indukcija - delovanje

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Povej na kratko v čem je fora, če maš bištek spodaj? Mi ga mamo in ne opazim nič kaj da bi bilo lahko narobe? Sevanje? Kako ? Kam? Kje?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Mi imamo tudi pod indukcijo pribor, pa ni nič narobe, glede sevanja lahko rečem larifari, katera stvar pa ne seva!

Saj jaz nobenega ne prepričujem, vseeno pa me zanima, katera 2kw naprava vse še seva?

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Glede na to, da prav tako dela z nekaj kilowatti električne moči?
rolleyes-1.gif

Kje pa, gotovo se motiš, kje si pa to pobral?!
zmaga.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Sory, meni je smešno. Pol posta, kako je oh in sploh, potem pa bum . dve leti staro indukcijo menjava za novo. WTF???

sploh te ne razumem, kaj točno pomeni ta tvoj stavek in čemu je namenjen meni
Ker si napisala tole:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
.....
Praktično se indukcija obnaša kot plin, je pa definitivno hitrejše gretje in voda zavre res v momentu.

Midva imava elektroluxovo sedaj že 2 leti in pol in tega ne zamenjava za nič.

.....

Morphey: moj je zdele preštudiral vse, ker se spravljava v nov nakup in je trenutno najboljša izbira Bosch (Elektrolux ima trenutno baje čudne modele), tko da ga bova kar vzela, za več sem pa prepričana da ti bo bolj Sevlje pomagal pri izbiri in nakupu.

O sevanju so pa itak flance, tako kot so bile včasih z mobiteli, zdaj se jih pa noben ne brani.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jao...
bonk.gif

Saj se ponavadi vzdržim komentarja, kupite kar želite, ampak steklokeramika "živi" oz. se prodaja sam še zaradi heretikov.

6sisyphus-2.jpg

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik keber pravi:
O sevanju so pa itak flance, tako kot so bile včasih z mobiteli, zdaj se jih pa noben ne brani.

Čudno, da sploh kdo, ki je pol življenja delal na par (sto) MW-atnem generatorju dočaka visoko starost.
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj za nekatere tudi voda oddaja škodljivo sevanje.
stupid-1.gif

Da se vrnemo na temo: kako veš, katera plošča ima zvezno upravljanje moči indukcije in katera samo vklaplja on/off?
Verjamem, da če kupiš kako Mielejevo reč za jurja in pol, bo najbrž imela zvezno prilagajanje, ampak kaj pa za manj denarja? Nekako ne vidim med opisi izdelkov te lastnosti

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kar se mene tiče ima indukcija ima samo eno slabost - peka palačink. Na plinu dvigneš in nagneš ponev, da se masa lepo razporedi...

Povsod drugod ima indukcija veliko prednost.
Moja je hotela imet indukcijo in plin. Sem bil proti, no, na koncu sem popustil in kupil 2 plin, 2 indukcija in ni mi žal! Sploh zaradi palačink!
zmaga.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
aja... selitev pa seveda ni možna v tem času in to, da se "staro" pusti na starem mestu, za "novo mesto" pa se kupi novo zadevo
hysterical-1.gif

glede tega ali se vklaplja/izklaplja... če nikjer ne piše, ti bomo pa vsi tisti, ki uporabljamo indukcijo povedal za znamke, ki jih uporabljamo
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vse sorte je možno v tem času, ampak iz napisanega to ni videt
wink-1.gif

Drugače pa, če bo vse po sreči, bom letos poleg indukcije spraševal še žnj-tisoč drugih stvari glede vsega, kar spada v prostore za vhodnimi vrati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Drugače pa, če bo vse po sreči, bom letos poleg indukcije spraševal še žnj-tisoč drugih stvari glede vsega, kar spada v prostore za vhodnimi vrati.

Ti boš spraševal, odločla se bo pa kebrovka.
evil.gif

Moja se je odločila za Boschevo indukcijo, ki ne prekinja.

En prijateljski nasvet:ne dovoli ženski, da izbira lestence.
10.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
tole glede izbire je pa čist mim. Pr nam je mogu kr moj tehtnične stvari zbirat, ker je pač take sorte tip, da se na to spozna in da se mu da študirat, tko da pr men je on men izbral v čem bom prala, sušila, kuhala, pekla, hladila.....
tongue-1.gif

keber: ti kar vpraši
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Čist nič veselja ti ni pustil?
grims-1.gif

Aja, moja je lahko sama izbirala stvari, katere je tudi sama plačala.
evil.gif

Razen fasade-po Softijevem nasvetu.

Ampak smo že totalno off...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Mato pravi:Minusi
- piska (verjetno bi se s časom navadil)
- pod njo ne smeš imeti kovinskih predmetov, pa ravno tam najbolj paše pribor
- menjava posode, dobra posoda je draga
- če posoda ni iz pravega materiala in prave velikosti, je sevanje celo na razdalji 30cm precej večje od dovoljenega (o tem sem že pisal, zato se ne bom ponavljal.)

Ampak to je moje mnenje, vi pa po želji
nahrung002.gif

Piska samo ob zanič posodi
Pod indukcijo imamo predal s piskri, pa ni nič narobe
Vsaka dobra posoda je draga

Nazadnje urejeno:

boske

Pripravnik
2. dec 2010
146
0
16
Obišči stran
Vsa posoda ni primerna za uporabo na indukciji, saj mora posoda imeti feromagnetno dno. To preverimo tako, da na dno posode namestimo magnet, če se le ta dobro prime dna posode, potem je posoda primerna za uporabo na indukciji. Pomembno je edino dovolj velik premer posode. Posode manjše od 10 cm na indukciji ne bodo delovale.