam čim dalj od tega podjetja.