Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.071
2.440
113
a dej no, ne moreš v letu 204 takih klobasat.

Ni makadama, da ga dež ne bi s.fukal. Gredar bi lahko vozil vsak mesec.

Zauzglajzali smo s prepoceni pripravo. Ker ne dojamemo, da je bolj dat 1x malo več, pa se naredi kot je treba, kot pa vsake 3 leta popravljat. In predvsem upoštevat, ali se po cesti vozijo kamioni in traktorji.
Ja OK, nikoli ne bomo Skandinavija, pa saj to itak nočemo, MI SMO BALKAAANNN!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.540
3.055
113
Seveda jih, pa niti ne toliko kmetje ampak bolj bioplinarnarji in kombinati. Kmetje imajo redko kateri stroje, ki skupaj dosežejo 40 ton.
Kaj torej predlagaš, razvoz gnojevke z letali?

Ali bi morda bilo bolje, če bi bile te ceste asfaltirane, da ne bi imele lukenj že po vsakem nalivu. In to ne asfaltirane tako, kot je obvoznica Pragersko, ki ima asfalt in tampon za obremenitev primerljivo konjskim vpregam.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.540
3.055
113
Mogoče, če dodam še, propadanje manjših kmetij zaradi nerentabilnosti še bolj povzroča konsolidacijo večjih in ti večji morajo za to, da lahko več postorijo (obdelajo tudi površine tistih, ki so nehali) v istem času kot prej imeti zmogljivejšo mehanizacijo. Ceste, po drugi strani pa so marsikje še zmeraj enake, kot so bile, ko je sosed Joža vozil gnojevko s Tomo Vinkovičem in cisterno z ročnim polnjenjem naloženo na voz...

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.853
-396
113
In pol meni en pravi snežinka?!

Kdo je koga kupil? Ti avto ali avto tebe?

hahaha, tukaj tale pregovor ne pride v poštev, čeprav si hotel biti humorist.

Podvozje je treba popravljat, torej nima veze kdo je koga kupil. In popravljati nekaj pomeni dodaten strošek. In tega ne maram.

Je že prav, da je asfalt. Ampak naj bo kvalitetno položen.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.071
2.440
113
Še enkrat: snežinka.
Pelji malo počasneje pa ne bo treba nič podvozja popravljat, ali pa drug avto nabavi, ker tvoj je samo za lepe ceste.