Indukcijska plošča - brnjenje

Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Na ta način upravljanje sta imela že tako Electrolux kot Siemens pa sta oba artikle umaknila iz prodaje.
In to že par let nazaj.

Pri plinu je tako, da kdor hoče dober plin naj ga vzame na inoxu.

lp

teka ma to opcijo še vendo na voljo, gorenje ga je svoj cajt mel na volj pr hrvoju, zdaj ga ma samo na drugem koncu sveta. Pa DeDietrich je tud mel takole foro pa še ebo nemško podjetje je, ki ponuja plin pod steklokeramiko

za e lux nism vedel, razn če nisi mislil na rex electrolux. Slednjega je delal Smalvic za njihove potrebe

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Vem, da je na ta način upravljanje nudilo že precej znamk.
Hotel sem samo povedati, da ni to nič posebnega oziroma, da če bi imel plin tega sploh ne bi hotel imeti.
Ker če imaš čas, da čistiš nosilce posode pri plinu, tudi gumbi ne bi smeli biti problem, ker so za uporabo so pa bolj enostavni in je veliko manjša verjetnost, da se pokvarijo.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Še ena prednost indukcije je, da zazna, ko na rinki ni posode in jo po kaki minuti ugasne (moč odvzame takoj).

Potem detekcija pregrevanja (ugasne še preden se bi vžgalo npr. olje) in detekcija polite tekočine. Tega verjetno nima vsaka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Hm...ampak saj če ni posode gor, potem tudi indukcije ni in ni neke porabe štroma al pa je minimalno?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.606
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hm...ampak saj če ni posode gor, potem tudi indukcije ni in ni neke porabe štroma al pa je minimalno?
Ja, saj ravno to je napisal kot prednost.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Aja, samo zadnji dve sta dodatni funkciji, sem razumel da je mislil kot vse tri ja
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Polito tekočino moj bosch zazna, mislim pa da mora priteci do tipk za upravljanje. Ce samo malo okoli piskra dol pritece, kuha dalje.
Tole o pregretem olju pa se nisem testiral. Kaj pa. Ce je posoda prazna. Jo žge v nedolged ali ima kaksno termicno varovalko.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ko se preveč segreje, ugasne, zasveti F na tej rinki in čaka, da se ohladi. Ostale delujejo naprej. Ne ve, kaj je v posodi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Imam nekaj podobnega (15e?, spredaj levo enako kuhalisce kot zadaj desno, tvoj ima vecjega) pa nimam vecjih pripomb. Za redno ceno ga pa najbrz nihce ne bo najbrz niti povohal.
Jaz sem ga pred tremi leti vzel pri sevljetu.
Imel bi drsnik, ampak takrat so mi bili se predragi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
drsnik misliš da v bistvu moč kuhališča nastaviš s "slajdanjem" po kontrolni plošči? Meni se ravno to ne zdi preveč uporabno, ker je težje na tak način točno nastaviti koliko moči hočeš. Iz tega vidika so mi klasični "knofi" še najbolj uporabni, so pa žal sila neprijezni za čiščenje...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Aja, ti misliš "direct select". To je kar kul ja, ampak ne vem če je vredno toliko več €€, toliko pa za šporhetom tudi nisem
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Posteno povedano imam z drsniki izkusnje samo z yt. Tako da ni nujno, da se ne bi kasneje ustvaril drugacnega mnenja.
Ce kuhas na dveh ploščah, ti ob odmiku ene posode cez nekaj sekund (cca 10) izklopi grelec na obeh kuhaliscih. Cez sekundo ali 2 ga prizge nazaj tam kjer je ostala posoda.
Imam Electrolux pecico in ima gladke knofe, da bi bilo najbolje jih s papagajkami jih sukati. Rocaj pa ostro zaključen. Je bolje da ne zadanes z ramo v njega. Kje sem imel glavo ko sem to kupoval.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Tudi, če je ena posoda levo, druga pa desno, ti izklopi obe?

Drsnik jaz imam in čez čas trofiš pravo številko v prvem poskusu. Če ne, pa pustiš prst gori in samo malo premakneš levo desno, in si kjer želiš.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
drsnik misliš da v bistvu moč kuhališča nastaviš s "slajdanjem" po kontrolni plošči? Meni se ravno to ne zdi preveč uporabno, ker je težje na tak način točno nastaviti koliko moči hočeš. Iz tega vidika so mi klasični "knofi" še najbolj uporabni, so pa žal sila neprijezni za čiščenje...

Kakšen nivo nepoznavanja pokažeš.... ko vsaj ne bi pisal xyz v mobilni telefoniji, kjer se zdaj vse dela na tak "tač".

V sliderju je "vse" tudi direktni tap željene jakosti, ni pa nujno, da zadaneš direkt 7.5 npr. Vsaj poglej si YT video predno nabijaš, bi še sebi prišparal čas.

Že dolgo ne spremljam indukcij, ker mi moja že 10 let laufa BP, pa si bi upal it stavit, da ni bolj pripravnega zdaj iznajdenega.

Sicer pa BTW ravno jaz mam knof, bi mel pa Siemens touchslider, samo so mi ga razbili pri pošiljanju iz DE. Ta neffov knof je soliden, neskončno boljši kot tisto tapkanje +/-, ni pa boljši kot dobro izveden slider.