Indukcija Miele

Fly

Guru
21. jul 2007
2.648
510
113
Glede posod, ja tiste najbolj poceni ponve, ki imajo spirale narisane niso vse ok, delajo bolj počasi, vse kar je normalni denar, dela tako kot je treba, brez strahu.
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman
Te teme se spomnim in tudi tistega plinskega kuhališča s petimi rinkami. A me indukcija lahko s čim prepriča, razen zaradi prostora od jeklenke? Ker kuhinja bo pa res manjša.
odvisno kteri cenovn rang plina gledaš...mam smega z blade flame gorilniki in je top. Pač če gledaš plin gledaš italijana, pa tam od 500,600 € naprej pa gledaš firme ala smeg, foster, barazza fulgor milano, smalvic, tud kak whirlpool, itd...ne gledaš ravno beka za 300 €
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.412
9.685
113
EU
Khm, imem plin več kot osmnajst let, oziroma od zmeraj.
Plinska bomba v kleti ločeno od hiše s podzemno napeljavo.
Najbolj pomembo je, dela tudi ko ni elektrike:cool:
Najmanjši gorilnik je sedemsto watni (plin) in segreje đezvico kave v sedmih minutah. Pristavim, pogledam na uro in grem na Alter za sedem minut.
Ne čakam zraven, da zavre, kot vi z indukcijo. To sem počel na morju s kuhanjem kave na indukciji, in je bila čista jeba stati zraven. Če sem stran pogledal, je butnilo prek posode.
Pa še varovalko ni treba "ojačat" zaradi indukcije. Ni omrežninskih špic. Posoda nobena ne komplicira. Ni izpustov CO 2, ker je plin eko in bio......
 
Te teme se spomnim in tudi tistega plinskega kuhališča s petimi rinkami. A me indukcija lahko s čim prepriča, razen zaradi prostora od jeklenke? Ker kuhinja bo pa res manjša.
evo tko mamo mi...tam pri oknu maš 38 cm omarico kjer je jeklenka
 

Priponke

  • kuhinja.jpg
    kuhinja.jpg
    1,3 MB · Ogledi: 89
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman in Gonzo

jezek

Guru
24. jul 2008
3.604
1.507
113
Plin nima niti ene prednosti, razen seveda ob izpadu elektrike...pa se takrat potrebuješ potem šibice. Ne vem kdo bi si grenil zivljenje s plinom.
 

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.412
9.685
113
EU
V gostilni kateri včasih greva na kosilo, je glavni kuhar mož ženine sodelavke. Vprašal sem ga, zakaj uporabljate plinske gorilnike in ne električne?
- Ko plin zaprem, neha greti, je bil odgovor.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.604
1.507
113
Naj mu nekdo pove, da indukcija tudi neha greti. Naj ga nekdo vpraša, če on puca rinke konec dneva.
 

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.412
9.685
113
EU
Seveda on to zna, zato uporablja plin.
Jaz res pucam rinke konec dneva...khm ženine.
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.239
3.889
113
Če je minimalna možnost za plin potem vzemi plin. Ne, nobena indukcija ne bo nikoli niti približek plamenu. V domači kuhinji je indukcija, v AD pa plin in vsak dopust me spomni kaj najbolj fali v domači kuhinji.

Glede na to da je tema miele indukcija, pazi pri menjavi, miele ima "čudne" dimenzije, sem jo prinesel domov in kljub kao standardnim dimenzijam, sem imel od prejšnje (elektrolux) indukcije na vsaki strani pol cm preveliko luknjo. Bosch istih dimenzij sede v luknjo kot je treba. Najbolj je tečno, ker je 3x več tipkanja kot na elektroluxu, ker so skupne komande za vse plate.
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman

jezek

Guru
24. jul 2008
3.604
1.507
113
Plamen imajo navadno radi tisti, ki so probali jeftine indukcije. Indukcija je mocnejsa od plamena, pa tudi bolj natancna za dozirat, razen ce mislis knof vrtet po milimeter levo desno...
 
  • Haha
Reactions: visek_izobrazbe

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.799
-1.350
63
To ravno ne bo držalo. V vseh boljših kuhinjah/gostilnah se kuha na plin. Ali pa se je pred kratkim kaj spremenilo?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Gonzo

damirj

Guru
9. maj 2012
5.321
2.423
113
To ravno ne bo držalo. V vseh boljših kuhinjah/gostilnah se kuha na plin. Ali pa se je pred kratkim kaj spremenilo?

Razlog je, da v gostilnah bi potrebujejo veliko hkratnih močnih ognjev, poleg tga določene priprave zahtevajo itak ogenj (žar meso npr), ampak daleč največji plus je, da je posoda itak zelo poceni aluminjasta po možnosti... Itak se je veliko obrabi in menja in ta strošek bi z nabavo posod za kuhanje na indukciji bil 10x višji. Poleg tega inukcijsko kuhališče ni nekaj zelo odporno, tisto steklo je sicer trdo, ampak ko pade posoda, se razbije in je cela plošča fuč. Doma pač vseeno malo bolj popazimo.
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.239
3.889
113
Plamen imajo navadno radi tisti, ki so probali jeftine indukcije. Indukcija je mocnejsa od plamena, pa tudi bolj natancna za dozirat, razen ce mislis knof vrtet po milimeter levo desno...

Ok, pa se gremo. Indukcijo pa tisti, ki kuhajo za vikend, pa še to samo vsakega tretjega v mesecu. Je pa super ker se pobriše 28x na dan, ker je tako super, ker se samo pobriše, ker je, kot si rekel, to tudi edina prednost, ker kdo se bo pa jebal s čiščenjem rink, če pa lahko samo pobriše, ker je res super ker se samo pobriše. 28x na dan.

Skok nazaj v realnost in na temo, ki ima naslov Indukcija Miele,, torej indukcija, ki je vse, samo poceni ne. V uporabi je vsak dan, večkrat na dan in fali ji ista stvar kot jeftini iz eurospina. Plamen.
 
  • Všeč mi je
Reactions: kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Plin nima niti ene prednosti, razen seveda ob izpadu elektrike...pa se takrat potrebuješ potem šibice. Ne vem kdo bi si grenil zivljenje s plinom.

:valjamse: A to ti je žena povedala, k ti je v nedeljo župo skuhala, al si dejansko kaj za to indukcijo, ki se samo pobriše. Plin je edino kuhalno sredstvo, ki je brez pomanjkljivosti, oziroma kjer ne rabiš sklepat kompromisov. Dobiš pa tud takehga, kjer se stopenjsko nastavlja plamen in ni težav.

Sej indukcija je fajn, sam klinc k manjka, kot je moj predhodnik rekel, plamen. In tud plin se sam pobriše, al bi ti dimnikarja klical....
 
  • Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe