Hofer medion 65”

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Jah vrjamem da ima nekdo, ki kupuje TV za 1€ pri operaterju, drugačna merila kot nekdo, ki se odloča med high-end QLED vs OLED. Drugače že v osnovi ne bi gledat tega ranga. Ne moreš pa rečt da je bumbar, če se prej pozanima in prebere tudi kakšen test, da sploh ve kaj gledat.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
A se da pri vseh novodobnih TV-jih popolnoma izklopit te trumotione in soap opera efekte, ker sem super alergicen nanje?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Koliko vem bi se moglo dat. Na mojem se da, ampak mi je preveč moteč judder za low fps (24/30) content, če ga popolnoma izklopim (dejstvno je, da je zaradi instantnega odziva na OLEDu to precej bolj moteče). Ga imam pa na minimum, drugače ja vidnih preveč artefaktov.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa paneli...eni so se 50/60 Hz, novejsi so 100/120 Hz...To je pac sam osvezevanje, nima neke povezave s truemotionom, ne in judder efektom? Se motim?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Kaj pa paneli...eni so se 50/60 Hz, novejsi so 100/120 Hz...To je pac sam osvezevanje, nima neke povezave s truemotionom, ne in judder efektom? Se motim?
Načeloma ne. Ok, če sem natančen, imaš zaradi low fps v resnici problem s stutterjem (ne judderjem, my bad) in to lahko kvečemu omiliš s procesiranjem. Do judderja pride če hočeš recimo stlačit 24 oz 23.976 v 30/60 fpsjev, ker enostavno ne gre enakomerno. Ampak, večina TVjev zna predvajat judder-free. Na zunanjih predvajalnik je pa tudi treba poskrbet, da izhodna frekvenca ustreza predvajanemu viru (na AppleTVju je to recimo rešeno sistemsko z opcijo, ki matcha frame rate na izhodu).

Jaz še nisem videl televizije, ki bi ob vklopljenem true motion, ne imela soap opera efekta. To je za filme prava nočna mora.
Za moj okus na mojem TVju, če je na minimum, precej manj moteče, kot stutter brez njega. Če je na full, je pa res tečno.

Pa drugi strani na kakšnem cenejšem TVju, ki ima slab odzivni čas, stutterja praktično ne vidiš, ker so prehodi itak bolj zamazani. Če ima ob tem še slabo implementiran truemotion, je res boljše, če ga izklopiš.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Truemotion je dober samo za sporte in tu se konca. Hocem filme z originalnimi slikicami/s, ostalo me ne zanima. Sedaj naj bi se celo vodilni iz tovarn in Hollywood zdruzili in so skupaj pogruntali, da folk noce truemotiona, zato naj bi prihajajoci TV-ji imeli tipko na daljincu al v meniju "filmmaker mode", ne vem pa, al bo tole implementirano ze v 2020 televizorjih al komaj v 2021....ve kdo vec? Se Tom Cruise mocno podpira originalne frejme....torej 24/s brez kakrsnihkoli soap opera efektov...joj, kako sovrazim tole...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Imam se star lcd, ki ze pesa, zato gledam novega in mi je cisto na prvem mestu najbolj pomembna nastavitev, kjer popolnoma izklopis vse superduper trumotione in miljon dodanih slikic vmes frejmi....tudi gloowing sovrazim, pa sem ga videl samo po youtubu...tudi tole bom popolnoma izklopil. Torej, na ogledu imam LG 65 UM7450 in pa LG 65SM8200....kak predlog?
Prioriteta bodo filmi, pa za mulca PS4...
Za dolby atmos ne vem, ce bi dajal 50% vec na ceni za visji rang tv-ja...najvec se pa gleda tv programe na T2...

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Pa si gledal kak 24fps film na OLEDu? No sej vrjamem, da je nekomu to ok, meni je to štekanje slike negledljivo. Je pa tudi precej odvisno od kadra do kadra.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Nisem gledal....Ampak raje stekanje, kot film, kjer imas obcutek, da je snemano z domaco kamero, kateri popolnoma razvrednoti film...
Saj, ce je moznost popolnega izklopa, je v redu...
Pri sedanjem 10 let starem LG-ju imam vezano iz racunalnika za filme...Preko USB kljucka ni moznosti izklopa truemotiona in preko HDM-ija tudi ne...ostala mi je zadnja bilka in sem probal se z VGA kablom in tam pa seveda ni podprt truemotion...kamen se mi je odvalil od srca :p:D

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.761
2.592
113
meni je predvsem zanimivo, kake parametre mate eni vse pa po kakih specifikacijah primerjate produkt kot je tv, nemalokrat pride potem stranka v trgovino, obrožena z vsemi številkami pa se ji pokaže en tv pa drugi zraven, pol pa je dostikrat kot da prvič vidijo narezan kruh, bumbari, 99,9 % teže odločitve pri tvju bi morala bit slika al? :cool:
Bog nedaj, da si ogledaš diskusijo v EVJ... topicu. Še o space shittle imam več pojma kot o TV

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.999
11.125
113
v trgovini ne moreš nastavljat slike. Ampak je narejan za kurjenje ok, da vseče ven iz tiste trgovinske osvetlitve.

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
v trgovini ne moreš nastavljat slike. Ampak je narejan za kurjenje ok, da vseče ven iz tiste trgovinske osvetlitve.
Ena od osnovnih nastavitev v televizorjih je nastavitev DOMA ali V TRGOVINI. To je treba preveriti že na začetku, ko televizor nastavljaš. V trgovini ti pa trgovec tudi gre na roko, če ga prosiš. Jaz sem si vzel s sabo na ključku različne lastne posnetke, ki jih dobro poznam in sva s trgovcem brez težav preizkusila na treh televizorjih, da sem dobil predstavo, kako bodo izgledali starejši posnetki, pa tudi HD1080p. 4K lastnih posnetkov še žal nimam. To mi je potem bila ena od informacij, preden sem se dokončno odločil za nakup.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.431
6.947
113
? Zmeri... Če prosiš, ti vse pokažejo pa se vse zmeniš (v nekih normalnih za izdelek neskodljivih okvirih, ne moreš glih rect, da mali žogo nabija, bi eno tako, ki to zdrži). Po na koncu pa dostikrat tudi ceno da lahko konkurenčno. Ali pa dovolj blizu, da ti ni žal plačat še uslugo...

Se čisto za vsako reč v Merkurju pa BB je bilo tako.

• Všeč mi je
Reactions: tomi