Hiša ali stanovanje

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Prišparaš parcelo, za sedaj kupi stanovanje. Če doma gradiš hišo si še vedno...doma
smirk-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Če imaš res 120.000 evrov potem razmisli o nakupo stanovanja-novogradnja, vselil se boš kar hitro not.

Grem rajši v 20 let star blok, kot pa v novogradnjo.
Sicer pa upam, da mi nikoli ne bo šlo tako slabo, da bi se moral preseliti v stanovanje.
tongue-1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Če imaš res 120.000 evrov potem razmisli o nakupo stanovanja-novogradnja, vselil se boš kar hitro not.

Grem rajši v 20 let star blok, kot pa v novogradnjo.
Sicer pa upam, da mi nikoli ne bo šlo tako slabo, da bi se moral preseliti v stanovanje.
tongue-1.gif

To sem pa slišal, kaj vse se je dogajal z novogradnjami. Sploh niso počakal, da se je beton posušu in so kar lepo naprej delal, pa da jim je vse živo že takoj razpadal.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Ah, malo pa vseeno pretiravate nekateri. Saj govorite, kot da je blok zapor
smile-1.gif
To me malo moti, nič drugega. Sigurno je hiša le hiša, pa vseeno...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Stanovanje v petek popoldne zakleneš in greš na lepše do nedelje zvečer. Okoli hiše boš pa travco kosil, če ne druzga je treba pomest...pa redki so ki imajo hišo 100% končano, vedno je nekaj nedokončano, kaka soba, zunanjost...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
kzs
Če ti hiša ni v veselje potem je zate blok. Men je blo k sem bla še doma zmeri problem in muka (no ne čist zmerej, sam malo so ble pa skoz ene borbe) kej naredit, k so mi tastari rekli. Zmeri je blo uno MAJA SEJ BOM NOOOOOO, pa zavijanje z očmi in podobo ... Sam zdej k sem pa v svoji hiši je pa to čist drugo. Noben me nič ne sili in vse kar je za naredit mi je v veselje, ker vem da je ZAME in MOJE. Tudi pospravljanja sem se nekak navadla, čeprav sem prve tedne imela občutek, da sem cele dneve samo še snažilka.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Pri stanovanju so res nižji stroški, zato pa obstaja resna nevarnost, da se zadovoljiš z nizkimi dohodki (ni motivacije) in se prirasteš na kavč. Potem se vsako delo okoli hiše res zdi kot goli otok. Ko potem človek z nizkimi dohodki cele dneve visi v omejenem življenskem prostoru, na koncu zagreni do te mere, da cele dneve ***** cez Jankoviča, ker mora zaradi menjave asfalta stopiti na drugo stran ceste.

Pri hiši si precej bolj stimuliran za razno početje. Res so stroški višji, dela je več, imaš pa tudi malce (precej?) več življenjskega prostora. Prav tako obstaja možnost za vrt, kako delo pred hišo, obrt in podobno.

Meni se zdi stanovanje privlačna možnost le od osamosvojitve do začetka družinskega življenja, potem pa ne več.

B81

22. jul 2007
37.613
10.904
113
Dober post.
Ne vem, kaj bi delal v stanovanju, če si enkrat v hiši. na vrtu zraven hiše lahko vsaj skočiš v zrak pa rečeš: to je moje
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Eni malce pretiravate. Ce si pameten (oz. vsakemu svoje pac) ti ni treba cele dneve delati okoli bajte. Nekoc pa je bilo treba. Jurja kvadratov zemlje pa en kup drevja, sadja, vrt, trava, ni da ni. Za povrh se ogromna bajta pa si fertik. Danes niti pod razno ne bi imel vrta ob bajti, edino mogoce ene 5x5 gredo za kaksne zacimbe oz. manjse zadeve. Ce potrebujem pridelek gres v trgovino ali pa kupis njivo malo stran za katero se ti jebe cetudi ti jo preraste plevel. Je tam in je tvoja, ce jo kdaj se zelis uporabljat. Za ravno parcelo si pa itak kupis un traktorcek za travo kosit.
grin1.gif

Je pa res, da vecina ki gradi v lastni reziji, da se dolgo casa packajo, ker ni financ. Ce imas pa cekine in naredis bajto na kljuc imas pa zagotovo nekaj casa mir. Res je tudi, da so stroski vecji, ampak bajta ja bajta in ce bi mi kdo senkal zemljo bi najkasneje ob familiji postavil eno barako gor.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
vse so ti že napisali, oziroma vsaj veliko.
Je pri meni zelo podobno...
25 let sva oba živela v hiši, trenutno sva v garsonjeri, pa tako ne bo šlo več dolgo...
Ampak mislim da si bo treba neko hišo omislit, najraje že narejeno. Pa ne novo ker te so res?!. NAredijo jo pozimi, takoj zaprejo z okni in vrati, fasado...
POtem pa naj jaz v tisto vlago dajem parket.....
Ne hvala lepa....
Saj če bi bile noge cele, bi se podstopil gradnje, tako pa...?!

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Moje mnenje je popolnoma drugačno od tvojega.

Je bila ista dilema - hiša ali stanovanje. Skoraj celo življenje sem živel v bajti in mi je vseskozi šlo blazno na qurac razno obrezovanje dreves, košnja, živa meja...Ima pa hiša prednost "pikniciranja".

Z ženo zdaj že 11 let živiva na svojem in je potem tudi prišla ta dilema.

Odločila sva se za stanovanje, skupaj s teraso ima 170 kvadratov in je rešeno oboje - nema jebene trave in žive meje, ima roštiljanje, pa če nama slučajno zapaše, lahko rukneva na teraso tudi đakuzi. Ko se odločimo,samo zaklenemo vrata in spokamo na morje/v hribe in se mi švedsko jebe za živo mejo.

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
O tem govorim določenim primerkom na forumu, pa ne morejo razumeti.
Če imaš hišo imaš tudi verigo, ki te drži k hiši.

Da ne govorim o raznih probemih z dimnikarji, ki hodijo v njihovem "delovnem času čistit dimnike".

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pongo pravi:
O tem govorim določenim primerkom na forumu, pa ne morejo razumeti.
Če imaš hišo imaš tudi verigo, ki te drži k hiši.

Da ne govorim o raznih probemih z dimnikarji, ki hodijo v njihovem "delovnem času čistit dimnike".

hja recimo mi imamo 2 hiši, pa ni nobenih večjih težav, je pa res, da imamo babice, ki lahko pridejo rože zalit (čeprav vsaj jaz še ne rabim rož), ostalo pa samo deluje tudi brez mene

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Sicer nisem bral komentarjev ampak za 120k € boš ti bolj bogo gradil hišo. Če imaš lastno gradbeno parcelo potem še gre skos, drugače pa zelo zelo težko. Sploh če bi za ta denar še rad opremil!

Lp

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Bil v hiši 27let nato spokal v stanovanje in se po dveh letih vrnil v hišo. Ti dve leti bloka je bilo zame muka brez primere od zateženih in hrupnih sosedov do popraskanega avta, iskanje parkirišča, smrdeč lift ( ki je vsaj 1x tedensko crknil )... skratka bolnica
tongue-1.gif

Zdaj imam v bajti spet svoj mir sosedje so dovolj stran da me noben ne moti ograja bo betonska ( mi gre tudi striženje na qrac ), vrta mam 2,5 x 1m za nujne stvari pa mam še tri smreke na vrtu pa eno cipreso tako da tudi z listjem nimam problemov, je pa res da moram enkrat na teden pokosit kar mi vzame z pometanjem vred dobre pol ure če je pa to deu pol pa ne vem
smile-1.gif

Vglavnem vsekakor priporočam hišo, ker vsaj mene blok ne vidi več pa če mi flat zastonj dajo

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hiša itak. Kupi kakšno sezidano hišo boš imel najmanj komplikacij. Razen, če imaš voljo pa čas pa dobre kolege pa sosede, da jo sam sezidaš...

Ne poznam cen in niti ne vem kateri del Slovenije gledaš, sem pa na hitro pogledal na bolho in tole je npr. lepa hiša pod tvojim budgetom, samo za primer:
http://www.bolha.com/oglas3597307/hisa-hise-ostalo-380-m2-prodam

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Dvojček je isti k... kot stanovanje. Še vedno imaš sosede na drugi strani stene.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Cist tko, in zakaj bajte ne mores zaklenit in te boli đoko ter gres na morje/hribe? Ker ti bo petunije pobral? To ti jih bo tudi v bloku, ce jih imas sicer pa zeno vzgojit, da takih roz nimas v bajti.
grin1.gif
Ce malo z glavo delas, da nimas kaksne zajebane zive meje, da ne sadis drevja vsepovprek (za senco, za sadje etc.) res ne vidim kaj toliko vec muk, dela in sitnosti te caka v novozgrajeni bajti v primerjavi s stanovanjem? Res je, da cez 20 let bos moral marsikaj zamenjat. V bloku lahko mirno zivi tisti, ki je vecino casa ze prezivel v njem, vsi "bajtniki" so pa navajeni na dolocene zadeve, ki ti jih blok krati oz. ne blok, butast in debilen folk. Cist tko, ves da svet ni lep in niso vsi ljudje dobri, ampak dokler ne prides v blok niti ne ves kako lustno je blo prej. Res je, ni zapor, ni texas, samo vseeno. Smo bili vsi zadovoljni, ko smo pogledal po zvoncih, sami kulturni priimki ([censored] ga, preveris, da nisi prisel v socialen blok) na koncu pa ugotovis, da je blok res zbiralisce za butlje. Ok, so izjeme, ampak vsaj pri nas zelo redke.

Stanovanje zame pride v postev, da si samski ali zgolj v dvoje, si se mlad in ti je to nekaksno zacasno prebivalisce.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Hm, to je malo denarja za postavitev hiše. Odbi še 30k evrov za papirje...

Predlagam stanovanje. Imel boš več časa zase, ne da boš suženj pucanju. Kasneje si omisli vikend. Predlog pač...

stanovanje lahko po mojem predlaga samo nekdo, ki ni nikoli živel v hiši

živel sem od svojega 1-9 leta v bloku, 10-18 v hiši, 18-23 v bloku in 24-zdaj spet v hiši... raje mala hiša kot stanovanje
Jaz tudi hiša-blok-hiša-blok. In sem kar za blok (razen če bi napraskal tliko stalnih dohodkov, da lahko vse, kar je treba naredit okoli hiše, od košenja trave do vzdrževanja, plačam, namesto da delam sam) ...
V bloku se najde kak glasen sosed, v hiši se je našel kak glasen sosed. Praktično nobene razlike.

Nazadnje urejeno: