Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Potem pac preprosto ne objaviš. :)
Pa pravim tudi ka prava influenserja lihk nevem Ane. Premal delava na tem da bi bila. Bole kot Glasilo :)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Tako je. Zastonj. Vidis v tem je problem danasnje druzbe. Moski si, ko nekaj naredis iz sebe. Not who you are but what you are. Velika razlika. Medtem, ko so picke lahko sexi in kar so, ampak to pride s katastrofalnimi posledicami. Se mora moski prej izkazati in narediti iz sebe 'brand'. Jaz nobenega 20 letnega smrkavca ne jebem pet posto, ce nima nekaj za pokazati, mnenje zensk me pa naceloma ne zanima ker je njihova nrav totalno kontra moski produktivnosti in zaradi emocij niso sposobne graditi ali celo vzdrzevati sveta. Njihova vloga v druzbi je popopnoma drugacna in kot influencerke mi lahko pusijo k.urac in nic drugega.

Za dobro kosilo.
Skratka, vse ure dela, ki jih dobri vložijo v kvalitetno objavo, vsi stroški ki jih vložijo v gradnbjo svojega branda, itd ... Vse to ni delo? Ni vredno nič?
Delo je le prekladanje dil v tovarni in kopanje v rudniku?

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Nekje je treba začet. In ne, ne kontaktirajo vedno sami. JNe kar treba poskrbet, da si zrave. Konklurenca je velika.ž

Malo mi je smešno da na te stvari folk (ne leti nujno nate) gleda kot na nekaj slabega, "umazanega", prosjačenje. Hej, marketing, biznis. Eden ponuja vpliv na publiko, drugi ga rabi. Koliko ima kdo vpliva in koliko ga kdo vrednoti, je pa stvar poslovnih pogajanj. Ali pa maluomnega prepucavanja, norčevanja in jokcanja, kadar se najdejo taki, ki tega ne razumejo. No obeh straneh. Ne res ni problem rečt, ampak kulturen pa lahko ob tem ostaneš.
Ker je slabo, bedno in do konca primitivno !!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Ravnokar iz Zgornje Kungote: bistro M.a.r.c.o Za nepoučene je to nova bistro pizzerija Gregorja Vračka, oz. hiše Denk, oz. Michelin Chefa.

Sem pred odhodom slučajno naletel na tole:

Roko na srce, burger je bil na nivoju, pica pet sirov pa povprečna, prav nič oh in ah kot nabija tale pizza inšpektor. :bonk:
a nima to kao njegov brat al neki. Bomo sli potestirat ob priliki, ne bom nič napisal in objavil. Jaz to v sebi držim. :D

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Njegov brat ima Gostilno Mak v MB, prav tako dobil Michelinov krožnik al rožico. Oba sta po svoje čudna, jedilnikov ni, poveš za koliko bi jedel in to dobiš X 2 z vinom. Tole pa je bivša picerija moje snahe strica, sedaj kompletno preurejena/adaptirana. Se je sicer spekuliralo, da bo imel Gregor tu kuharsko šolo (podobno kot "Gostilna išče šefa"), ker so zgoraj še sobe,... ampak očitno zaenkrat ne.
Je pa na "jedilniku" 5 pic (v bistvu me ni niti ena pritegnila), trije burgerji in dvojni lignji. Jaz sem bil pač razočaran nad pico.

Edit: pojasnjeno bolje

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ja tale "nova" scena je pač takšna. Za nas povprečneže je zadeva čudna, za one s poršeji malo manj. Bil zadnjič pri Kavčiču. Rečeš da imaš cajt, naj te preseneti...in po 4 urah, ne moreš hodit, ker si sit (presit), zanimivo, dobro, sploh ambient in angažiranost personela... z nekaj vina vred cca 90 do 100 po osebi. Pač izkušnja in ne basanje s hrano... v tem smislu tudi stojijo na parkirplacu bolj poršeji in mercedesi iz ITA...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Infuencerji naj bi imeli infuenco (gripa). Tu je mišljeno vpliv.
Ali mislite, da tista, ki prodaja pri nas črno pasto za bele zobe ima vpliv?
#turbobitch ni influencer. upoštevam bi ga pri pivu ker ga poznam od tu. pa popotniga GPS, itd. ( naj ne zamerijo tusti, ki so zaradi moje površnosti izpuščeni)
Kaj pa tista hrvaška iz zgodbe? Jo kdo pozna od prej?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Ta bistro pica je že na videz povsem napačna, kot jo dobiš v večini vaških nažiralnic z dunajci in lignji.
Isti k jo naročiš v "jurmanu", "rc urbanija" ali pa v "kungoti".

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Navid

Majstr
3. dec 2007
273
266
63
Tega smo pozabili že.... :valjamse:

Naj mi en prosim potrdi, da je tole zajebancija.
Tekst pod enim izmed njegovih vide-ov: " I AM LIVING A HIG LIFE. I AM EATING BLUE TUNA TARTAR, LOBSTER, DRINKING SANGRIA. I MEET SOME GIRLS MY LIFE COULD NOT BE BEATER AT THE MOMENT, LIKE THE WORLD STOPED." o_O

• Všeč mi je
Reactions: zaseka

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Nekaj je treba tu ločit pri teh influencerjih. Eni to dejansko so, imajo svoj vpliv. Čeprav je podkupljen. Ampak takih ni dosti. Večina teh "influencerjev" so novodobni klošarji, digitalni klošarji.
Treba je vedet kdo sledi tem pacientom. Večinoma isti pacienti.
In potem sem jaz šef gostilne in se mi oglasi digitalni klošar. Če ga jaz zastojn nafutram in on to objavi, kaj se bo zgodilo? V mojo restavracijo se bodo vsipale horde klošarjev in se ob eni pijači slikali eno uro in mi tako zasedli mize, ki bi jih lahko oddal drugim.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Zato pa sem napisal, da moraš ocenit, če si sploh želiš takšne stranke. Verjetno burekar na Miklošičevi ne bo imel nič proti, Cubo pa ne bo ravno vesel.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Zato pa sem napisal, da moraš ocenit, če si sploh želiš takšne stranke. Verjetno burekar na Miklošičevi ne bo imel nič proti, Cubo pa ne bo ravno vesel.
Ampak dejansko se največ s klošarkskimi influencerji vzajemno izrabljajo lokali, ki se prodajajo da so "v trendu" kot je bil ravno omenjeni Cubo (ki se je po nekaj burnih letih samopromocije umaknil v varno senco) , recimo zadnjih nekaj let so najbolj "in" influencat napolitanske picerije kot so Verace (verjetno lokal, ki je v zgodovini Slovenije največ "sodeloval z influencerji", je bilo kar dolgo obdobje ko je pomenilo da te "ni", če si tam dejansko plačal), 5-6kil in podobne, pred tem so bili burger placi in podobno... še veganske influenserke so hodile v "Larsa" (ok, mogoče ne res Larsa, pač Larsu podobnim).

Ne verjamem, da je res veliko "burekarjev" ki bi imeli "skupno zgodbo" z influenserji (če izvzameš padalce kot je nek model, ki je posnel komad z enimi "talenti" in dela tiktok plese).

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Predvsem si “influencerji” nočejo mazat imidža z burekarji, hehe. Pa verjetno tiste 3 EURe še lahko zberejo skupaj :).

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
COULD NOT BE BEATER

rattan_carpet_beater_grande.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Navid in Kamele0N

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.868
113
Kaj pa ti klošarji - digitalni klošarji delajo drugače kot direktorji velikih podjetij? In vsi ostali v prodaji?

Tudi direktor firme ponuja okol storitve svojega podjetja, pa prepričuje stranke, kako je on najboljši, pa kako potrebujejo njegove storitve oz proizvode. in pri večini ga odhebajo, tako kot gostinci influencerja.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Od prodaje svet živi. Nevem no, to načeloma človek z deko mozga v glavi okrog 10 leta ugotovi. Ampak nismo si očitno vsi isti.
To kar pa digitalni klošarji delajo pa ni prodaja, ampak marketing.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Kaj pa ti klošarji - digitalni klošarji delajo drugače kot direktorji velikih podjetij? In vsi ostali v prodaji?

Tudi direktor firme ponuja okol storitve svojega podjetja, pa prepričuje stranke, kako je on najboljši, pa kako potrebujejo njegove storitve oz proizvode. in pri večini ga odhebajo, tako kot gostinci influencerja.
Eno je direktor firme, ki ima kaj za pokazat in ponudit, drugo pa klošarjenje za en jeb... OBROK. To je isto, kot če bi jaz ustanovil firmo danes, se poimenoval za direktorja in šel na Telekom prosjačit, če mi dajo poceni kitajski telefon za 50 EUR zastonj, pa jim bom objavil na netu, kako so oh in sploh. To bi se ti samo smejali.

Imaš na YouTube-u kar nekaj influencerjev, ki dejansko živijo od youtube oglaševanja in svojega mercha in se ne rabijo prostituirat. Tudi občasno oglašujejo določene izdelke, ki običajno NIMAJO veze z njihovim kanalom in tudi jasno povedo, da gre za PLAČAN OGLAS. Ne pa kvazi ''recenzijo'' in onaniranje na oh in sploh super kremica.

Je pa res, da taki niso klošarili za OBROK ali zastonj UHANČEK za 5 EUR, temveč je običajno zadaj kar nekaj let požrtvovalnega dela. Tukaj pa kvazi ''influencerji'' klošarijo za OBROK. Pa kaj si ti ja nor, mene bi bilo sram, da težim enemu za zastonj obrok.