Hofer medion 65”

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.999
11.125
113
jaz sicer nisem nikol gnjavil, ker mi je bilo itak jasno kaj bom kupil...ampak večina prodajalcev je sicer načelno uslužnih ampak vedo pa bolj malo. Za kakšno naključno omiko so dovolj, to pa ja. Vem pa da sem bral, da marsikomu niso omogočili ne vem kakšnega testiranja..češ tu si nagledaš probaš, kupiš pa potem na spletu za 20% off. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

matej1990

Fizikalc
14. feb 2020
468
110
43
...Pa ima še vedno ta (meni precej moteč) glow okoli svetlečih delov, ker enostavno tudi več tisoč dimming zon ne more bit enako kot dobrih 8 miljionov pikslov, ki svetijo vsak zase... ...Mene v resnici še najbolj moti že omenjeni glow, kadar je vse zatemenjeno in imaš manjši svetleči del, saj mora takrat vklopit backlight za celo cono, OLED pa osveti samo tistih nekaj pikslov, medtem ko vse ostalo ostane črno. Pravzaprav mi je manj moteče, če je na teh TVjih local dimming na low ali izklopljen, pa da je osvetlitev vsak enakomerna, če že črna ni čisto črna.
Ni besed, ki bi opisale kako zelo me to moti na mojem KS700 QLEDu. :confused: TV je sicer meni vrhunski in nimam pripomb, ampak to... to mi pa žere živce. Zadeva je meni hudo moteča ob gledanju zvečer, ko je temno v sobi in se takrat črnina ob podnapisih spremeni v sivine. Čez dan mi ni problem, ker se zadeva skrije zaradi svetlobe iz okolice.
Je pa res, da imam local dimming na max, zaradi boljših kontrastov in HDR učinka. Mogoče je čas, da zmanjšam zadevo.
Kako je pa kaj z burn-in zadevo na OLEDih? Je problem na primer v igrah, kadar je UI ves čas na istem mestu?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Nekje sem bral, da se pri Samsungih ne da izklopiti local dimming? Je to res?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hvala Jabe...niti ne vem, kaj bi vzel...je prevec vsega...edino vem, da bom skoraj 100% vzel 65 col...razdaljo do TV-ja imam 2.60 m
Se nagibam k LG-ju zaradi magic daljinca...
Sedaj pa eno podvprasanje...ima kdo zvok in sliko preko AV receiverja? Baje naj bi se slika tv programov malce izboljsala, ce imas signal skozi AV receiver?

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Hvala Jabe...niti ne vem, kaj bi vzel...je prevec vsega...edino vem, da bom skoraj 100% vzel 65 col...razdaljo do TV-ja imam 2.60 m
Se nagibam k LG-ju zaradi magic daljinca...
Sedaj pa eno podvprasanje...ima kdo zvok in sliko preko AV receiverja? Baje naj bi se slika tv programov malce izboljsala, ce imas signal skozi AV receiver?
Noben receiver ne more izboljšati slike.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Imam zvok in sliko preko receiverja, ker se v kombinaciji z mojim TVjem drugače ne da spravit naprednih (brezizgubno kompresiranih in object based) audio formatov na receiver (novejši TVji, ki podpirajo eARC, lahko tudi na ta način, mi je pa v vsakem primeru bolj praktično da gre vse preko receiverja). Imam pa eksplicitno nastavljeno, da slike ne dira. Lahko bi sicer delal upsacling za content z nižjo resolucijo, ampak vrjamem, da TV to opravi enako dobro in nekako ne vidim smisla.

V večini primerov je po mojem sliko najboljše spravit do TVja v kar se da izvirni obliki (resolucija, frame rate, pa tudi brez kakšnega dodatnega procesiranja).

• Všeč mi je
Reactions: Cash in bpfc

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hvala...naceloma bi dal AV receiver primarno zarad zvoka...a vklopis, izklopis in nastavljas jakost zvoka z daljincem od TV-ja? Ti to troje deluje? Imas eArc ali samo Arc?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Jaz imam LG C9 in Denon 1600H. TV je sam prepoznal reciver in ga avtomatično nastavil kot avdio izhod.Glasnost avtomatično dela preko dalinca od LGja. Vklopi izklopi se avtomatično vse skupaj. Edino če nekaj časa ni zvoka iz Tv se reciver izklopi in ga je potrebno z drugim dalincem vklopiti.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
Glede receiverja - morda komu pride prav:

Na mojem samsungu (71xx) nižjega ranga je edini izhod zvoka preko hdmi ali optike. Nima niti klasičnega izhoda za slušalke (kar nisem mogel verjet...to je imel že vsak tv leta 85' hehehe).

Če imaš na receiverju optiko, potem ni panike, če pa nemeravaš tv priklopit na starejši receiver ali hišni kino, moraš dokupiti pretvornik.

Nisem preverjal, a mislim da modeli višjega ranga imajo tudi to.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Hvala...naceloma bi dal AV receiver primarno zarad zvoka...a vklopis, izklopis in nastavljas jakost zvoka z daljincem od TV-ja? Ti to troje deluje? Imas eArc ali samo Arc?
Dela BP, ko vklopim TV (LG B7) se vklopi tudi receiver (Denon AVR-X4500H) in prestavi na TV audio. Volume control z dalincem od TVja dela. Preko menija televizije vidim tudi vse naprave, ki so priklopljene na receiver in lahko med njimi preklapljam (takrat se dejansko preklopi input na receiverju). Tudi pogasne se vse skupaj s TVjem. Dela tudi iz druge strani, recimo če zbudim Apple TV (z dalincem ali pa če dam npr. nekaj predvajat iz telefona), se vklopi tudi receiver, preklopi na input od Apple TVja, se prižge TV in gre na input kjer je receiver. Praktično karkoli je v pozavi s TVjem ,dalinca od receiverja sploh ne tikam. Uporabljam ga samo za kakšne nastavitve, ali pa ko receiver laufa brez TVja (npr. internetni radio, spotify, airplay...).

V splošnem zna bit HDMI-CEC malo tricky in nekatere kombinacije TVja in receiverjev ne špilajo najboljše skupaj, je dobro prej preverit. Jaz ne srečo z mojo kombinacijo težav nimam.

Imam samo ARC, ker TV ne podpira eARCa (receiver sicer ga), ampak ga več ali manj uporabljam samo za DVB-C, EON in Youtube, ki se gleda direktno na TVju. Vse ostalo več al manj vrtim iz Apple TVja (za filme je kar se mene tiče top Infuse player, ki mi rola stvari iz NASa).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.689
9.904
113
40
MB
Glede receiverja - morda komu pride prav:

Na mojem samsungu (71xx) nižjega ranga je edini izhod zvoka preko hdmi ali optike. Nima niti klasičnega izhoda za slušalke (kar nisem mogel verjet...to je imel že vsak tv leta 85' hehehe).

Če imaš na receiverju optiko, potem ni panike, če pa nemeravaš tv priklopit na starejši receiver ali hišni kino, moraš dokupiti pretvornik.

Nisem preverjal, a mislim da modeli višjega ranga imajo tudi to.

Samsung nima več na nobenem tvju 3,5mm izhoda

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Xside, najlepsa hvala... :D :D :D No, glavno mi je, da se AV receiver priziga, ugasa in nastavlja zvok z daljincem od TV-ja...nisem nek zahtevnez in bom imel naceloma samo 2 prostostojeca zvocnika v povezavi z AV receiverom...bolje od originalnih v TV-ju in bolje od vecina soundbarov...
Ker vidim, da Denon in LG iz tvojega primera delujeta skupaj z enim daljincem, sem nasel enega Denona v nizji klasi, Denon AVR S650H ... je sicer 5.2 ampak sem tega izbral, ker ima se internetni radio, da ni potrebno TV-ja prizigat za muziko. Zadostoval bi mi tudi 2.1 receiver, ampak najverjetneje se ga ne dobi z internetnim radijem.

22. jul 2007
13.547
1.739
113
124
Ja potem boš moral radijske postaje menjat z aplikacijo na telefonu, če ne želiš prižigat tv-ja.
Drugače je še najlažje, če ima reciver vgrajen še chromecast in preko glasovnega ukaza, recimo Hey google open radio on my chromecast on Denon reciver ali pa okrajšaš zadevo z "Routines" funkcijo.

• Všeč mi je
Reactions: Cash
5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Samsung nima več na nobenem tvju 3,5mm izhoda
Tudi jaz sem na novem Samsungu QLED QE65Q60R pogrešal izhod za slušalke. Potem sem izvedel za možnost priklopa preko Bluetooth. Nabavil sem slušalke in v nastavitvah televizorja omogočil opcijo VEČ IZHODOV ZVOKA. Sedaj lahko neodvisno nastavljam zvok na slušalkah, istočasno pa tudi zvok televizijskih zvočnikov, tako da si lahko z ženo nastaviva glasnost vsak po svoje.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc, Cash in tomi