Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

erikson

Guru
25. avg 2007
22.381
6.159
113
10. september je svetovni dan preprečevanja samomora.

• Všeč mi je
Reactions: jello

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.238
2.821
113
Lublana
Obišči stran
Meni se je prijatelj pred cca.15imi leti navezal na drevo pred vhodom v hišo kjer je živela njegova punca. Zveza je imela mnogo problemov ampak zaključni trigger je bil pa to, da jo je kurvetino zalotil med akcijo ne z enim ampak kar z dvema (?!?) potem pa se je pri vseh bolj in manj mogočih opcijah odločil, da se kar instant naveže in zaključi. Matr ej...
Da se gre človek ubit zaradi ženske. :bonk: Glede na to kar si napisal bi rekel, da to nikakor ni bil samomor zaradi kakšne hude duševne stiske ampak zgolj dejanje iz maščevanja na bolan način. Kakor zdaj boš ti videla, obesil se ti bom pred hišo. Butelj blesavi moten. Vsak normalen bi že zdavnaj končal takšno vezo z mnogimi problemi. Pa tudi, če zalotiš babo z drugim...pa kaj? Obrneš se greš dalje.

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in Samo Svoj

Schime

Guru
22. nov 2008
1.997
779
113
Jah ne more se tako enostavno gledati. Vsak bi imel svoj vzgib. Eden naredi to kar je ta naredil. Drugi bi napral babo do nezavesti. Tretji bi jo ubil. Četrti bi rekel ko te jebe. Peti bi šel pa zraven kavsat. Tko smo si različni.
Za nekatere so problemi enostavno rešljiva za druge pa ne (sploh mogoče v tistem trenutku).
To je isto kot, ko sem v šoli še hodu pa se je kdo prvezu na vrate s kravato ali pa pod vlak skoču. Včas so bli vzroki lahko banalni in večini nerazumljivi. Za žrtev pa zgleda v tem tistem primeru edina rešitev.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in aljoman

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.238
2.821
113
Lublana
Obišči stran
Jah ne more se tako enostavno gledati. Vsak bi imel svoj vzgib. Eden naredi to kar je ta naredil. Drugi bi napral babo do nezavesti. Tretji bi jo ubil.
Takšne jaz dajem pod kategorijo: bedaki. Zraven spadajo še tisti, ki bi nalomil ali ubili tipa, ki je bil z njegovo babo, tiste, ki bi nalomili kar obadva in samomorilce. Da se greš blamirat in iz sebe delat budalo ali si celo življenje vzameš si pač bedak - brezveznik.

Recimo, da lahko razumem mulce, najstnike, ki jih zhebe prva ljubezen. To lahko sprejmem, da človek še ni dovolj zrel, odrasel..da bi lahko bil kos takšni situaciji... ampak odrasel moški je pa pač zgolj butelj, psihopat, narcis, kreten, ničvredno teslo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.786
15.846
113
Da se gre človek ubit zaradi ženske. :bonk: Glede na to kar si napisal bi rekel, da to nikakor ni bil samomor zaradi kakšne hude duševne stiske ampak zgolj dejanje iz maščevanja na bolan način. Kakor zdaj boš ti videla, obesil se ti bom pred hišo. Butelj blesavi moten. Vsak normalen bi že zdavnaj končal takšno vezo z mnogimi problemi. Pa tudi, če zalotiš babo z drugim...pa kaj? Obrneš se greš dalje.
Ni šlo za maščevanje, model je čustveno popolnoma odpovedal, to na koncu je bila "zgolj" kaplja čez rob zaradi katere je reagiral v afektu, brez čakanja in razmišljanja, nekako tudi letom primerno (star je bil okoli 20, točno cifro sem že pozabil). Ne poznaš celotne zgodbe. Pa ni ravno "pa kaj", če zalotiš babo z drugim, za ogromno ljudi je to hud udarec, res pa to po mojem mnenju niti približno ni vredno končanja lastnega življenja.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.722
9.498
113
Vsak ki se fenta zaradi takih ali drugačnih težav je slabič in narcist. Gleda le na sebe, ne gleda na svoje bližnje ali okolico.
Pa mamo tukaj že spet tebe in tvoje neizmerno posploševanje. Res je, samomor je v ogromno primerih sebično dejanje, lahko je pa tudi posledica takšne ali drugačne duševne bolezni. V našem primeru se je enostavno tema, ki je že prej obstajala samo zaprla, ker enostavno ni več prenesel dejstva, da po 50 letih zakona žene ni več. Težko bi pa rekel, da je šlo za sebično dejanje, ker je z izbiro časa poskrbel, da ga niso otroci našli.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.313
1.555
113
Vsak ki se fenta zaradi takih ali drugačnih težav je slabič in narcist. Gleda le na sebe, ne gleda na svoje bližnje ali okolico.
Ni vse črnobelo kot pri vas katoličanih.

Evtanazija recimo je že ok zadeva, če prepreči dodatno trpljenje bolnika in svojcev.
Če se žrtvuješ, da rešiš ljubljeno osebo je tudi ok. Marsikateri starš bi daroval vitalni del telesa, če s tem reši otroka.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in sad

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.185
7.053
113
No tole: Evtanazija recimo je že ok zadeva, če prepreči dodatno trpljenje bolnika in svojcev.

je bolno. Ubit nekoga da svojci ne bi trpeli je degutantno. Razumem da nekdo sebe zeli resit bolecin. Ne pa da bomo pobijal paciente da ubogi svojci ne bi trpeli

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.722
9.498
113
Mater, tok razgledan, pol pa evtanazijo in pobijanje uporabiš v istem stavku. Evtanazija je samo prostovoljno skrajšanje boleče palative, vse ostalo sploh ni za debatirat.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.612
10.820
113
sem 40 plus, in nisem več mladič...da bi se šel zaradi neke ljubice pihnit,....lepo te prosim

jezek

Guru
24. jul 2008
3.465
1.462
113
...sploh ce te vara z dvema! To pomeni da šteješ za dva! Odpreš pir in si nazdraviš v špeglu z zadovoljnim frisom!

dask

Majstr
21. sep 2023
476
543
93
Predvsem se veliko premalo govori o samomoru v Sloveniji, je tabu tema. Bi bilo verjetno nekaj bolje, če tema ne bi bila tako blokirana z vseh strani. Imam izkušnjo iz ožjega sorodstva, so me prakitčno blokirali, ker sem bil edini, ki je jasno povedal (znotraj žlahte, ne kar nekje), da je sestrična poskusila naredit samomor in ni bila neka "nesreča". Hudo se je soočit s tem, še huje je živet s tem, ko poskus spodleti, posledice so hude, zraven si pa vsi zatiskajo oči. Meni to ne gre, jebiga.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in B81

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.612
10.820
113
je pa vseeno, takole od daleč... ko poznaš te ljudi, ki so imeli take misli in te ki so zadevo izpeljali do konca...to so ful nihajoča razpoloženja pri posameznikih. Nek del dneva ali meseca vse okej, potem pa cez vikend nek fleš, pa v ponedeljek črna novica. En možakar še v petek veseljko v sluzbi, še neko delo skupaj delali , v soboto se pa je pri ljubici kokno s pištolo, ker ga je razpizdla... WTF efekt.

Terminalne bolezni so izvzete, poznam par takih primerov, tudi nedolgo nazaj v okolici...grdo.

hočem napisat...lahk se menimo pa ne vem kaj, pa telefoni za stiske gor in dol...ampak ko pride in se strga v glavi...to nič ne šteje...razen če boš te skupine imel v kleti zvezane...:S