O, sem iz ekipe in to že več kot 20 let. Prav dobro vem, kako to izgleda in koliko na koncu ostane. Ravno zato si izdelovanja ograj nič kaj preveč ne želim. Jih naredimo kar nekaj na leto, so pa bolj za nujno zlo.
Ker ljudje, kot si tudi ti, bi imeli (lepo!) ograjo iz NR jekla, dokler ne vidijo cene. Imeli pa bi !
Tudi naša žena bi imela zlat prstan z diamanti, dokler ti in jaz (in običajno moški, ki financira), ne izvemo cene.
Saj očitno že imaš sposobnega mojstra, ki je opremljen in verjetno voljan delati, zakaj potem utrujaš?
Saj lahko postaviš tudi navadno železno ograjo in jo malo pobarvaš, pri mojih starših stoji že kakih 40 let !
Če hočeš imeti pa lepo ograjo iz NR jekla, površinska obdelava seveda samoumevno spada zraven, jo pa primerno plačaj.
Tako kot vsi ... razen, če bi rad imel podarjeno, saj tudi mi večkrat kaj zastonj naredimo za stranko.
Okoli ocenjevanja vrednosti dela pa, veš, ko se že spuščaš na ta nivo, povej najprej, koliko je pa tvoje delo vredno, ki ga na šihtu opravljaš. Ali povrne stroške in naredi dobiček, ali je bolj megleno? V gospodarstvu je to zelo lahko izračunljivo, v državnih službah pa nikakor, čeprav ti bo vsak tam zaposleni izredno dokazoval, kako pomembno je njegovo delo.
Koliko si dobil plače 15. v mesecu in če te pri tem kaj spreleti !?
Pojdi, prijatelj, sam si jo naredi ! Vsem prijateljem jo boš lahko s ponosom pokazal, pa tudi ceniti jo boš potem znal !