Pa dobro saj je vseeno kje si hitreje dobil, dejstvo je da je indukcija veliko hitrejša od plina in steklokeramike.Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ti si dobil pač takšne rezultate. Kako si prišel do njih veš najbolje sam. Sam pa sem do nedavnega imel 2x plin in 2x steklokeramiko pa nikoli nisem skuhal kave v "džezvi" na steklokeramiki. Preden se je plošča segrela sem jo kuhano nas plinu že pil.Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Ti si
A veš kaj je džezva sploh?
Dejstvo je da počasneje, kar koli daš gor in v kateri koli posodi. Pa se lahko na trepalnice postaviš.
Indukcija je najhitrejša!
PS- najhitrejše pa je kava skuhana s kavnim avtomatom. Od pritiska na gumb za vklop do dišečega espressa mine zgolj minutka.
Citat:
Pa dobro saj je vseeno kje si hitreje dobil, dejstvo je da je indukcija veliko hitrejša od plina in steklokeramike.
Pa ne rabiš dajati nevmesnih komentarjev o kavnem avtomatu.
Ok v redu indukcija ima 1 w, tvoja plošča pa 1000kw. Kot da plošče z isto velikostjo nimajo skoraj indentičnih moči...Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Pa dobro saj je vseeno kje si hitreje dobil, dejstvo je da je indukcija veliko hitrejša od plina in steklokeramike.
Pa ne rabiš dajati nevmesnih komentarjev o kavnem avtomatu.
To absolutno ne drži! 2kW indukcija ne bo segrela prej posode kot 5 kW navadna električna plošča.
Ima pa indukcija to prednost, da ne rabi predgrevanja kot steklokeramika ali navadna električna plošča in je zato hitrejša. Ko pa so enkrat plošče ogrete, pa so vsi trije principi enako hitri. Da pa bi bila hitrejša od plina pri enaki moči in primerni posodi pa ni nobenega fizikalnega, konstrukcijskega ali tehničnega razloga.
PS- Če mi ga podaš razloge, zakaj bi bila indukcija hitrejša bom vesel, da bom dopolnil luknje v mojem znanju.
Citat:
Meni zavre v 3 minutah v džezvi voda. Steklo je bilo okoli 5 in plin 7 minut.
A je težko napisati znamko in model plate, ki nudi zvezno kuhanje brez intervalnega preklapljanja?Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
vse si lahko izvedel, na kaj paziti, preden je tema skrenila. Točno določenega modela pa res ne... Še znamke so bile omenjene. AEG, Bosch, Beko, WhirlPool (se mi zdi, da to IKEA trži), s katerimi so ljudje zadovoljni. V ta prvi merkur ali big bang jih greš lahko še pogledat, pa eno izbereš, pa je. Ni da bi zdej doktotiral iz indukcij. Ko boš pečico kupoval --- takrat pa človek res lahko pojamra.
Una siemens (imam prejšni model), ki je gori deluje na intervale 1-4 stopnje in pa zvezno od 5-9 in booster. Interval je na kaki sekundi ali dve na 1-4 stopnji.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
načeloma me ne moti če kuha v intervalih. Če je interval (prekinitev) KRATEK sekundo.
problem vidim recimo pri kuhalniku ko pri 500 w počiva 10-15 sekund. To pa ni za nikamor. Naslednja stopnja pa je 1000w, ki pa je premočna in vse prevre...