Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.079
2.441
113
a dej no, ne moreš v letu 204 takih klobasat.

Ni makadama, da ga dež ne bi s.fukal. Gredar bi lahko vozil vsak mesec.

Zauzglajzali smo s prepoceni pripravo. Ker ne dojamemo, da je bolj dat 1x malo več, pa se naredi kot je treba, kot pa vsake 3 leta popravljat. In predvsem upoštevat, ali se po cesti vozijo kamioni in traktorji.
Ja OK, nikoli ne bomo Skandinavija, pa saj to itak nočemo, MI SMO BALKAAANNN!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.547
3.055
113
Seveda jih, pa niti ne toliko kmetje ampak bolj bioplinarnarji in kombinati. Kmetje imajo redko kateri stroje, ki skupaj dosežejo 40 ton.
Kaj torej predlagaš, razvoz gnojevke z letali?

Ali bi morda bilo bolje, če bi bile te ceste asfaltirane, da ne bi imele lukenj že po vsakem nalivu. In to ne asfaltirane tako, kot je obvoznica Pragersko, ki ima asfalt in tampon za obremenitev primerljivo konjskim vpregam.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.547
3.055
113
Mogoče, če dodam še, propadanje manjših kmetij zaradi nerentabilnosti še bolj povzroča konsolidacijo večjih in ti večji morajo za to, da lahko več postorijo (obdelajo tudi površine tistih, ki so nehali) v istem času kot prej imeti zmogljivejšo mehanizacijo. Ceste, po drugi strani pa so marsikje še zmeraj enake, kot so bile, ko je sosed Joža vozil gnojevko s Tomo Vinkovičem in cisterno z ročnim polnjenjem naloženo na voz...

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.855
-394
113
In pol meni en pravi snežinka?!

Kdo je koga kupil? Ti avto ali avto tebe?

hahaha, tukaj tale pregovor ne pride v poštev, čeprav si hotel biti humorist.

Podvozje je treba popravljat, torej nima veze kdo je koga kupil. In popravljati nekaj pomeni dodaten strošek. In tega ne maram.

Je že prav, da je asfalt. Ampak naj bo kvalitetno položen.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.079
2.441
113
Še enkrat: snežinka.
Pelji malo počasneje pa ne bo treba nič podvozja popravljat, ali pa drug avto nabavi, ker tvoj je samo za lepe ceste.

• Haha
Reactions: msenjur

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.547
3.055
113
Še enkrat: snežinka.
Pelji malo počasneje pa ne bo treba nič podvozja popravljat, ali pa drug avto nabavi, ker tvoj je samo za lepe ceste.
Tole je precej zgrešeno razmišljanje. Vsekakor državljani Slovenije popravljamo podvozja avtomobilov nekoliko več, kot državljani nekaterih drugih držav z boljšimi cestami in to ravno zaradi precej slabih cest.

Razen seveda, če nov avto menjuješ na 3 leta. Potem podvozja ne popravljaš.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.079
2.441
113
Še en se je obtačlal.

Katerih držav z boljšimi cestami? Si se kaj vozil po podeželju D, A, DK, S, FIN, N, F, I,... ? Da južno od nas sploh ne omenjam.
V povprečju imamo podobne ceste kot večina EU, nič slabše in nič boljše.

BTW: moj prejšnji osebni avto je bil 12+ let v moji lasti in vožen čez 200.000 km (večina SLO), pa ni bilo na podvozju nič narobe.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.547
3.055
113
Čisto tako za primer imata po mojem mnenju tako Avstrija, kot tudi Hrvaška, precej boljše ceste.

Torej trdiš, da slovenci menjujemo dele na podvozjih avtomobilov, zaradi katerih avto ne opravi tehničnega, iz čistega fetiša? To je res močan argument, da ti nisi rabil...

Ker sem razmeroma blizu meje, bi lahko z zavezanimi očmi ugotovil natančno točko vstopa v RS, samo iz zvokov podvozja.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.547
3.055
113
Kdo kaj sprevrača. Ti si mu svetoval, naj vozi počasneje in ne bo rabil popravljati podvozja. Kar je popolna bedarija, ker bo ravno tako popravljal, čeprav je tebi smešno.

Lahko na predlagam vladi podaš predlog da se hitrost v naseljih zniža na 30, izven naselij na 50 in na AC na 90. Potem bomo kar nekaj prihranili na asfaltu.

Mi smo do 210.000 km morali menjati rokice, amortizerje, dve vzmeti in volanske končnike. Na drugem avtu, ki je bolj na lokalnih cestah pa še preostale gibljive dele, razen diskov. Pa ima avto 155.000 prevoženih. Seveda pa ni premija in ni nonstop na AC.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.079
2.441
113
Mi smo do 210.000 km morali menjati rokice, amortizerje, dve vzmeti in volanske končnike. Na drugem avtu, ki je bolj na lokalnih cestah pa še preostale gibljive dele, razen diskov. Pa ima avto 155.000 prevoženih.
Premisli kak drek kupuješ in/ali kako voziš.

PS: glede tvojih predlogov o hitrosti - de facto se po veliko delih večjih mest ne voziš hitreje kot 30, izven mest pogosto v koloni 50, AC pa boš lahko sedaj dve leti testiral vožnjo pod 90.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.547
3.055
113
Kupim tisto, kar si lahko privoščim. V tvojih očeh morda drek ampak je edini, ki ga imamo.

Saj maš prav no, sami smo si krivi, ker ne znamo voziti po razpadli infrastrukturi. Tebe bi direkt poslal na pragersko obvoznico, da bi se po njej cel dan vozil gor in dol, pa četudi samo 30. Pa da nam potem še enkrat podaš mnenje o odličnih cestah.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.079
2.441
113
Ni problema, sem blizu, lahko še enkrat več tam peljem.

In nikjer nisem pisal o odličnih cestah; si pa ti podal tezo, da več popravljamo podvozje kot drugi, ki imajo boljše ceste. Hrvaška in Avstrija - ne me v smeh spravljat.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.547
3.055
113
No, potem pa kar. In dobro veš, da bi to moralo biti popravljeno že leta nazaj.

Ne, nisi pisal, napisal si, da če bojo vozili počasneje ne bojo imeli težav z avtom...ker jih ti pač nimaš.

Tudi Čehi imajo recimo take zanimive podeželske ceste, za katere lahko rečemo, da so še bolj uničene kot naše, čeprav tam ni toliko lukenj, kot je grbin oz. je cela cesta "nagubana". Vsaj po tistih cestah, ki sem jih prevozil. Imajo pa tudi nekaj precej vzorno urejenih.