59. člen (vožnja na križišču)
(3) Voznik, ki na križišču zavija na smerno vozišče z dvema ali več prometnimi pasovi, sme zapeljati na kateregakoli od teh pasov, razen če istočasno zavija na isto smerno vozišče tudi voznik, ki prihaja iz nasprotne smeri. V takem primeru zapelje voznik, ki zavija levo, na levi prometni pas, voznik, ki zavija desno, pa na desni prometni pas tega smernega vozišča. Avtobusno postajališče, zgrajeno neposredno za križiščem, ni desni prometni pas v smislu te določbe.
V tem primeru je moral zaradi tega rdeci in kamionar stati v kriziscu, ker sta cakala sivega nasproti da je zavil desno.
Za mene je tvoj citat zakona bedarija. In mene po spominu pred cetrt stoletja niso tako ucili.
Celo v enosnerno si moral zapeljat ob levem robu in ne ob desnega ali po sredini.
Zapeljes na levi rob in potem po potrebi menjas pas.
Se pravi dve napaki v tej animaciji od krkota na prejsnji strani.
Iz nasprotne smeri ni puscice za zavijanje levo kljub temu da so narisane vodilne crte za zavijanje levo potem pa se to dvoumje kako globoko v kriziscu gres v tem primeru.
Jaz vem da sem moral vedno zavijati na levi pas in se tega tudi drzim ce je promet iz nasprotne smeri.
Zakaj: ce gredo iz nasprotne smeri vsi desno, grejo ISTOCASNO! lahko iz moje smeri vsi levo. V nasprotnem primeru samo en ali dva prevozita krizisce v celem casovnem obdobju zelene(dejansko samo zato ker sta ze v kriziscu in ga zapuščata pri rdeci!
In potem se orerekamo glede pretocnosti kri(o)zisc?
Ajajaja...
Ropotam na take napake kjer je možno.
Sandi iz AMZS snema "pravilno" voznjo po tomavcevskih rondojih "v živo". Kot nalašč mu nekdo mimo dveh izvozov pelje po desni. Ga rufnem na fb in mu omenim to tezavo, pa dobim odgovor da je tudi amzs ze posredoval za turbo krozisca, pa ocitno tudi oni niso pravi naslov.
Kot kaže prej pri animacijah nalasc niso narisal animacije iz rondojev žale - Tomačevo kjer so dvopasovni izvozi, potem pa so šli snemat voznjo in so posneli mercedesa ki je mimo dveh izvozov peljal po desni.
Tema se zacne pri 36 minuti, posnetek voznje pri 41:40
https://365.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174840743