Hipotekarni kredit

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.149
113
Citat:

Nisem iz mesta, ampak ko nekdo piše da na deželi se pa da zidati me prime na wc.

Večina ima zemljišča doma kar pomeni že hiša sezidana če ni tega nakupa. Potem veliko takih ima doma gozd in se podre nekaj velikih dreves pa je cimper. Potem podrejo še par dreves pa so okna. Pa še par dreves pa so vrata..itd....in ja kar nekaj takih poznam ko so naredili hišo v enem letu, ampak na podlagi izključno tega ko se je sekalo gozdove in so imeli že svoja zemljišča za gradnjo, plače pa 1.200 €.

hysterical-1.gif

Mal greš v gmajno in rata cimper ok. Mal greš v gmajno in ratajo okna in vrata
bonk.gif

Mislem ej, vse dobro vam želim
aplauz.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
No potem pa prosim izračun da nekdo, ki ima 1.500 € plače naredi hišo.

Prosim za konkreten izračun dokazljiv da je možno. Torej starost vzemiva 25 let in mesečni prihodek plača 1.500 € + upoštevanje vseh stroškov za sprotno življenje P tukaj vzemiva da imaš 10 let star avto ter ne greš na dopust 5 let in imaš odhodke optimalno urejene brez novih telefonov itd...

Dokaži z izračunom.

Torej nakup zemljišča, ureditev papirjev, postavitev hiše, oprema itd... Z realnimi podatki na plano. In ja ne zanima me hiša nekje v Tolminu na 900m nadmorski višini kjer je prvi sosed 5km stran. Vzemiva recimo primer radij od Lj. 50km.

Čakam.

p.s. Imam dve hiši, apartma, avte itd...tako da so mi stvari jasne in ne pišem na pamet, zato prosim za konkretne podatke.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Daj ti meni pojasni, kako so avstrijci kar tako, čez noč dvignili povprečno plačo za 300 eurov?

Najbrž ne čez noč, temveč po resnem razmisleku.
Samo večji dohodki prebivalcev lahko zvišajo (po njihovi oceni) preslabo, prenizko potrošnjo. Objavljeno pa je bilo v Financah in mogoče še kje.

Je pa dejstvo, da bo povprečen Avstrijec, kolikor jih po pripovedovanju poznam, dal pol tega denarja v prašička za primer "hudih časov".
Ampak še vedno se bo potrošnja dvignila...

vprašanje je KAKO? Ne vem od kod tebi ideja, da se lahko država danes spomni in dvigne povprečno plačo za 300 eurov....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Ice pravi:

Prosim za konkreten izračun dokazljiv da je možno. Torej starost vzemiva 25 let in mesečni prihodek plača 1.500 € + upoštevanje vseh stroškov za sprotno življenje P tukaj vzemiva da imaš 10 let star avto ter ne greš na dopust 5 let in imaš odhodke optimalno urejene brez novih telefonov itd...

Dokaži z izračunom.

Torej nakup zemljišča, ureditev papirjev, postavitev hiše, oprema itd... Z realnimi podatki na plano. In ja ne zanima me hiša nekje v Tolminu na 900m nadmorski višini kjer je prvi sosed 5km stran. Vzemiva recimo primer radij od Lj. 50km.

Čakam.

p.s. Imam dve hiši, apartma, avte itd...tako da so mi stvari jasne in ne pišem na pamet, zato prosim za konkretne podatke.

467716-post_slo.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Ice pravi:

Pozabljamo še na nekaj zelo pomembnega.

Nekdo, ki ima 1500 evrov plače, porabi mesečno 1490 evrov, drugi, ki pa ima 600, pa porabi 595, ali pa gre v minus, si sposodi, ali kaj podobnega.

Tako, da izgovori na sodiščih, ko jih tožilec vpraša, od kje jim hiša za 600.000 evrov: "Sem prišparal od plače", NE DRŽIJO vode.

Praktično ne obstaja človek, ki bi mesečno zaslužil 1500 evrov in odnesel od tega 500 v banko. Tako močne volje ljudje pač nimajo. Spicckajo vse, kar dobijo, mnogi celo dvakrat, trikrat več.

Seveda pa ne govorim pa o kreditu, ki ti ga trgajo, preden dvigneš plačo.
Govorim o razpoložljivih sredstvih. In o zmanipuliranosti velike večine, da zagoni vse, kar dobi/zasluži.

Tako, da se za hišo praktično ne da prišparat/skeširat. Z 500 do 1000 evri mesečno že ne. Z 1800 družinskih dohodkov ob enem, ali celo dveh otrocih, pa še manj.
Razen, če prodajaš drevesa. Seveda, če jih imaš...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Ne vem od kod tebi ideja, da se lahko država danes spomni in dvigne povprečno plačo za 300 eurov....

1. Ideja je avstrijska, ne moja. Torej vprašaj njih...
evil.gif

2. Če misliš, da nihče v svetu ne dvigne plačo niti za dva evra (kot je to običaj v Sloveniji) si SLABO obveščen.
Audi je ZARADI ZELO DOBREGA poslovanja dal VSEM v firmi, (mislim, da jih je 115.000) po 6000 ali celo 8000 evrov.

VSAKEMU!
DODATNO!
ZA STIMULACIJO!
DA RAJE HODIJO V SLUŽBO!
DA BOLJE DELAJO!

V Sloveniji pa zaposlenim prst v anus in nenehne grožnje delodajalcev, da malica ne bo več plačana in da kmalu ne bo plačan tudi prevoz na delo.

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Praktično ne obstaja človek, ki bi mesečno zaslužil 1500 evrov in odnesel od tega 500 v banko. Tako močne volje ljudje pač nimajo. Spicckajo vse, kar dobijo, mnogi celo dvakrat, trikrat več.

Praktično ne obstaja takšen človek? Ne obstaja kje? V krogu tvoje družine? V krogu tvojih prijateljev? V tvoji ulici? V tvojem mestu? Mogoče kar v celi državi? Prav niti enega takšnega človeka ni? Bemti...zakaj sploh rabimo SURS, če imamo tebe...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.149
113
ksz ... saj če bi vas kdo resno jemal, je še najbolje, da samo še za štrik prišpara, saj druge možnosti nima. Ta je tudi slovenska. S polno ritjo iza tipkovnice človeka v kali zabijat.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Vidim, da ti je psihologija zelo tuja veda.

Ogromna večina namreč ravna natanko tako, kot sem napisal. Porabi vse, oziroma skoraj vse.

Bogati, ker jim "lavfa" in mislijo, da jim ni treba šparati. Ampak ti, mimogrede, zelo težko dokažejo, od kje jim veliko premoženje.

Revnejši in revni pa tudi ne šparajo (razen, če so v to prisiljeni), ker je čisto vseeno, ali šparajo ali ne, ker itak ne morejo prišparati resnejših sredstev. 2000 evrov prihranka je za njih znanstvena fantastika...

Surs, Durs in Furs nimajo s psihologijo nič. Prej tožilci, ki čisto dobro vedo, da "elita" ne špara. In da, če jih stisnejo, bogatuni ne morejo dokazati izvora premoženja.

"Dobil v igralnici v Avstriji", "Podedoval od strica iz Amerike", so izgovori, ki so že dolgo - neresni.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Ko sem živel pri starših (plačali elektriko, ostalo sem si sam financiral, zato pa sem največji jambram na forumu poleg jadota) sem bistveno več kot tretjino dajal na stran. Najbrž več kot dve tretjini, da o dodatni službi ne pišem.
Ne poznaš veliko ljudi....
Je pa najbrž kak %ljudi ki so s 15 leti šli v dijaškega, kasneje v najemniskega in to brez podpore staršev. Takim pa verjamem da ni lahko. Se pa bojim da imajo danes svojo nepremičnino (pri 40) tisti ki pa so do 30 študirali, živeli pri starših in poleg svojega denarja se vsak mesec sprasili se nekaj 100(ali celo jurja denarja) evrov od starsev, pa verjamem da so se danes brez nepremičnine. Meni so starši zadnje čevlje kupili ob vstopu v srednjo šolo, pri cca 16 letih mi celo radiostopla ni hotel domov pripeljat.
Ko pomislim kako sem ob pol enih ponoči v Črnučah štopal za domov,(srednješolski izlet v munchen), kako sem v osnovni šoli pri celodnevnem smučanju nesel 7km daleč smučarsko opremo domov (pa so vedeli kdaj morajo priti po mene, ker sem šel najprej 1km daleč (v drugo smer) na pošto da sem domov klical) me srat prime ko se danes otroke 100m daleč vozi z avtom v šolo.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Če lahko nekdo živi s 500 evri plače, potem lahko tudi drugi jurja da na stran od jurja pa pol plače. Če pa rabi zato kreditno pogodbo je pa drug problem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:

Prakticno ti nimas pojma. Kot drugo pa je tvoja trditev oksimoron - nekdo ki dobi X, tezko porabi 3X, ker 3X nima. Lahko si sicer izposodi 2X vendar to naslednji mesec ne gre vec. Tako da si se enkrat vec dokazal da si populisticen nabijac z grandioznim kompleksom.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Evo, da te razočaram. Jaz skoraj vsak mesec dam na stran 40% svoje plače. Včasih so izjeme, ko imam kako investicijo ali kako drugače zagusti (1x v zadnje pol leta pa še to zato, ker sem moral staršem, ki so v penziji, finančno pomagati), a načeloma se držim tega. Živim pa v najemu v Ljubljani. Prej sem imel lastno stanovanje in hipotekarni kredit, ki sem ga odplačal ob prodaji stanovanja.

Lahko bi trošil na veliko in porabil 95% zasluženega a to nikamor ne pelje. Sicer pa nisem stiskač, vsaj 1x na kvartal nekam odpotujem - za prvomajske grem npr v Tokio
cheer.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Še eden, ki katastrofalne starše opravičuje in se ven meče s svojo trdoživostjo ter današnjo mlado generacijo gleda navzdol.
Pač si imel obupne starše, ki se jim je jebalo zate in druge izbire nisi imel. To še ne pomeni, da so danes vsi nesposobni in zmazani. Pomeni samo, da ti pač nisi imel sreče. In te je zaznamovalo za vedno, ven pa pada kot udrihanje po mladih starših. Kako bi se tebi in ubogim 7km smejal šele pračlovek...pa ga to naredi boljšega od tebe? Ker ti očitno misliš, da si boljši od ostalih, ki pač zategnejo otroka nekam, ker mu ni, da mu pešači frajla vedi kam ne vem koliko km.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Nisem napisal da mora frajla pešačit več km. Da pa jo za vsak premik dolg 100m peljemo z avtom (pa ne v vrtec ampak v SŠ) se mi zdi pa bolano.
Je treba najti tisto temo o šolstvu ki bi bruc najraje očeta v kabinet vozil.
Moji so bili 2x ali 3x v srednji šoli.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Ne vem od kod tebi ideja, da se lahko država danes spomni in dvigne povprečno plačo za 300 eurov....

1. Ideja je avstrijska, ne moja. Torej vprašaj njih...
evil.gif
.

Trditev pa tvoja. Vprašanje pa se še vedno glasi KAKO?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Evo, da te razočaram. Jaz skoraj vsak mesec dam na stran 40% svoje plače.

Ne boš me razočaral. Jaz pa te bom predlagal za tekmovanje za najboljšega čarovnika na svetu!

Od 600 evrov torej živiš z 360 evri. Živiš s celimi 12 evri na dan? Genij! Spiš v parku na klopci? Klošar style?

Ali pa zaslužiš mogoče 2000 in živiš s 1200? Ker to je pa čisto druga zgodba. I ja bih, tata. Živeo sa 1200 evra... Brez problema.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Prakticno ti nimas pojma. Kot drugo pa je tvoja trditev oksimoron - nekdo ki dobi X, tezko porabi 3X, ker 3X nima. Lahko si sicer izposodi 2X vendar to naslednji mesec ne gre vec. Tako da si se enkrat vec dokazal da si populisticen nabijac z grandioznim kompleksom.

Madona, zakaj pa ne odpreš svetovalnice, oziroma psihološke ordinacije, glede na tvoje "pronicljive" psihoanalize?
Ne pa, da se jebesh v policiji za kakih 850 evrov, kapaciteta kot si?

Nazadnje urejeno: