Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Dečki, lončki, sirčki v omakcah... iiiiiiii, da te ne bo še ritka pekla nakoncu...
Drugače sem pa jaz že počasi štartal z delom proizvodnje
Ajde popravljam... Pubeci, lonci, sir, omake.
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Dečki, lončki, sirčki v omakcah... iiiiiiii, da te ne bo še ritka pekla nakoncu...
Drugače sem pa jaz že počasi štartal z delom proizvodnje
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
@relliart
Kaj pa če se vas več dogovori za skupno naročilo, pa si potem medsebojno še pozamenjate semena ali sadike? Verjetno imaš med poznanimi kakega čili odvisnika...
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Navi, ti si ga lani imel, se mi zdi. Mislim na morugo.
@relliart, moj izbor 11 sort bi bil približno takšen:
HUDI:
Trinidad Scorpion Moruga Red (Capsicum chinense) - predvsem za predelavo, pa za zbirko
Bhut jolokia Yellow (Capsicum chinense)
Black Naga (Capsicum chinense)
Large Red Rocoto (Capsicum pubescens) - po naše drevesni čili oz. ena izmed sort drevesnega čilija. Meni osebno zelo okusen, pa tudi hud...
Pimenta da Neyde (Capsicum chinense) - izgled rastline in plodov, pa tudi okus bi naj bil dober
Tabasco (Capsicum frutescens) - zakaj pa ne bi doma rasel svež tabasco
Manj hudi:
Ancho Poblano (Capsicum annuum) - na žaru pečen je fenomenalen, pa tudi polnjen je zelo dober (namesto Babure)
Serrano (Capsicum annuum) - blaga mehiška čili klasika
Jalapeño (Capsicum annuum)
Peter Pepper Red (Capsicum annuum) - tole je privlačen čili predvsem za ženske
Cayenne (Capsicum annuum) - klasika, ravno prav pekoč za moj okus; posušen in zmlet je pa t.i. kajenski poper, pa tudi vloženi v kis so zelo okusni
Tequila Sunrise (Capsicum annuum) - rahlo pekoči, predvsem za tiste, ki ne marajo pekočih zadev, le toliko, da je zelo rahlo pekoče.; so pa meni osebno to zelo okusni čiliji
Evo, to je moj izbor po mojem okusu in eksperimentalnih željah. Načeloma s tem seznamom ne moreš zgrešit...
Jaz sem vsak dan pojedel dva Habanerota, ko sta mi ti dve ljubici še "rojevali", če je bila družba smo jih pohamsali en-dva-tri.Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Jaz imam dve drevesi Orange-a, pa ni šans, da pokonzumiramo vse. Rodi 3x na leto, večino jih kar svežih zamrznem.
Vprašanje, drevesi sta zdaj stari dve leti in hibernirata čez zimo. Spet so se začeli pojavljati zajedalci. A bo kaj narobe, če že zdaj obilno obrežem veje in presadim v večje lonce ali naj čakam do zgodnje pomladi?