Oprosti, vendar mislim, da si me narobe razumel oz. sem zadevo najbrž dvoumno napisal. Nisem rekel, da je kaj narobe z navi programom in zelo spoštujem delo softverašev ter delo ljudi, ki sestavijo celoten projekt skupaj. Razmišljal sm v tej smeri, da v napravo montirajo zadeve, ki včasih(ne vedno) zadovoljijo le minimum za software, ki je naložen. In to najvrž v osnovi ni krivda ljudi, ki izdelujejo navi napravo ampak finančnega oz. kakšnega drugega oddelka, ki poskuša z čim manj denarja izdelati napravo, ki lahko konkurira na trgu in s tem omejuje zadeve na minimum. Lahko pa, da se popolnoma motim in ne trdim, da stvari dejansko tako so.
Nisem pa prepričan kaj si mislil z tem, da je moje mišljenje zgrešeno glede plačila licenc in marž? Plačamo vem, da jih, je pa res, da je v ceno vštet tudi razvoj, transport.... itd., česar pa v prejšnjem postu nisem omenil .
Glede tega, da se trg v 3 letih postavi na glavo se čisto strinjam. Ravno zato pa razmišljam o tem, da kupim zadevo, ki je cenejša, vendar v osnovi hardveraško enakovredna oz. boljša. Kar se pa kvalitete tiče pa nemorem reči, da so stvari boljše in lahko samo upam, da trofim dobro zadevo.
Kar se tiče DDV-ja nisem neki expert. Vem, da država pobere svoj del. Pravim samo, da delavci tam delajo za bistveno nižjo plačo konkurenčne izdelke. In končni seštevek njihovega dela+kar pobere delodajalec+DDV je še vedno nižji od končnega seštevka izdelka kakšne druge države. In pri vsem tem nasrkajo navadni ljudje, država pač nič in zato konec koncev njabrž nižje cene izdelkov.