Hrvaška - mobilni internet 2013

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik Panter23 pravi:
Eno samo vprašanje bi imel glede Bonbona.
Če naložim dobroimetje za 160 kn, to pomeni, da je račun veljaven 360 dni, brez da bi bilo potrebno vmes kaj nalagati bone?
Tako pač piše na strani:
Število dni veljavnosti bona je enaka njegovi vrednosti v hrvaških kunah. Bon v vrednosti 10 HRK podaljša veljavnost tvojega računa za 10 dni, bon za 20 HRK za 20 dni … Le bon za 160 HRK podaljša veljavnost tvojega računa za kar 360 dni. Če ne porabiš dobroimetja na kartici v obdobju veljavnosti, se ti ta ponovno aktivira ob naslednji polnitvi.

In to pomeni da načeloma dobiš internet do 300 mb za cca 50 dni ( 160 / 3 ), ki jih lahko porabiš kadarkoli v času enega leta.
Bo to držalo? Ker se zadeva kar splača, če greš na dopust za dalj časa.
Jaz bi to koristil za 3 tedne, potem bi SIM kartico predal naprej še sestri in njenemu možu, ki bosta na morju še 2 tedna, na morje se skočit tud za kakšen vikend jeseni in pa potem spet spomladi.

Točno tako! Ob polnitvi z bonom vrednosti 160kn imaš na razpolago 53 dnevnih paketov po 300MB, ki jih lahko izkoristiš v enem letu (360dni).

lp

Sebastjan
www.mojbonbon.si

Panter23

Pripravnik
8. jun 2009
38
1
8
Odlično!
Potem pa samo še tole.
Dnevni internet aktiviram z SMSom:
‘HOCU’ na številko 0977.
In potem mi vsak dan 'naloži' avtomatsko za 3kn dobroimetja? Dokler pač ne prekličem z novim SMSom:‘NECU’
Ali je pač potrebno vsak dan poslati SMS 'HOCU' ?

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik Panter23 pravi:
Odlično!
Potem pa samo še tole.
Dnevni internet aktiviram z SMSom:
‘HOCU’ na številko 0977.
In potem mi vsak dan 'naloži' avtomatsko za 3kn dobroimetja? Dokler pač ne prekličem z novim SMSom:‘NECU’
Ali je pač potrebno vsak dan poslati SMS 'HOCU' ?

Drži. Dnevni paket velja do polnoči in če ga pred polnočjo ne deaktiviramo s sms-om 'NECU', se nam naslednji dan aktivira avtomatsko. Pošiljanju sms-ov se izognemo z registracijo številke na portalu www.bonbon.hr , kjer imamo potem komplet nadzor nad kartico (aktiviranje/deaktiviranje, ponjenje računa, nadzor nad porabo, pošiljanje brezplačnih sms-ov...)

Sebastjan
www.mojbonbon.si

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
217
29
28
Ker se tudi mi v kratkem odpravljamo na Hrvaško me zanima uporaba interneta na prenosniku (letos prvič). Kot prvo me zanima ali lahko telefon uporabim kot dostopno točko, v katero bi dal sim od bonbona denimo: http://www.bonbon.hr/usluge/na-bonove/internet-sim-paketi, ali moram dokupiti internet stick???, ali ima bonbon posebne sim kartice za internet. V ponudbi je dnevni internet 300 MB, za 3 kn dnevno ali mesečni 4 GB za 90 kn, zgoraj sem prebral da obstajajo nekakšni boni za 10 kn, 20 kn (10, 20 dni aktiven račun), kje pa dobiš te bone in če razumem prav, če dam gor bon za 10 kn imam to internet za tri dni (3 dni po 3 kn), če izberem opcijo dnevni, ja pa še to kako to čudo potem polniš, hvala za vaše odgovore.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja lahko uporabiš telefon kot dostopno točko, če le ta to podpira. Samo se baterija hitro prazni, tko da je fajn bit ob elektriki.

bone lahko kupiš na hravški bencinski, ti kr sprinta račun.

sim kartico pa moreš naročit na slovenski strani oz pri uporabniku @sartas, ima tudi malo višje objavljen email. Če potrebuješ micro sim, mu omeni, če ti lahko že tako zrihta, da se sam ne igraš z rezanjem
tongue-1.gif

glede paketov pa tudi kontaktiraj uporabnika @sartas, povej mu kaj bi rad imel, pa ti bo najbolj točno svetoval kaj potrebuješ. Je res kr mal zmede s temi paketi.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
KSZ

Po vsem prebranem je potem najlažji (in med najcenejšimi) nakup Simpa kartice na hrvaški bencinski za 20 kun (pa gor je že 20 kun dobroimetja), pa dodatno še dokupiš za 75 kun njihov internet XL paket in imaš en mesec 2GB prenosa?
Rabim sicer samo 14 dni, ampak vidim, da je ta opcija med najbolj enostavnimi.

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
KSZ

Po vsem prebranem je potem najlažji (in med najcenejšimi) nakup Simpa kartice na hrvaški bencinski za 20 kun (pa gor je že 20 kun dobroimetja), pa dodatno še dokupiš za 75 kun njihov internet XL paket in imaš en mesec 2GB prenosa?
Rabim sicer samo 14 dni, ampak vidim, da je ta opcija med najbolj enostavnimi.

Pozdravljen. Za 14 dni priporočam bonbon internet SIM (14x300MB/dan) skupaj z poštnino te bo stalo 16,20€. Naredimo tak, da ko prideš na morje, prvi dan aktiviraš paket na portalu m.bonbon.hr in si 14 dni brez skrbi. Najbolj enostavna in najcenejša opcija.

Drugače, pa smo od danes na novem naslovu http://www.mojbonbon.net/

Lahko me kontaktiraš tudi na:

http://glpl.us/sebastjan
http://twitter.com/vanfranco
http://facebook.com/sebastjan
http://mojbonbon.net

+38631205867

LP

Sebastjan

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Najbolj se splača tista simpa, pa dnevni paket za 10 HRK. Imaš neomejen internet, se pravi lahko tudi kej uploadaš recimo slike v drop box ali kej podobnega, torrenti itd. Če se deca zvečer na YT spokajo, tistih 300 MB hitro gre. Če boš pa sam maile pregledval pa kak alter odprl, je pa tud 300 MB dost.

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik map pravi:
Najbolj se splača tista simpa, pa dnevni paket za 10 HRK. Imaš neomejen internet, se pravi lahko tudi kej uploadaš recimo slike v drop box ali kej podobnega, torrenti itd. Če se deca zvečer na YT spokajo, tistih 300 MB hitro gre. Če boš pa sam maile pregledval pa kak alter odprl, je pa tud 300 MB dost.

*neomejen prenos ima samo Bonbon. Res je treba posamezne pakete aktivirat, je pa zadeva sila enostavna ob registraciji na bonbon

*neomejen - po določeni količini prenesenih podatkov se hitrost prenosa spremeni. Pri Bonbon-u tega ni!

lp

Sebastjan

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
217
29
28
Zdej če prav zastopim, moraš aktivirati sim kartico z telefonom ali jo lahko tudi z usb modemom, ki ga vtakneš v računalnik. Dnevni paket aktiviraš z HOCU na 0977 in se ti potem vsak dan sam aktivira, če pa prekoračiš 300 MB pred polnočjo, naj bi dobil sms in moraš ponovno aktivirati paket, drugače se obračuna po običajni tarifi (1 MB/0,70 HRK), kam naj bi pa dobil sms, če imam sim kartico v usb modemu, tega pa v računalniku???, da boš vedel kdaj si presegel tistih 300 MB. Kako pa potem npr. aktiviraš "jako veliki Internet paket", za 90 Kn in 4 GB prenosa, ker bona za 90 Kn ni, na razpolago so samo 10, 20, 40, 80 ali 160 kn.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ma bonbon je ok za kake maile pregledat, če pa pride kakšen Youtube pa bi jaz raje vzel Simpo. Aktiviraš paket internet dan za 10kun, imaš 1gb prenosa, lani meni ob prekoračitvi 1gb niso nič znižali hitrosti. Simko lahko kupiš na vsaki črpalki, trafiki...
Jako veliki iinternet aktiviraš tako, da kupiš še bon za 80kun plus teh 10kun, ki so na kartici in tako imaš 90kun za aktivacijo
wink-1.gif

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik bostjangtline pravi:
Zdej če prav zastopim, moraš aktivirati sim kartico z telefonom ali jo lahko tudi z usb modemom, ki ga vtakneš v računalnik. Dnevni paket aktiviraš z HOCU na 0977 in se ti potem vsak dan sam aktivira, če pa prekoračiš 300 MB pred polnočjo, naj bi dobil sms in moraš ponovno aktivirati paket, drugače se obračuna po običajni tarifi (1 MB/0,70 HRK), kam naj bi pa dobil sms, če imam sim kartico v usb modemu, tega pa v računalniku???, da boš vedel kdaj si presegel tistih 300 MB. Kako pa potem npr. aktiviraš "jako veliki Internet paket", za 90 Kn in 4 GB prenosa, ker bona za 90 Kn ni, na razpolago so samo 10, 20, 40, 80 ali 160 kn.

bonbon.hr . Ko enkrat registriraš številko, lahko aktiviraš/deaktiviraš pakete, pošiljaš brezplačne SMS-e, nadziraš porabo, polniš račun... Priporočam obisk m.bonbon.hr
wink-1.gif

Vrednostne bone lahko tudi kombiniraš.

Ob naročilu internet SIM kartice, ti brezplačno priložim tudi voice SIM za klice, kjer si svojo številko lahko izbereš sam. Na tej kartici si lahko aktiviraš mesečni paket 4GB že za 45kn.
Več informacij na sartas75@gmail.com

LP

Sebastjan
www.mojbonbon.net

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik sartas pravi:

*neomejen - po določeni količini prenesenih podatkov se hitrost prenosa spremeni. Pri Bonbon-u tega ni!

lp

Sebastjan

Seveda tega... Ker se ti zqracuna nov paket, ko presezes zakupljeno kolicino... Ali sem kaj spregledal in ima bonbon kaksen paket z "unlimited" kolicinami?

Nobeden operater na Hrvaškem (mislim da tudi v SLO) nima 'unlimited' preko mobilnega omrežja.

LP

Sebastjan
www.mojbonbon.net

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Kam smo prišli... A tudi na dopustu ne morete brez interneta!? Dopust je za možgane na off...

MatoMan

Pripravnik
25. mar 2008
53
0
6
Zanima me, ali lahko preko vaše strani (http://www.mojbonbon.net/) naročim samo sim kartico. Na najdem te opcije. Ponujena je samo možnost za sim kartico + 10x 300 MB).

Mogoče sem spregledal. Zanima me tudi, kako dolgo je sim kartica uporabna po nakupu, kdaj jo je potrebno najpozneje aktivirati?

lp,

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik MatoMan pravi:
Zanima me, ali lahko preko vaše strani (http://www.mojbonbon.net/) naročim samo sim kartico. Na najdem te opcije. Ponujena je samo možnost za sim kartico + 10x 300 MB).

Mogoče sem spregledal. Zanima me tudi, kako dolgo je sim kartica uporabna po nakupu, kdaj jo je potrebno najpozneje aktivirati?

lp,

Lahko naročite internet SIM kartico in vrednostne bone v vrednostne bone za koliko pač potrebujete. Lahko mi to napišete v naročilnici ali me pokličete na 03120586.

Če SIM kartice ne napolnite v 90 dneh po preteku veljavnosti zadnjega vnešenega vrednostnega bona, se kartica avtomatsko deaktivira in je neuporabna.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Če prav razumem nek povzetek:
simpa - 1GB/dan - 10kn - treba aktivirat vsak dan
VIP - 1GB/dan - 10kn - se aktivira avtomatsko
bonbon 300MB/dan - 3kn - treba vsakič znova aktivirat

V apartmaju naj bi imel wifi, na plaži pa če bom želel komunikator uporabljat pa bom dal simko v mobitel in šel na net. Torej bi se mi najbolj splačalo bonbon, ampak bi se moral ukvarjat z aktivacijo vsakih 24h?

Lani sem imel VIP in je bilo res TOP.

PS: kako hudiča naj vem kje je signal in kje ne dokler ne probam? Katero hrvaško omrežje je najvišjega ranga kot pri nas mobitel? VIP?

sartas

Zelenc'
20. jun 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Če prav razumem nek povzetek:
simpa - 1GB/dan - 10kn - treba aktivirat vsak dan
VIP - 1GB/dan - 10kn - se aktivira avtomatsko
bonbon 300MB/dan - 3kn - treba vsakič znova aktivirat

V apartmaju naj bi imel wifi, na plaži pa če bom želel komunikator uporabljat pa bom dal simko v mobitel in šel na net. Torej bi se mi najbolj splačalo bonbon, ampak bi se moral ukvarjat z aktivacijo vsakih 24h?

Lani sem imel VIP in je bilo res TOP.

PS: kako hudiča naj vem kje je signal in kje ne dokler ne probam? Katero hrvaško omrežje je najvišjega ranga kot pri nas mobitel? VIP?

Bonbon aktiviraš samo prvi dan.

Pokritost

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Najprej sploh poglejte pokritost z signalom na vaši destainaciji. Recimo lani na mojem dopustu je imel VIP zelo slabo pokritost. Komaj EDGE, pa še to ne povsod. recimo na isti lokaciji je T mobile - ov 3g letel kot sneta sekira.