Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Da.
http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=179829
Komentar spodaj pa zmaga:
Za vse tiste, ki ne vedo kako se legalno ogneš rubežu svojih nepremičnin. V notarski pisarni zapišeš zemljiški dolg, za katerega ni potrebno navesti upnika dolga in znesek je povsem poljuben (tudi milijonček, če je predhodni sum na rubež v tem znesku) brez kakršnegakoli dokazila, da si denar prejel. Potem, ko se dolg z grožnjo rubeža, prenese na nepremičnino, je po veljavnem zakonu najprej treba izplačati upnika v zemljiškem zapisu dolga, šele potem so na vrsti vsi ostali. To je zakonska teorija, ki je povsem legalna in ni v nobenem nasprotju z uveljavljeno zakonodajo. V praksi pomeni sledeče - dolžan sem bil pred nekaj leti 200.000 evrov nekemu (običajno banki, najrajši NLB ali NKMB) upniku in nisem plačeval anuitet. Po določonem času sem videl, da mi bodo vzeli vse kar imam in sem se odločil, da si naredim sam sebi dolg na nepremičnino. Ponavadi je to sorodnik, prijatelj, zaupanja vredna oseba, ki ni v neposredni vezi z menoj, ampak oba veva, da nategujeva zakon. Obljubim mu 10 odstotkov od zemljiškega dolga - in stvar je rešena. Pri notarju - katerem koli v najbolj koruptivni državi sveta - vplačam stroške vplačila v zemljiški dolg, ki običajno znaša nekje okrog 350 evrov, vpišem zemljiški dolg in veselo čakam na izvršitelja. Lahko me samo prime za spolni organ (katerikoli) in me sprehaja po travniku. Zraven si lahko žvižga pesmico - povukla me mala za k....c ali uhvatio me moj za p....u. Povsem legalno in nikakor v pravnem sporu. Vse je po zakonu.