Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Začni varčevati.
Nekaj kaditi, hoditi po gostilnah.
Nehaj menjati avto na 4 leta.
To ne leti na katerega osebno ampak tako na splošno.
Ko sem šel jaz po hipotekarni kredit, je pogledala, kako poslujem z njimi. Če nisem mogoče vsak mesec v minusu, če kaj varčujem, če imam kaj privarčevanega, ...
In seveda sem zastavil svojo nepremičnino, drugače ni šlo.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz...
Naj mi nekdo prosim lepo počasa pove kako za vraga prideš do bajte, če
- nimaš bogatih staršev
- nimaš še 5 nepremičnin, ki bi jih zastavil
- nimaš našparanih 30% vrednosti
...
Bil na večini bank in povsod popolnoma ista zgodba in se razidemo po 2min.
Hočeš 100k kredita, 80 za nakup, 20 za obnovo. Oni mi ponujajo 60k.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@all
številke so samo za predstavo. Tudi bajte za 50k ne morem dobit, ker so pogoji identični!
Tolk nor spet nisem, da bom zadnje prihranke dal za bajto. Pol ko bom pa v bajti se bom pa kaj, vsak dan tresu, da ne bo treba kaj popravit, če avto crkne... Rajš do konca lajfa žvim tko, kot da se v lastni bajti tresem!
Glede šparanja; najprej smo šparal kr tko za vsak slučaj, aja ne fajn bi blo za penzijo, aja ne zdej bi to dal za bajto...
Nehi kadit, nehi ono, nehi tretje... se bo pa drug oglasu pa bo reku, jah brez veze za kaj pa nej pol žvim... Primeri so resnični pobrani s tega foruma!!
In ne neživim pri mamici, da bi lahko dal pol plače v nogavico...
Pač ni mi jasno, ko na vsakem koraku reklame "pojdite na svoje", "obrok je lahko nižji od najemnine", "najnižja obrestna mera", "podaljšana doba"... ko prideš tam, pa celo roko v rit!
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@all
številke so samo za predstavo. Tudi bajte za 50k ne morem dobit, ker so pogoji identični!
Tolk nor spet nisem, da bom zadnje prihranke dal za bajto. Pol ko bom pa v bajti se bom pa kaj, vsak dan tresu, da ne bo treba kaj popravit, če avto crkne... Rajš do konca lajfa žvim tko, kot da se v lastni bajti tresem!
Glede šparanja; najprej smo šparal kr tko za vsak slučaj, aja ne fajn bi blo za penzijo, aja ne zdej bi to dal za bajto...
Nehi kadit, nehi ono, nehi tretje... se bo pa drug oglasu pa bo reku, jah brez veze za kaj pa nej pol žvim... Primeri so resnični pobrani s tega foruma!!
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@all
Pač ni mi jasno, ko na vsakem koraku reklame "pojdite na svoje", "obrok je lahko nižji od najemnine", "najnižja obrestna mera", "podaljšana doba"... ko prideš tam, pa celo roko v rit!