Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.726
9.506
113
Komentiral sem prispevek neposredno nad mojim. Menda je to jasno. Ce ni, sem ti sedaj razlozil. In ja to da bi nekoga ubili (ja ko nekoga evtanaziras ga ubijes, lahko to v vato zavijes 6x pa si mu se kar vzel zivljenje) zato da svojci ne bi trpeli je blesavo.
Mi je bilo jasno preden si razložil, pa vseeno nisi rabil uporabit besede pobijanje, podobno kot zgoraj nisi rabil uporabit besedne zveze "vzel življenje", ker evtanazija po mojem mnenju ni jemanje življenja, ampak končanje muk v paliativnem stanju. Sem videl dva na grdo umret in imam to zelo ponotranjeno. Mi je pa jasno, kaj si mislil in se strinjava glede svojcev in odločanju o evtanaziji.

darwin

Majstr
17. avg 2007
597
371
63
V tem primeru pa ne govoriva o evtanaziji ampak o tem da ti zdravstvena stroka pove da osebi ni vec pomoci. In ker se sama ne more odlociti se moras odlociti ti. O tem se napise dokument, zadnji podpis je tvoj.

Jaz sem podpisal slabega pol leta nazaj. Tko da imam dileme ki jih opisujes zelo ponotranjene in pri sebi razcisceno glede obcutkov svojcev.
"Problem" je tudi, da je zdravstvo včasih preveč dobro. Imamo v daljni družini primer mladega možakarja, ki se je ponesrečil in dobil hude poškodbe glave. Rekli so, da je šlo za sekunde, ampak so ga uspeli obdržati pri življenju (oživljanja ni bilo). Zdravniki so bili veseli, da jim je uspelo nemogoče. Kakšno življenje ima? Iznekažen brez smisla rahlo trza s prsti na rokah.
In po nekaj tednih so domačim povedali, da je stabilen in naj ga odpeljejo domov. Naredili so, kar si lahko in kar mu je pripadalo. Nobene nadaljne terapije niso predvidene, ker izboljšanja ni pričakovati. Očitno mu služi edino imunski sistem, ker že nekaj let čaka, da dobil infekt, ki bi dokončal tisto, česar nesreča ni.
So ga res rešili? Mar bi kirurg preden je začel, zmolil eno zdravomarijo za njegovo dušo, pa bi imel vmes prestano.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.326
1.561
113
Da, to je spet svoj problem, ki ne spada v debato o evtanaziji. Podobno kot ali je splav sprejemljiva rešitev, če se pokaže genska okvara na zarodku in bi bilo življenje otroka podobno zgornjemu opisu. Tukaj tudi sam govorim iz svojih izkustev in izoblikovanih mnenj na tej podlagi, tako kot nekateri ostali.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.326
1.561
113
Odločitev ali se nekdo evranazira mora sprejeti vsak sam. Ne svojci. Ker v trenutku ko dovolimo sa odločajo svojci se znajo začeti dogajati svinjarije.

Če palitativna nega odpove in neodvisna zdravstvena stroka pove, da ni več rešitve, kakšna svinjarija se lahko zgodi, če na koncu da tisti žegn svojec namesto pacienta?
Sedaj svojec lahko podpiše, da odklanja umetno ohranjanje pri življenju in oseba strada do smrti. Je to bolj humano?

• Všeč mi je
Reactions: sad