Enako jaz pravim!
Če veš da tam pa tam streljajo s pištolo vsepovprek, in greš ta teksas gledat, kdo bo kriv
ko dobiš kuglo v čelo? Če mene vprasas ni glaven krivec strelec. Je kriv, samo sam si je pa spet
kriv radovednež, ki zdaj lezi na tleh z razmazanimi možgani po pločniku...
Sej recimo, da en model uleti v pločnik in ga skota med gledalce... Kakšno kazen bo dobil?
Če napiha 0.0, je imel pač neprilagojeno hitrost in ga je zbrisalo. Res da je 7mim polomil
roke, rebra, klučnice, ampak on je še vedno "samo" pripeljal z neprilagojeno hitrostjo...
Da ima izpraven avto (torej da velja tehnični oz. da je reg.), še kakšen homol. kartonček
"poštemplan", zavarovan avto (torej sebe, sovoznika in tretjo osebo) , napiha 0.00, nima
težjih prekrškov, je rešen osnovnih muk.
Pa da se nebo narobe razumelo; ne odobravam teh dirk, sploh se nespomnim kdaj sem
bil nazadnje na kaki ilegalki...
Kje pa se modeli tam vozijo 250 kot je omenila, pa mi niti malo ni jasno...
Je pa res, da se mi zdi dosti manj nevarno to parking show-off-anje in draganje, kot
pa recimo casual dirke, ko srečaš modela na cesti, ki je podobno hiter kot ti, pol pa
letima 120 čez naselje in še krepko več izven...
Zakaj?
Zato ker ko tam dragajo nemorajo (pogojno; ob 23h se tam ne furajo ravno familije z karavani) nabasat
casual avta/busa/gruče otrok ki gredo so šole, medtem pa ko se teh vsakodnevnih dirk udeleži
dosti več avtov kot jih pa hodi dragat + se to dogaja ob čisto vsaki uri dneva...
Zase sam priznam, da mi je prav v veselje, da ko se peljem domov, naletim na kakega zagnanca,
pa si malo pokažema kak se kateri pelje, in skoraj vedno najdem modela ki mi skrajša čas do cilja
stem, da se malo lovima in prehitevama...