Hvala...naceloma bi dal AV receiver primarno zarad zvoka...a vklopis, izklopis in nastavljas jakost zvoka z daljincem od TV-ja? Ti to troje deluje? Imas eArc ali samo Arc?
Dela BP, ko vklopim TV (LG B7) se vklopi tudi receiver (Denon AVR-X4500H) in prestavi na TV audio. Volume control z dalincem od TVja dela. Preko menija televizije vidim tudi vse naprave, ki so priklopljene na receiver in lahko med njimi preklapljam (takrat se dejansko preklopi input na receiverju). Tudi pogasne se vse skupaj s TVjem. Dela tudi iz druge strani, recimo če zbudim Apple TV (z dalincem ali pa če dam npr. nekaj predvajat iz telefona), se vklopi tudi receiver, preklopi na input od Apple TVja, se prižge TV in gre na input kjer je receiver. Praktično karkoli je v pozavi s TVjem ,dalinca od receiverja sploh ne tikam. Uporabljam ga samo za kakšne nastavitve, ali pa ko receiver laufa brez TVja (npr. internetni radio, spotify, airplay...).
V splošnem zna bit HDMI-CEC malo tricky in nekatere kombinacije TVja in receiverjev ne špilajo najboljše skupaj, je dobro prej preverit. Jaz ne srečo z mojo kombinacijo težav nimam.
Imam samo ARC, ker TV ne podpira eARCa (receiver sicer ga), ampak ga več ali manj uporabljam samo za DVB-C, EON in Youtube, ki se gleda direktno na TVju. Vse ostalo več al manj vrtim iz Apple TVja (za filme je kar se mene tiče top Infuse player, ki mi rola stvari iz NASa).