Bom tukaj nadaljeval moje razpredanje o TMC na Primotu, oz. na splošno o TMC v SLO.
Torej od kar so "zaklenili" TMC smo čakali na "odklenjen" program z uporabo TMCja. Novi Primo to vsekakor omogoča, vendar je vprašanje ali je trud z nastavitvami in aktivacijo sploh poplačan.
Ta vikend sem lahko malo bolj natančno "testiral" točnost TMC sporočil. Od začetne navdušenosti, saj je Primo prejel kar kakih 30 sporočil, sem že pri prvem na moji poti spoznal, da jim ažurnost ni ravno neka vrlina. Označena so bila še delovišča, ki so jih že zdavnaj (magari pred par urami) zaprli, po drugi strani pa niso bili označeni zastoji, ki jih je radio sporočal cel dan. Tako recimo ni bilo označeno novo delovišče Vrhnika-Logatec in prav tako ne duha ne sluha o zastoju prav tam.
Cvetka vikenda pa je bilo včeraj opozorilo o edinem!! zastoju v Sloveniji in sicer ves popoldan v Ribčevem lazu (kdor ne ve je to cesta ob Bohinjskem jezeru), kjer po moje tudi če nastane zastoj, se le ta sčisti v pol ure.
Sedaj razmišljam ali imajo ponudniki PLAČLJIVEGA TMC v SLO tako slabo podporo s strani lokalnih "obveščevalcev", ali posodabljajo bazo sporočil le enkrat dnevno ali celo tedensko, ali pa se jim enostavno za vse skupaj fučka, samo da so pridobili koncesijo.
Pa še to: ali je še kdo opazil, da se Primo pri vožnji skozi tunel ne zatemni ampak se vrže v 2D postavitev?