IGO8 mape NAVTEQ - tudi SLOVENIJA

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Jaz sem tud zdale naložu Navteq mapo in vidm,da je bolj pokrita kot Teleatlasova.To pa je meni pomembnejše kot tiste table.Misl,da večina gleda mal preveč na sam grafični izgled.Sam sem do zdaj uporablju MioMap 2008 ki je grafično šfohnej je pa bolj pokrita kot Teleatlasova.Zdaj bom pa mal sprobu tole Navteqovo še v praksi.

digital24

Pripravnik
30. dec 2008
64
0
6
Za Slovenijo definitivno glede pokritosti uporabljam Navteq karto, kar pa se tiče bivše YU pa Teleatlas karte, ker je Hrvaška bolj pokrita (vsaj kolikor sem jaz v živo sprobaval).

Kar pa se tiče glede prikazovanja tabel je pa itak to le dodatek, ki ne pripomore k večji funkcionalnosti (moje mnenje).

Itak pa ne moremo samo v navigacije gledat kaj prikazuje (treba tudi na cesto gledat). Jaz osebno sem se navadil na glasovno vodenje, tako da zelo malo gledam proti navigaciji.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Zdale sem probu mapo na relaciji Domžale-Brezovica.Nisem glih zadovoljen.Že na Rudniku me je hotel pelat dol iz avtoceste in ne vem kje,potem se je na izvou za Brezovico pri Paviljonu me je hotel pelat naravnost namesto levo proti Brezovici.Na samem križišču na Brezovici kjer sem zavil levo čez avtocesto je hotel desno in potem nekje naokrog.Pri tem sem opazil,da je cesta namesto čez avtocesto speljana pod avtocesto.Mogoče je to razlog vsem tem kiksom.Al pa kakšen hrošč.Sem pa siguren,da je pot po kateri se drugače peljem najhitrejša.Po njegovem bi mogu na Ižansko cesto in ne vem kje pol.Za domov me je pa tud vodu namesto proti Mengšu po obvoznivci čez Trzin kar na Slovensko in na Črnuče.Ne vem no.Mal jo bom še sprobu in če bo tko bom kar prešaltu nazaj na Miomap2008.

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
mene je tudi z novo karto hotel pošiljati po nekih makadamskih vukojebinah na tresi sevnica - šentjur tam pred planino, če kdo slučajno ve kje je to, pa da ne bo kdo mislil da imam obkljukan makadam, uporabljam pa hitro varijanto sicer teleatlasovo na tej poti še nisem uporabljal tako da nimam kakšne primerjaveLPWWY

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ja res je nekam trmoglav tale Navteq. Tud mene že na startu od doma hoče peljat preko železniške proge ki pa je ta prehod že zaprt nekaj let in se sploh ne da it skozi še peš komaj. Pa sem probal vse mogoče variante preračunavanja poti kar jih ima.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Mam naštiman hitro pot,izogibanje pač makedamu in cestam za katera so potrbna dovoljena.V glavnem standardene nastavitve ki jih im verjetno večina

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Pri NAVTEQ je pokritost dosti boljša od Teleatlas kart,je pa vodenje pri Teleatlas definitivno boljše!
Osebno bom zato še kar naprej uporabljal Teleatlas karto.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Mene pa zanima dosti boljša pokritost v Navteq karti od TeleAtlasove. Ali mi lahko to konkretno prikažeš.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Zdale sem še mal pogledu kje je mene včeri hotu pelat na Brezovico.Pot od Mengša do Brezovice bi bla dolga 45km,pelu bi me pa čez trzin pol pa ker čez Ljubljano,pa na ig in tam okrog.Ne vem kje je to zračunu da je najhitrejša pot.Pri MioMap2008 je ista pot dolga 25km in je speljana tko kot se spodobi.Je pa enako na Brezovici cesta proti Podpeči speljana pod avtocesto in ne čez.
Kar se pokritosti tiče;več ulic ima hišne številke,konkretno sem najdu tud ulco v Ljubljani,ki je na Teleatlasovi mapi ni tukaj pa je.Prav tako je na MioMap in na Garminu.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
a ima kdo link od te karte: Hungary8_2007.07_071017?

a lahko na ZS prosim!!

HVALA...mi je uspelo najdit!!

Nazadnje urejeno:

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Je že kdo testiral novo mapo Slovenia_081204_NAVTEQ.fbl velikosti 8064 KB za iGO 8.3.x ?
Glede na to, da je skoraj tretjino večja od predhodne bi se moralo kar poznat.
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.986
113
igo8 baje zlo pozno izdaja mape. Tale Q3 so tudi dali oktobra ali novembra.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Sam moje izkušnje s tem mapam glih niso dobre.Mapa je že bolj natančna,samo vodenje je pa precej slabše kot teleatlasove.Sem probal lokacije po katerih se vozm in morm reč da me je hotla peljat okrog riti v žep ali pa po neki gozdni poti čeprav je blo pravilno naštiman katerih cest naj se izogiba.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Je že kdo testiral novo mapo Slovenia_081204_NAVTEQ.fbl velikosti 8064 KB za iGO 8.3.x ?
Glede na to, da je skoraj tretjino večja od predhodne bi se moralo kar poznat.
cool-1.gif
Po nekaj dneh lahko rečem ................... kljub 1,2Mb večjemu fajlu se pozna na slabše
bonk.gif

Nekaterih cest sploh ni več vrisanih in tudi pri prehodu čez tunele kar neki brezveze preklaplja v night mode.
rolleyes-1.gif

Teleatlasova 080819 je še vedno boljša
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.986
113
Saj to ni mišljeno, da je nagradnja teleatlas mape, je samo od drugega proizvajalca.

Meni je pri teleatlas mapah tudi preklapljajo v night mode čez tunele.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.986
113
Slovenia8_2008.10_081222.rar

Slovenia 7.063 kB 11.03.2009.

Tole?

Žal je tole za 8.0 verzijo, tako da niti ne bom probal
wink-1.gif