Gre v mleto mesoKaj se bo zgodilo z njim 23 ce ne bo prodan?
Pride nova nalepka - ekstra zorjen, pa 75 EUR / Kg.
Aaaa res delate znanost iz pranja umazanih cot itd...? Piyda, k da sem na forumu MON al pa Mamice opremljajopa rabiš nujno prašek ali gel? če pride gel v poštev jih imaš malo morje od winnisa do chanteclair. Skor zihr jih dobiš tud pri nas (dm, kake privat drogerije)
Aaaa res delate znanost iz pranja umazanih cot itd...? Piyda, k da sem na forumu MON al pa Mamice opremljajo
Ne pozabimo kako so pri nas so z velikim pompom (večkrat) začeli zbirati podatke, ki bodo "obelodanili nerazumne dobičke trgovcev s katerimi bi prekomerno bogateli na plečih kupcev", pa še kar ni nič od tega.
Kmetje, posredniki, predelovalci, trgovci morajo odslej pošiljati cene državi
Zavezanci odslej Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (AKTRP) pošiljajo podatke o cenah kmetijskih pridelkov in živilskih proizvodov, s čimer naj bi se po napovedih vlade omejilo naraščanje cen hrane.www.rtvslo.siVlada sprejela novelo, ki omogoča spremljanje cen kmetijskih in živilskih proizvodov
Vlada je sprejela predlog novele zakona o kmetijstvu. Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko je pojasnila, da se s spremembo zakona določa pravna podlaga za izvedbo zbiranja podatkov o ceni, količini in poreklu v verigi preskrbe s hrano.www.rtvslo.siNovo navodilo za trgovce: sporočiti morajo nabavne cene hrane
Javna agencija za varstvo konkurence (AVK) je na sedem trgovskih podjetij naslovila zahtevo za posredovanje podatkov o dobavnih cenah. Za to se je odločila zaradi informacij o težavah na trgu živilskih proizvodov, danes poroča časnik Delo. Cene hrane so sicer osrednji motor inflacije v Sloveniji.siol.net
Je objavil portal Necenzurirano, obsežno analizo. Pa so morali umakniti članek v nekaj urah. Svoboda.
Napisal sem da ni takih dobickov ko tu eni pisarijo, rang 800% na zemljici.tomi dobički so, od kod bi sicer trgovine rasle ko gobe po dežju? od kod so kinodvorane in bowling centri, če ne od dobička?
Upravičeni stroški, ki bi jih naj prikazovali ljudem, so prevozi robe od skladišč do trgovin, zlaganje na police, v poročilih bi naj bila živila ločena od ostalih identov v trgovini, ker novega teveja ne rabiš vsak teden.
Potem pa naj povedo % dobička, pred tem, ko plačajo kredite za širjenje poslovanja.
Človek bo moral te kredite plačat v ceni hrane.
Ko pa bo "trgvec" dal avtoprevozniku pogoj, da rabi 200 vozil in bo prevoznik dvignil ceno, ker bo najel lizinge za vozila (da bo lahko vozil robo okoli), pa trgovca ne bo nič brigalo. Gladko mu bo odvrnil, da je predrag.
Kupci so čisto v podrejenm položaju, ker so prisiljeni plačevati tudi širjenje trg. verig.
+ da ne omenjam, da so se zmotili in mi na mail poslali naročilo za cel kup baterijskih sesalnikov, ki so se potem prodajali... in da ne bi kdo sanjal o samo 5% marži na tehniki
aja ok za 8-kratno vrednost nabavljene cene verjetno nihče ne prodajaNapisal sem da ni takih dobickov ko tu eni pisarijo, rang 800% na zemljici.
Dobicek logicno da je, drugace se nihce tega ne bi sel.
Sploh pa si je treba razcistit rvc pa dobicek.
En dan so prišle samo bananebanane en dan prodajaš za 1.7 drugi dan za 1.10€.... Kaj drugi dan delajo zgubo in se vsi žrtvujejo za dobrobit malega človeka, da dobi tisto usrano banano?
No ampak delat miljardne promete, da imas na koncu 3-4% cistega … sanjsko glih ni, je pa realnost.aja ok za 8-kratno vrednost nabavljene cene verjetno nihče ne prodaja
Mene osebno pač moti (ker za večino vem iz prve roke), da se prikazuje trgovca kot siromaka, ki komaj shaja.