Hofer zunanji disk?!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Se strinjam! Pa še nekaj je tudi verjetno. Zaloga, ki mora v prodajo, ker prihajajo novejši modeli, večjih kapacitet, hitrejši in cenejši. Mali trgovci čakajo in raje ne vzamejo novejših, tisti z zalogami v tisoče pa raje zmanjšajo zaslužek in vseeno prodajo, če pa vse skupaj gre enemu kupcu (Hofer, Lidl ipd.) so pa najbolj veseli in še dodatno spustijo ceno. Kakovost navadno ni vprašljiva, če pa bi bila, bi se pa izvedelo (poznamo primere iz "zgodovine").

Imam zunanji disk WD My Book (500Gb), brez najmanjših problemov. Tudi trije notranji diski v dveh računalnikih so WD, tudi v redu!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja saj! Problem pri teh diskih MyBook mislim da v večini primerov ni bil v samem disku ampak v tistem pretvorniku, saj velikokrat diska ni našlo ko si ga priklopil, potem so zamenjali tisti mehanizem v ohišju in je bilo vredu... Diski kot sami pa so WD odlični! Osebno že več kot leto dni uporabljam v svojem iMacu 500GB Samsung disk. Zanj sem se odločil zaradi tišine ter zaradi dobrih performansov! Računalnik laufa dan in noč in ni tažav.. Pač treba je vedet da danes ni več slabih diskov.. Vse je odvisno od srečne roke...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Od kod ti ideja da sem se na kogarkoli spravil? Pač si bil zadnji ki je pred mano odgovoril in sem stisnil tipko ODGOVORI. Niti nevem kaj si ti pisal.. Pravim nasplošno saj nekateri tukaj gori filozofirajo in to na pamet...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
v takem primeru imamo navado napisati ksz (Ker si zadnji) preden začnemo z odgovorom.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
tale debata se mi zdi bo zanimiva... ajde vseznalec povej to magično ševilko ki jo želijo imeti veletrgovci

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Vseznalec nisem, zato tudi ne vem kolikšno maržo imajo na določen izdelek, v našem primeru na externi disk, saj tega tudi ni mogoče vedeti! Lahko pa ti zagotovim da imajo naša podjetja drugačno politiko kot en Hofer ali Lidl, kar je tudi logično. Glede na obseg prodaje (mislim da nas je okoli 2 mio) in nabavne cene ki jih dobijo, težko ponudijo izdelek po super ceni.. Dejstvo je da nihče ne dela zastonj, se pa ta tuja podjetja zadovoljijo z dost nižjimi maržami kot naši velecenjeni trgovci. Mislim pa da se ta debata zaključuje, saj ni več kaj za dodati! Če komu ni kaj jasno lahko pobrska po www.geizahls.at in mu bo takoj postalo... Razen če se bo zopet našel kdo, ki bo trdil da se tam (AT, DE) prodaja roba nižje klase
smile-1.gif
Stvar je pač takšna da če je že kje roba nižje kvalitete oz. delana za vzhodne trge, je to pri nas in nikakor v kakšni Avstriji ali Nemčiji...

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
podjetja kot jih navajaš ne spoštujejo slovenskega zakona, ker če bi to počele nebi imele cen kot jih navajaš.
Naj ti samo dam v razmislek, da mora uvoznik ob uvozu, če spoštuje vse uredbe zavodu IPF plačati za en MB 0,03EUR. Lestvica velja do 500GB od tam naprej je znesek isti 16,67EUR. Poglej cene, ki so v sloveniji odštej 16,67 EUR potem zadevo primerjaj s cenami v tujini. Mislim da boš presenečen. Uvozniki, ki jim ni vseeno se borijo proti temu in plačujejo mastne denarje za odvetnike drugim uvoznikomki jim je vseeno se pač požvižgajo na to posledično se požvižgajo na celotno tržišče in zakonodajalca. Vendar uredba velja in zneski ki jih tajijo so tako veliki, da pokopljejo prav vsega izmed njih. Ko se bo to zgodilo lahko posledično kupci pozabijo tudi na svoja garancijska vprašanja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Če sem natančen ne razumem ravno najbolj kaj tebe zdaj tukaj boli
smile-1.gif
? Mogoče je situacija na področju medijev za shranejvanje podatkov res takšna, ampak obstaja še na tisoče drugih izdelkov, kjer ni tako, kjer so pogoji za vse enaki. Mislim da ni bilo v celotni temi govora o zakonodaji, govora je bilo o tem, kakšne kvalitete je blago ki se prodaja v Hoferju ali pa v BigBangu. Najbolj me je piknilo to da nekdo na pamet trdi da so ti diski v Medion ohišju slabše kvalitete, zakaj le? Če pa je notri Seagete, WD, Samsung... Mene ne zanima kdo plačuje kakšne dajatve, saj sam nimam osebno nič od tega. Meni je v interesu da dobim kvalitetno stvar za zmeren denar. Je pa res da se vsak sam odloči, ti boš verjetno šel v BigBang in odštel 30€ več, jaz pa bom odšel v Lidl in odštel 30€ manj ter po nakupu s svojo drago odšel še na dobro kosilo... Ne me narobe razumet, ne zagovarjam teh jodlarjev, daleč od tega, bi raje kupoval pri nas ampak jaz imam z njimi odlične izkušnje, prav tako da področju uveljavljanja garancije.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
ksz. Je trenutno kje kakšna dobra akcija za zunanji disk? 500gb bo ok. Zaželjeno eSata, predvsem pa mi je nujno, da se zna sam ugašat - rad bi ga namreč, da ga lahko priklopim na mašino, ki je vklopljena ves čas in nanj samo občasno dostopam preko mreže, in ga ne rabim it vsakič prižigat/ugašat (MyBook diski mislim da imajo tako rešeno), ne bi pa rad, da se ves čas po nepotrebnem vrti.

Aja, še to - obstaja kak software, ki bi pregledal (interni) disk in "napovedal" preostalo življenjsko dobo?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za zadnjo zahtevo: S.M.A.R.T. to dela.
To vem, imam v biosu vklopljenega, toda bolj me zanima kakšna konkretna aplikacija, ki bi analizirala te podatke, pa pomožnosti še pregledovala fizično površino diska (v starih časih smo to na disketah delali z vgacopy).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Evo za vikend v avstrijskem Hoferju kupil Medionov 2,5'' 250 GB disk, ker je bil za ceno 59€ po moje ugoden nakup. Ko sem prišel domov in ta disk priklopil na računalnik pa sem bil presenečen, saj je notri Seagateov disk:

Seagate

Ima za razliko od passporta od WDja celo 8MB bufferja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za zadnjo zahtevo: S.M.A.R.T. to dela.
To vem, imam v biosu vklopljenega, toda bolj me zanima kakšna konkretna aplikacija, ki bi analizirala te podatke, pa pomožnosti še pregledovala fizično površino diska (v starih časih smo to na disketah delali z vgacopy).
Bilokateri program za SMART.
- analizira podatke (no ja, izpiše jih)
- požene test površine (to je del SMART standarda)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.