Indukcijska plošča - brnjenje

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.606
113
Marlbor
Mislim, da sploh nima pojma o načinu delovanja. Sicer pa tudi če z plina odstaviš ponev, je za samo ponev popolnoma vseeno, če je plin še prižgan ali ne ...
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nisem si tega o palačinkah sam izmislil, boli me, nikoli jih ne pečem. Poglej stare teme o indukciji, pa boš videl pritoževanje.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Verjetno imajo nekateri bolj basic indukcijsko ploščo in/ali posodo, zato se jim pojavljajo problemi in mislijo da je to splošni problem. Enako velja za brnenje. Druge razlage nimam.
 

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.757
-839
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:


Jajca in palačinke se pečejo čisto normalno - imajo baje nekateri neke strašne pripombe glede tega pri indukcijah.
Zaekrat tudi moja poceni bosch poje vse. Je pa res da nimam 7cm lončka. Emajlirana džezva hitreje zavre kot ”Inox”.
Še vedno pa se plošča za 500 E po hitrosti ne more kosati s kuhalnikom za 35 evrov. Kuhalnik kavo hitreje skuha.
V čem je fora jajc in palačink? Vsaj palačink sem spekel najbrž že tisoč+ pa nimam pripomb. Ponev je neka hoferjeva masivna. Pri kuhanju jajc pa me tudi ni nič živciralo.
Je pa res da na nižjih stopnjah deluje občasno (nisem še poštudiral kdaj in zakaj) tako da se izmenično izklaplja, ampak ker dela to pogosto, mi ni moteče. Tudi občasno ”brnenje” me ne moti. Bolj me moti brnjenje hladilnika recimo.

A je hladilnik mogoče od Bosch-a?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Eno hitro vprašanje okoli indukcijskih...a obstaja kaka pavšalna koliko štroma, v %, glede na keramično, bi se naj privarčevalo?
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zaradi tega, da bi kaj prihranil, nima smisla kupovat indukcije (razlika je tam kjer je lonec manjši od površine grelca). Indukcija ima dovolj ostalih prednosti.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Sonny: hladilnik gorenje
Darjan
Niti na indukciji niti na SK najbrz ne bos za nabavno vrednost pozgal elektrike, kaj sele da bi toliko privarceval energije. Najbrz bo prej crknila, razen ce ti bo zdrzala 10+ let in da bos kuhal vsak dan posteno kosilo
In ja, nazaj na SK ne grem vec.
 
Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.606
113
Marlbor
Kakšna pa je prednost indukcije pred steklokeramično?
Sprašujem zato, ker nisem nikoli imel priložnosti uporabljati SK, ker sem iz plina prešel na indukcijo.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Hitreje segreje, sama plosca je hladna in ce ti gre kaj cez se bistveno lazje ocisti.
- je pa da dolocenih posod ne mores uporabljat
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Hitreje segreje, sama plosca je hladna in ce ti gre kaj cez se bistveno lazje ocisti.
- je pa da dolocenih posod ne mores uporabljat


To je zavajanje da je plošča hladna, ko se pa segreje od posode, na plosci tudi piše H dokler je vroča.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja še kaj... hladna ni, samo primerjat to z drugimi.
bonk.gif


Indukcija je nujna, plin OK, na SK morš bit pa res nek sadomazo pedofil da še drkaš tisto.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.606
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Hitreje segreje, sama plosca je hladna in ce ti gre kaj cez se bistveno lazje ocisti.
- je pa da dolocenih posod ne mores uporabljat


To je zavajanje da je plošča hladna, ko se pa segreje od posode, na plosci tudi piše H dokler je vroča.
Ni hladna, je res vroča, namestu kjer je bila posoda. Ampak če položiš gor roko, se ne opečeš. Podobna temperatura kot vroč radiator. Se pa zelo hitro ohladi, po eni minuti je še samo topla ...
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kakšna pa je prednost indukcije pred steklokeramično?
Sprašujem zato, ker nisem nikoli imel priložnosti uporabljati SK, ker sem iz plina prešel na indukcijo.

Tam se naprej plata zagreva, potem preide toplota na lonec in nato nas vsebino. Kavo skuhat...traja v PM. Saj če kuhaš juho tri ure...tam je vseeno.
Indukcija greje kolikor je velik lonec...če gre kaj prek, kaj streseš z lahkoto očistiš (ker se ne zapeče). Itd..
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Kako pa je z indukcijsko in pečico v enem elementu? Potrebuje indukcijska kaj več prostora?
 
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa je z indukcijsko in pečico v enem elementu? Potrebuje indukcijska kaj več prostora?

zadeva je konkretno močna. taprvo prečekirej če sploh gre zadeva na tvoj el sistem

drgač pa isto kot če maš ločeno. edin če ti kaj crkne (al indukcija al pečica) je jeba ker ne moreš tega zamenjat. Pa kuhališča znajo biti manj atraktivna oz izbira je bolj skopa . Mogoče še piroliza. kako je s tem pa ne bi vedel. Do sedaj š enism vidu enga ki bi jo mel in bil al vgsarni štedilnik al pa samostojni
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Nisem mislil hladna, da bi lahko na njej sladoled shranjeval. Marsikdaj pa lahko po kaksnem kratkotrajnem kuhanju kavice ali zavretja mleka prakticno roko das na ploščo pa se ne bos opekel. Probaj to narediti na SK. Bos ugotovil razliko med toplo in hladno.
Ali pa mleko prevri na SK in na indukcijo. Pa povej kako poteka postopek čiščenja.
cheer.gif

Ze nekajkrat mi je mleko prekipelo v korito namesto na štedilnik. Sedaj ne kuham vec mleka tako hitro na 9 oziroma z boosterjem. Oziroma vsaj v zadnji fazi zmanjsujem, ker sicer moram lonec se iz zunanje strani pomiti.
bonk.gif
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Na ta način upravljanje sta imela že tako Electrolux kot Siemens pa sta oba artikle umaknila iz prodaje.
In to že par let nazaj.

Pri plinu je tako, da kdor hoče dober plin naj ga vzame na inoxu.

lp