Hipotekarni kredit 150.000 Eur- pri kateri banki ?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
lej. če neki popravljaš vsake 3 mesece..in gre vrednost dol, je to bolje kot če popravljaš an 6m ali 12. če gre pa gor je pa ravno obratno.
in pri kreditu je še kaka druga zanka bolj zanimiva. ampak niste vsi iz bančništva, da bi poznali zgodbe.

Aja, ti univerzalac pa si. Deli svoje znanje z nami, prosim.

tud jst čakam, da nam "svetovalec" razsvetli. nismo vsi "bančni svetovalci".
grims-1.gif

lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tebe ateist ne, ker desni se j+++po svoje
tebe kitajc sem pa enkrat vpašal a je bilo dobro v bakoku, pa nisi odgovoril. če nisem bil takrat vreden odgoovra, ti nisi vreden nasveta.

ste pa itak vsi iznajdljivi, mobilni..mal se boste potrudil pa boste imel. minil so časi socializma, k si z navseti bil radodaren, drugi so pa prihranil an ta račun.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tebe ateist ne, ker desni se j+++po svoje
tebe kitajc sem pa enkrat vpašal a je bilo dobro v bakoku, pa nisi odgovoril. če nisem bil takrat vreden odgoovra, ti nisi vreden nasveta.

ste pa itak vsi iznajdljivi, mobilni..mal se boste potrudil pa boste imel. minil so časi socializma, k si z navseti bil radodaren, drugi so pa prihranil an ta račun.

Ahahaha, kolikor ti naložiš vsak dan na tem forumu bi se lahko preživljal z drvi. Jaz v tej temi sodelujem zato, ker človek sprašuje za izkušnje drugih. Svoje sem povedal, ti pa spet samo posiljuješ s svojimi blodnjami in nerazumljivimi stavki.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
we need numbers.... da vidmo do kje se da bančnike pritisnit, ko se bomo pogajali. seveda, če pa želiš provizijo kot pogajalec pri bančnem kreditu pa tud ni problema. sam, da ne boš tko k un v temi o neverjetnih donosih (ponzi al kar koli to je), ki bi delal s tvojim denarjem in ti vzel 50%dobička. ker takih k.r.e.t.e.n.o.v. pa tud ne srečaš vsak dan. če praviš, da je bil zate NLB najcenejši pa povej kakšni so bili pogoji in obresti. ker mene ful zanima.

lp

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
na..moja izkusnja

najcenejsa je bila NLB. vec kot enkrat.

Seveda je, če skleneš NLB Vita. Kot da običajnemu človeku ob najemu kredita za 30 let ostane še kaj denarja za dajat na stran...

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Včasih je Hypo banka ponujala kredite z možnostjo poceni prehoda med Liborjem in Euriborjem. Šlo je za cca. 25 EUR. Kako je zdaj, ne vem. Morda bo to nekomu pri dolgi dobi odplačevanja prišlo prav. Je pa res, da te postavke ni bilo v pogodbi, tako da so ti verjetno lahko čez par let rekli, da se zadeve ne da narediti.

Na banka Austria in Hypo banki si se lahko čez par let (če si ugotovil, da tvoj vzeti kredit ni bil več med cenejšimi), lahkko dogovoril za nove, boljše pogoje (nižji pribitek).

NLB je včasih ponujala kar ugodne kredite, to lahko potrdim. Kako je danes, ne vem.

Za podatek - kdo je ugodnejši primerjaj amortizacijski načrt med različnimi ponudniki.
Kako se bo gibal Euribor (in Libor) so samo bolj ali manj verjetne domneve. Če bi kdo kaj vedel, potem naše banke ne bi bile v k....u.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Znesek kredita v EUR 100.000,00 EUR

Višina anuitete 603,70 EUR

Letna obrestna mera Euribor (trenutno 0,656 % ) + pribitek 1,875 %

Doba odplačila 204 mesecev – 17 let

Stroški odobritve 250 €

EOM 2,590 %

Zavarovanje * zastavna pravica na nepremičnini
* solidarno poroštvo

Stroški zavarovanja kredita * notarski stroški po notarski tarifi

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Jaz sem vzel na Sparkasse:) No, nisem še, jutri podpišem:))) Na unicredit so mi ponujali pribitek 1.9 brez kakršnega koli kompliciranja. S prve. Če pa te zanima pri Sparkasse, pa se javi pod ZS, pa ti sporočim koga kontaktiraj, pa se bosta zagotovo dobro zmenila.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
na..moja izkusnja

najcenejsa je bila NLB. vec kot enkrat.

Seveda je, če skleneš NLB Vita. Kot da običajnemu človeku ob najemu kredita za 30 let ostane še kaj denarja za dajat na stran...

lapanje

Iz tvojega podpisa: "podjebavanje pa 100%"

Samo drek mešaš. Argumentiraj ali pa odtaxiraj iz teme. To, da Kordež dobi nižji pribitek za veliko višji znesek, je vsem jasno. Ampak v tej temi takih ni, smo navadni davkoplačevalci brez nosov v tujih ritah.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
ma puste Softija, nej modurej po bosansko. Sej itak na Balkanu je tipično, da jih deset govori en pa dela. Sej zato pa so tam , kjer so. Pa najbrž bodo še dolgo. Glede na to, da je svetovalec, bi rekel, da zna kr dobr vrtet jezik pri neveščih strankah, ko pa pride do enaga k se mal spozna na zadeve, ga pa vsi scat pelejo. Tipičen blefer. Mnogo priča, malo radi, a u stvari ništa ne napravi.

lp

PS: kar se zidarije tiče, je pa najbrž kr strokovnjak, sej majo južnjaki vrtenje fangla pa lopate že vgrajeno v gene. No pa smo že rasisti. Ampak kaj čmo, eni mormo bit mal.

shift

Guru
20. jul 2007
9.897
2.282
113
za šankom
ksz...

jaz sem pred 3 leti dobil iibor 6 mesečni na hypo z 1.3% pribitka s tem da sem vzel grawe življenca(-0,1 odstotna točka) in mastercard (-0.1% točka) in hyponet (-0.1%točka)torej je bil izpogajan 1.6 pribitek plus 6 mesečni libor

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem svetovalec, hvala
mnogo pričam a i radim. nacioalizem je lepa čednost
lopata pa fangl, koza in zirafa in konj mi sedejo.

je dobr za razgibat.

boste s epa ja potrudil, sej vse znate. grem zdej odvaljat iz teme.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

Pred dvemi leti sm dvigoval Hipotekarni puf in sm bil v vseh "solidnih " bankah po LJ...

Pobral ponudbe ter najboljše tri vrgel na mizo v svoji poslovalnici SKB in čakal na izračun
grin1.gif

Itak da so mi dal najboljšo ponudbo in smo tm to porihtal
zmaga.gif

Moje mnenje: Vsak ga dobi v bilokateri banki samo pogajat se je treba in priti pred bančnika z nekaj podatkov oz. znanja
wink-1.gif

LP,S

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
ksz

Pred dvemi leti sm dvigoval Hipotekarni puf in sm bil v vseh "solidnih " bankah po LJ...

Pobral ponudbe ter najboljše tri vrgel na mizo v svoji poslovalnici SKB in čakal na izračun
grin1.gif

Itak da so mi dal najboljšo ponudbo in smo tm to porihtal
zmaga.gif

Moje mnenje: Vsak ga dobi v bilokateri banki samo pogajat se je treba in priti pred bančnika z nekaj podatkov oz. znanja
wink-1.gif

LP,S

Bulšit. Sem komintent SKB banke (še kak teden), tam imam odprta dva računa, poslovnega in osebnega. Sem s.p. In seveda je bila to prva banka, kamor sem seveda šel vprašat. Glede na to, da lahko vidijo vse moje podatke, o prilivih, prometu, prenosu denarja na osebni račun sem mislil, da bomo nekako prišli skupaj. No, odpravili so me z besedami: Gospod, vi ste 70 EUR kreditno sposoben:) Zanima jih samo neto zavarovalna osnova, kar se tiče s.p.jev. Pri NLB je bilo še huje. Babnica mi je naračunala, da mi lahko na 20 let da 11.000 EUR kredita
bonk.gif
in se mi režala u glavo. Aja, pri obeh bankah se je vprašalo tudi: gospod, kaj pa boste zastavil? Hm...a.... parcelo, na kateri bom gradil? Pa so se spet režali... Gospod, pa saj to ni nič vredno:)))) No, potem sem bil tako sesut da nisem spal dva dni in sem bil prepričan, da ne bom dobil ničesar. No, pa sem potem obiskal še malo tuje banke. Začel sem pri BKS, pa Sparkasse, pa Unicredit in Volksbank. Povsod so me obravnavali kot človeka, nobenega ni zanimalo a sem s.p. al nisem, koliko imam neto zavarovalne osnove. Zanimali so jih samo izpiski za eno leto in vse jim je bilo jasno. In vsi so mi pripravili sprejemljive ponudbe, in vsi poznajo rasočo hipoteko. To pomeni, da ti v štartu daljo napr. 20 jurjev, s tem denarjem ti narediš izkop in temelje, pa pozidaš malo... Potem je pa ta objekt že nekaj vreden, in na podlagi tega dobiš novih 30 jurjev, postaviš pod streho. Pa je objekt spet vrednejši... In ti izplačajo ostalo. Nobenega ne zanimajo računi, dajo ti KEŠ. Tko, da mo je mnenje je: Slovenske banke nočejo poslovat s krediti.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Jah no... Pr nakupu Stanovanja in Gradnjo hiše je kar nekaj razlike... pa še to kdorkoli je šel pod mojim okriljem v "to" poslovalnico je dobil najugodnejši kredit ... lahko da je bullshit sam vseen povem iz lastnih izkušenj pa to sm kupil že 4 flet in sm dal skozi marsikaj kar se tiče dvigovanja pufa
wink-1.gif

LP.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.204
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Jaz sem vzel na Sparkasse:) No, nisem še, jutri podpišem:))) Na unicredit so mi ponujali pribitek 1.9 brez kakršnega koli kompliciranja. S prve. Če pa te zanima pri Sparkasse, pa se javi pod ZS, pa ti sporočim koga kontaktiraj, pa se bosta zagotovo dobro zmenila.
Hvala, ampak na spraksse imam ze napeljano , samo za cca 0,1 večji pribitek. Bomo uredili zdajk ko vem, do kje gre
wink-1.gif
Če mi ne rata,s e ti pa javim.
Sam da prevrim: si imel energijsko varčno ali navadno varianto?

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.118
3.175
113
a še meni poveš jaz tudi iščem kredit pa še nisem tako nizko prišel z pribitkom