Informativni izračun davka na nepremičninie

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Danes sem fasal izračun, malo čez 200 EUR bi mi radi rdečkarji ukradli.

Podatki narobe, piše da sem solastnik pa sem že leta edini v z.k.. Bo treba nekaj spisati.

+da so garažo ob hiši posebej obdavčili, bo treba še ugovarjati.

Ko bo seveda možnost pravnega sredstva.

Dej, ko boš urejal za garažo, povej še nam, ki nam bodo tudi upalili 0.5% za garažno mesto v kleti, kako.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
znak 16.10.2013

Pri uporabi Internet Explorerja prihaja do tehničnih težav ob prijavi. Za težave se opravičujemo, do odprave pa je dostop mogoč s kakšnim drugim brskalnikom (Chrome, Mozzila Firefox, ..)

Močne scene, danes smo februarja pa še ni nič bolje najbrž.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
450
83
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Podatki narobe, piše da sem solastnik pa sem že leta edini v z.k.. Bo treba nekaj spisati.

Dej, ko boš urejal za garažo, povej še nam, ki nam bodo tudi upalili 0.5% za garažno mesto v kleti, kako.

To tudi mene zanima - kaj točno boš ugovarjal
sprasujem se.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Pa saj imaš že do sedaj možnost popravka nepravilnih podatkov. Garažo ti pa itak posebej obdavčijo, tako kot vsem drugim. Lahko pa jo poskušaš prekvalificirati v lopo ali pomožni gospodarski objekt, pa boš plačal en drobiž. Seveda boš moral spremembo dokazati.
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Evo, prišel izračun tudi do nas
smile-1.gif
. Pičlih 100% več in to ob upoštevanju 80% osnove. Jap, sej je približno enako, ena malenkost več.

Pri meni bo skupak 3x več kot do sedaj...

u 3PM naj grejo... kolkrat pa moram še plačat davek u tej pofukani državi,.....
bonk.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Pa saj imaš že do sedaj možnost popravka nepravilnih podatkov. Garažo ti pa itak posebej obdavčijo, tako kot vsem drugim. Lahko pa jo poskušaš prekvalificirati v lopo ali pomožni gospodarski objekt, pa boš plačal en drobiž. Seveda boš moral spremembo dokazati.
smile-1.gif

Če sem pravilno seznanjen, plačaš za garažo 0.15%, če je ta del iste parcele, kot hiša. Če pa ni, pa 0.5%. Ampak, če mene vprašaš, tako različno obdavčevanje ni prav.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif

Možnost je, nimam pa usernam/password, ker je niso poslali.

Garaža je v tem primeru pritiklina hiše/stanovanja (sploh boks v kleti) in ni "ločena" kot nekje samostoječa garaža z lastnim gradbenim dovoljenjem itd..

Mafija.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif

Če sem pravilno seznanjen, plačaš za garažo 0.15%, če je ta del iste parcele, kot hiša. Če pa ni, pa 0.5%. Ampak, če mene vprašaš, tako različno obdavčevanje ni prav.

Tako je, tudi pri meni je garaža na svoji parceli, obdana s parcelo hiše, kar je jasen znak, da gre za pritiklino. To, da ima nek objekt poleg hiše svojo parcelo, še ne pomeni, da ni pritiklina.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Na obvestilu je šifra s katero lahko dostopaš do popravljanja.

Ni, saj sem napisal. Ker niso poslali meni kot lastniku
priden.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sorry, posti se tako hitro dodajajo, da med pisanjem svojega spregledam tri prejšnje, med temi tudi tvojega .
redface-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Vešde... garaža in klet sta v isti stavbi, računali so mi 0,5%. Zunanji parkplac pa je ločen... KAO, stoji na isti parceli kot hiša...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
predvsem je pomembno kdo je lastnik nepremičnine.

če sta oba polovična lastnika, boš ti za svojo polovico plačal davek po stopnji 0,15%, partnerka pa za svojo po 0,5%.

če si lastnik ti, je z vidika davka isti šmorn, kje sta prijavljena onadva.

hm, to pa je jeba, saj sma ob 50/50 lastnika
frown-1.gif

zdaj je verjetno že prepozno, da se prijavi na novem naslovu in plača davek po 0,15%?

anyone?
redface-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Presečni datum je 1. april. Če ti uspe do takrat...

itak da mi, glede na to, da je za spremembo naslova potrebno par minutk. A morem komu kaj javiti, glede na to, da še nisem dobil izračuna?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mojster

Ti boš vedel... Kje se spremeni status hiše iz dvostanovanjske v enostanovanjsko? Očitno je bilo nekoč zavedeno da sta v hiši 2 gospodinjstvi. Etažne lastnine ni vpisane, sta samo dva lastnika (oče in hči, vsak do polovice). Sedaj so naredili delitev v idealnem deležu, od nekod privlekli dve stanovanji in solastništvo na obeh. Davek je temu primeren...

I

Izbrisan uporabnik #488

Vsak bi moral plačat davek po 0,15 za 1/2 hiše.

Če ti vrednost štima, potem nima smisla delat scen, sicer pa na geodetski to javiš, da ni "delov" stavbe, da je samo eno stanovanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.249
7.030
113
pri taščici
Dobro so te....
Tudi jaz imam več kot nusz. Sicer pa nekje morajo dobiti 300mio al koliko že planirajo. To je 150 evrov na prebivalca, 600 na familijo.

Toliko sicer ne bo, ker so tukaj še poslovne stavbe, vendar....

Nazadnje urejeno: