Hipotekarni kredit

tehnik25

Zelenc'
19. jun 2014
2
0
1
Ima kdo izkušnjo ali se katera banka vpiše na 2 mesto v ZK. Sam imam kredit na nepremičnini, ki je bila ocenjena na 200.000 EUR v višini 80.000 EUR in bi potreboval okoli 25.000 EUR potrošniškega kredita, ki bi ga zavaroval z nepremičnino.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Še najlažje ista banka pri kateri si vzel prvi kredit. Če ga že nekaj časa odplačuješ in je glavnica že nekaj nižja, in je s tem boljše zavarovanje za banko.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Nobena, razen tako, da ti da še novo posojilo, da odplačaš prvi kredit, da je potem ona prva.........

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz...

Naj mi nekdo prosim lepo počasa pove kako za vraga prideš do bajte, če
- nimaš bogatih staršev
- nimaš še 5 nepremičnin, ki bi jih zastavil
- nimaš našparanih 30% vrednosti
...

Bil na večini bank in povsod popolnoma ista zgodba in se razidemo po 2min.

Hočeš 100k kredita, 80 za nakup, 20 za obnovo. Oni mi ponujajo 60k.
hysterical-1.gif

13.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Cenejšo hišo kupiš, pogledaš malo tudi po dražbah, je kar nekaj tega.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
In kaj bo drugač s cenejšo hišo? Pogoji so enaki. Pač ponujajo "40%" manj denarja, kot ga rabim.
Zgornje številke so samo za lažje razumevanje.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Nekaj boš pač moral spraskati na kakšen drug način. Časi, ko so ponujali 110% vrednosti nepremičnine ipd., so že zdavnaj minili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.574
113
Kako prideš do bajte? Tako da obkljukaš vse kar si naštel. Pač boš morač še malo počakati in v tem času:
- nekaj našparati
- banke bodo popustile pri procentih
- oboje

Nisi pa edini, ki misli, da je plača vse kar je važno in da se banka zavaruje samo na ta način.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Verjamem, da je težko priti v današnjih časih do svoje nepremičnine. Ne razumem pa , zakaj vsi gledajo in hočejo hišo ali stanovanje 100k, pa navzgor?? Na podeželju in periferijah so nepremičnine 2-3x cenejše, se je pa recimo treba vozit v službo 1 uro z vlakom. Treba bo najti kompromis in prenehat računat, da je obrok posojila cenejši od najema, ker v končni fazi enostavno nisi kreditno sposoben, najemnino pa sproti poravnaš,seveda, če imaš željo za samostojno ali družinsko življenje za sebe, brez mamice&co.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.574
113
kaj ti ni jasno, kje je problem? recimo želi nepremičnino za 50k€, plače ima 5k€. Hoče kredita 45k€, ker se je ravno odločil, da bo kupil, ta zadnjo plačo je prišparal, vse ostalo od prej pa zagonil. Banke vseeno ne da več kot 30k€ (60%).

p.s.
Tole je pač zelo plastičen primer, pri 5k€ plače in 50k€ hipotekarnega kredita si mislim, da tudi banka popusti pri procentih... Gre samo za ponazoritev problema.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Začni varčevati.
Nekaj kaditi, hoditi po gostilnah.
Nehaj menjati avto na 4 leta.

To ne leti na katerega osebno ampak tako na splošno.

Ko sem šel jaz po hipotekarni kredit, je pogledala, kako poslujem z njimi. Če nisem mogoče vsak mesec v minusu, če kaj varčujem, če imam kaj privarčevanega, ...
In seveda sem zastavil svojo nepremičnino, drugače ni šlo.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Začni varčevati.
Nekaj kaditi, hoditi po gostilnah.
Nehaj menjati avto na 4 leta.

To ne leti na katerega osebno ampak tako na splošno.

Ko sem šel jaz po hipotekarni kredit, je pogledala, kako poslujem z njimi. Če nisem mogoče vsak mesec v minusu, če kaj varčujem, če imam kaj privarčevanega, ...
In seveda sem zastavil svojo nepremičnino, drugače ni šlo.

Se podpišem pod zgornje navajanje...

Tudi jaz ne razumem človeka, ki do sedaj ni prišparal niti za burek, gre pa kupovat celo hišo.
Banke hitro postavijo na realna tla - in prav je tako. Ker, ko se zakreditiraš do maksimuma, se lahko hitro kaj zalomi.

Zlato pravilo: vsak mesec na stran najmanj 10 % - ne glede na to ali je 600 eur ali 2000 eur prihodkov.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz...

Naj mi nekdo prosim lepo počasa pove kako za vraga prideš do bajte, če
- nimaš bogatih staršev
- nimaš še 5 nepremičnin, ki bi jih zastavil
- nimaš našparanih 30% vrednosti
...

Bil na večini bank in povsod popolnoma ista zgodba in se razidemo po 2min.

Hočeš 100k kredita, 80 za nakup, 20 za obnovo. Oni mi ponujajo 60k.
hysterical-1.gif

13.gif

Ključno vprašanje: koliko imaš pa privarčevanega?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@all

številke so samo za predstavo. Tudi bajte za 50k ne morem dobit, ker so pogoji identični!
Tolk nor spet nisem, da bom zadnje prihranke dal za bajto. Pol ko bom pa v bajti se bom pa kaj, vsak dan tresu, da ne bo treba kaj popravit, če avto crkne... Rajš do konca lajfa žvim tko, kot da se v lastni bajti tresem!

Glede šparanja; najprej smo šparal kr tko za vsak slučaj, aja ne fajn bi blo za penzijo, aja ne zdej bi to dal za bajto...
Nehi kadit, nehi ono, nehi tretje... se bo pa drug oglasu pa bo reku, jah brez veze za kaj pa nej pol žvim... Primeri so resnični pobrani s tega foruma!!
In ne neživim pri mamici, da bi lahko dal pol plače v nogavico...

Pač ni mi jasno, ko na vsakem koraku reklame "pojdite na svoje", "obrok je lahko nižji od najemnine", "najnižja obrestna mera", "podaljšana doba"... ko prideš tam, pa celo roko v rit!

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@all

številke so samo za predstavo. Tudi bajte za 50k ne morem dobit, ker so pogoji identični!
Tolk nor spet nisem, da bom zadnje prihranke dal za bajto. Pol ko bom pa v bajti se bom pa kaj, vsak dan tresu, da ne bo treba kaj popravit, če avto crkne... Rajš do konca lajfa žvim tko, kot da se v lastni bajti tresem!

Glede šparanja; najprej smo šparal kr tko za vsak slučaj, aja ne fajn bi blo za penzijo, aja ne zdej bi to dal za bajto...
Nehi kadit, nehi ono, nehi tretje... se bo pa drug oglasu pa bo reku, jah brez veze za kaj pa nej pol žvim... Primeri so resnični pobrani s tega foruma!!

Pač ni mi jasno, ko na vsakem koraku reklame "pojdite na svoje", "obrok je lahko nižji od najemnine", "najnižja obrestna mera", "podaljšana doba"... ko prideš tam, pa celo roko v rit!

Te popolnoma razumem, eno je reklama, drugo pa realnost. Na žalost. Danes mladim ni lahko, imam dve "mladi", ki se tudi borita za preživetje, z diplomo, pa z neprepoznavnim priimkom, tako, da si v riti. Zato pa hebeš kredit, potem pa cel lajf v strahu, bo služba , ne bo, težko si kaj privoščiš in take.
jezen.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.574
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@all

Ja lej te razumem, ampak si pa po svoje tudi naiven, če misliš da je treba šparati za avto pa za starost pa na TRRju za bilokateri razlog vedno imeti nekaj €, za nepremičnino pa ne. Ne pravim, da je treba samo za nepremičnino, ampak tudi za nepremičnino, le zakaj bi bila to izjema?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@all

Kaj pa leasing?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@jabe
sej nisem rekel, da za nepremičnino pa ni treba. Samo v življenju se učimo, vsak dan imamo drugačen pogled na svet... jebiga nismo vsi že v srednji šoli imel finačnega načrta do konca življenja... Pa tudi če bi ga imel, bi en drek nuca, če ni službe /plače, ki bi mi to omogočala.

@Snecer
hvala, nisem vedel da obstaja. Malo sem po googlal pa je videt bolj bogo:(. Zanimivo, da mi na bankah, kjer sem bil, niso tega nič omenjal... Bom mal poklical.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Načeloma je leasing dražji od kredita in verjetno bodo tudi pri leasingu hoteli imeti kakšnega desetaka ali dva za polog. Varianta bi bila tudi, da vzameš kakšno nepremičnino, ki so jo banka lasti oz. je partner pri prodaji. Vem, da se je pri takih poslih še ne dolgo nazaj dalo dobiti 100% vrednosti nepremičnine.