Hrvaška - mobilni internet 2013

oposum

Zelenc'
20. avg 2009
5
0
1
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ob nekaterih urah VIP dejansko postane izredno počasen, verjetno je preveč hkratnih uporabnikov. Občasno pomaga, da prekineš in ponovno vzpostaviš povezavo (v upanju, da prideš na drugo bazno postajo).

Na kateri bazni postaji si lahko pogledaš z uporabo aplikacije SI Lokator.

Jap, to sem tudi jaz ugotovil. Vcasih pomaga, vcasih ne. Menda je res odvisno, na katero bazno postajo si povezan, naj bi imele limit uporabnikov in potem jih visek "dol mece" ?!

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Jaz v Makarski uporabljam bonbon...dela odlično....hitrost tudi do 20mb/s...
cheer.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Odvisno od pokritosti na tvoji destinaciji. Recimo na moji je bil tele 2 samo 2g. Tmobile preko akcije na mobitelu je pa delal odlično.

Nazadnje urejeno:

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Za t-com prek mobitela, dela odliæno, vseskozi H+, brez prekinitev. Korčula.

Js pa full razočaran...vseskozi H+, brez prekinitev hitrosti pa v ri*ti. Do polnoči se ne da normalno surfat. Lokacija Mali Lošinj - Čikat

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik wabb pravi:

Js pa full razočaran...vseskozi H+, brez prekinitev hitrosti pa v ri*ti. Do polnoči se ne da normalno surfat. Lokacija Mali Lošinj - Čikat

Sem zadnje 2 dni dopusta ugotavljal isto, pa sem že 3 tedne doma
grin1.gif

V čikatu je 3/4 kampa slovencev in sklepam, da so tam kapacitete precej "zasedene".

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
160
21
18
ksz

Če kdo rabi, oddam T-mobile kartico, na kateri je še 1000MB (internet XL) prenosa in še neporabljenih 25 kn, rok veljavnosti 30.8.2013.

Lokacija Šk. Loka. Sporoči na ZS.

Jure

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Se bojim da bodo zaradi tega trpele cene lokalnih klicev. Upam da se motim
rolleyes-1.gif

SMSe v tujino so že začeli zaračunavati. Kaj je naslednji korak? Povišati cene lokalnih klicev na "evropsko" tarifo?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Cene zaključevanja klicev na mobilne operaterje v EU se letos tudi niža na 0,01 €/min (tako kot doma). Še pred letom so bile cene zaključevanja klicev tudi nad 0,15 €/min.

Načeloma lahko v paketih dajo namesto X enot za slovenska omrežja brez težav X enot za vsa EU omrežja (brez, da bi šli operaterji v svoj minus glede na cene zaključevanja klicev).

Torej počasi, ampak vztrajno iz 28 trgov nastaja 1 enotni mobilni trg.

Kot rezultat bodo 2-3 operaterji, ki bodo delovali v vseh 28 članicah EU in imeli enako ponudbe v vseh 28 članicah EU. Za 5 do 10 let.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Samo zakaj imam občutek da bodo zakupljene enote še vedno veljale le znotraj domačega omrežja? Po drugi strani pa upam da bo konkurenca naredila svoje. Sedaj boš lahko recimo imel nemški, ki bo lahko tudi cenejši od lokalnega - posledično bodo lokalni morali spustiti cene če bodo hoteli biti konkurečni.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Jaz mislim, da bodo prvi take pakete ponudili MVNOji. Sedaj jim bodo operaterji z omrežjem pobrali za opravljen klic samo 0,01 €/min na klic in ne več (še pred 5 leti so jim pobrali od klica tudi čez 0,10 €/min).

Se mi pa zdi, da bodo multinacionalke prišle poslovati v vseh 28 držav članic. Če ne z infrastrukturnim operaterjem pa z MVNOjem. Mislim, da se bo oblikoval tak model.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Ne uspe mi povezati prenosnika preko telefona na internet preko VIP omrežja. Sem naročnik simobila. Na telefonu mi deluje odlično. Ko vzopstavim povezavo telefon računalnik preko bluetooth napišem uporabniško ime : simobil, geslo: internet in št. *99#, vendar registracija v omrežje ne uspe. Kje bi lahko bila napaka?

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Inštaliral sem Nokia Suite in preko tega deluje. Drugače direktno brez Nokia suite pa še vedno nisem ugotovil,kaj bi bilo narobe.
frown-1.gif