Hilda!

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
I'll take over: pojem 'iskane osebe' kot prvo ne zajema zgolj kriminalcev, pač pa tudi pogrešane osebe. Kot drugo: na seznamu je 199 oseb, od tega ima 46 oseb priimek, ki se konča na 'iæ' - to predstavlja 23,12 odstotka vseh oseb. Torej je Sajkekova trditev napačna (kot je napačnih večina trditev nacionalistov, rasistov in podobnih).

V sloveniji je 10% prebivalstva ki se pišejo na iæ, torej bi moralo biti 20 oseb za povprečje ne pa 2,5 krat toliko
evil.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ne končajo se vsi južnjaški priimki na iæ:

XHEMAJLAJ BEQE
SELIMI HAKI
PRGUDA NIJAZ
JUSUFI LJAVDIM
BOSANAC RANKO
.
.
.
.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
pa kup hrvatov ki imajo čisto "slovenske" priimke itd. vmes maš pa še paksitance in ostal alkajdovce. v glavnem slovencev bore malo, so pa pravi kaliber to pa ja.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Napisal je, da je 3/4 takšnih, ki se končajo na 'iæ' in to ne drži. Kar se pa tvojega komentarja tiče: moj kolega se piše Hartman. Če bo šel v Nemčijo, ga bodo nemški patrioti umestili med Nemce, čeprav je v resnici po njihovih kriterijih cigan. Toliko o verodostojnosti priimkov.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Da.
http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=179829

Komentar spodaj pa zmaga:
Za vse tiste, ki ne vedo kako se legalno ogneš rubežu svojih nepremičnin. V notarski pisarni zapišeš zemljiški dolg, za katerega ni potrebno navesti upnika dolga in znesek je povsem poljuben (tudi milijonček, če je predhodni sum na rubež v tem znesku) brez kakršnegakoli dokazila, da si denar prejel. Potem, ko se dolg z grožnjo rubeža, prenese na nepremičnino, je po veljavnem zakonu najprej treba izplačati upnika v zemljiškem zapisu dolga, šele potem so na vrsti vsi ostali. To je zakonska teorija, ki je povsem legalna in ni v nobenem nasprotju z uveljavljeno zakonodajo. V praksi pomeni sledeče - dolžan sem bil pred nekaj leti 200.000 evrov nekemu (običajno banki, najrajši NLB ali NKMB) upniku in nisem plačeval anuitet. Po določonem času sem videl, da mi bodo vzeli vse kar imam in sem se odločil, da si naredim sam sebi dolg na nepremičnino. Ponavadi je to sorodnik, prijatelj, zaupanja vredna oseba, ki ni v neposredni vezi z menoj, ampak oba veva, da nategujeva zakon. Obljubim mu 10 odstotkov od zemljiškega dolga - in stvar je rešena. Pri notarju - katerem koli v najbolj koruptivni državi sveta - vplačam stroške vplačila v zemljiški dolg, ki običajno znaša nekje okrog 350 evrov, vpišem zemljiški dolg in veselo čakam na izvršitelja. Lahko me samo prime za spolni organ (katerikoli) in me sprehaja po travniku. Zraven si lahko žvižga pesmico - povukla me mala za k....c ali uhvatio me moj za p....u. Povsem legalno in nikakor v pravnem sporu. Vse je po zakonu.

Pri zemljiškem dolgu ni potrebno navesti upnika, torej ni potrebno vpletati tretje osebe.
cool-1.gif
In naša odlična zakononodaja omogoča, da barabe, konkretno Tošič, uredijo to kar iz zapora.

Nazadnje urejeno:

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Lej...primerjaš hruške in jabolke.

Če bi se spravili nad kriminal belih ovratnikov, potem bi tvoja logika primerjave držala vodo.

Razvitejše države nimajo manj kriminala...samo manj primitiven je in bolj zažrt v politiko(beri korupcija).

Mogoče pa nacionalisti in rasisti jemljejo razvitost kriminala za samopotrjevanje svoje večvrednosti
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
ležeš, napisal sem tole "drugače pa 3/4 iæiæev " to pa so priseljenci - na kratko. Nikjer ni beseda da gre izključno za tist eki se končajo na iæ. V glavnem pejt še enkrat štet, če ne bom moral jaz da ti dokažem...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Potem pa tako napiši - napisal si 'iæiæiev'. Sedaj pa definiraj pojem priseljenec - ali so to državljani Slovenije?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
ja so, nacionalnosti pa tuja, pa tudi precej iæiæev je kao slovencev vemo pa od kod prihajajo.. v glavnem niso naši.. pa ne mislim slabšalno, ampak glede kriminala je pa jasno kje je večina.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
iz financ - Ali Zvonko Fišer ve, kaj dela

Ko Fišer torej govori o pogromu, se bojim, da mu ni jasno, kako hudo prav ima in kako smo mu blizu. Najbolj žalostno pa je, da bo ob morebitnem pogromu še več Slovencev brez plač, še več podjetij brez posla, razni fišerji pa bodo še vedno dobivali plačo. Takšen je rezultat logike pravosodja. Takšen je rezultat logike države. Se še čudite, zakaj ste vedno revnejši?

http://www.finance.si/8340733/Soditi-pravosodju-2.-del

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
S Fišerjem se delno strinjam glede debilnosti medijev, ki iščejo senzacionalizem in v 99 odstotkih špilajo na čustva množice.

Glede ostalega je bilo pa že vsaj enih stokrat povedano: noben ukrep ne bo rešil naše države, dokler sta tožilstvo in sodstvo v takšnem razsulu, kot sta. In dokler so zakoni tako bedasti (zemljiški dolg, prepoved prisluškovanja itd) in dokler imajo odvetniške pisarne na državo večji vpliv od ljudstva.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
samo dokler si sveto prepričan v svojo nezmotljivost in to še arogantno potrdiš, bodo stvari šle samo na slabše

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
To je pa pač uraden moralni standard v Sloveniji, ki ga ne bo 'prekršil' nihče: če zajebeš, ne odstopi.