Habanero feferoni

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Olje, prah ni problem za rit.Problem je nerazgrajen pekoč material ala semena, kebab style posip
wink-1.gif
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Pa Presneto ej, kaj potem, ko moraš srat, greš s hladilnim mazilom pa sproti mažeš al kako?
bonk.gif
Ti, ko imaš nadraženo ritno lukno, je logično, da te peče...
grin1.gif

Nekateri pa teh težav nimamo, pa lahko pojemo kilo čilija naenkrat.
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
ksz...
Mislim, da je predlog enkrat že bil...
Da se dobimo ljubitelji čilijev na nekakšnem srečanju, vsak prinese s sabo nekaj svojih proizvodov in se "zadanemo"...
evil.gif

P a da vidmo, koga bo drug dan tit pekla!!!
evil.gif
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Čeprou čili se mi zdi, da laži prebavš in naj nebi mel tok učinka pol k greš k sosedu, bolj problem so feferoni. Saj pr men je tko, pa tud men osebno je čili bolš, ma mal bl arome pa tud drugač peče, feferon mi je bl bv, sam peče neki.
 
Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hmmm Chilli je feferon po angleško, mi pa smo kar povzeli čili. In feferon ima semena, zato zna tudi drugi dan zapečt, zmlet feferon pa je pekoč prah.Men osebno je boljše pojest cel feferon, kot pa si posipat hrano z mletim čilijem.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Kurtz, jst sam ta rdeče jem kjer piše čili
smile-1.gif
Mogoče ma pa zato bl aromo, k sam rdeče jem, k uni niso zreli.
 
Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Semena so težje prebavljiva in zato potem peče na onem koncu.
smile-1.gif

Če so taki problemi se naj odstranijo semena in bo veliko, če ne že čisto bolje.
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Da se dobimo ljubitelji čilijev na nekakšnem srečanju, vsak prinese s sabo nekaj svojih proizvodov in se "zadanemo"...
evil.gif
Velja. Upam, da Bhut Jolokia, Bhut Jolokia Lemon in Naga Morich kaj obrodijo. Zaenkrat dobro kaže.

Citat:
Uporabnik zabar pravi:
P a da vidmo, koga bo drug dan tit pekla!!!
evil.gif
Tiste svoje kinky farške ideje kar zadrži zase.
evil.gif


p.s.: Lani so mi dal za probat Bolivian Rainbow. Bili so še vijolične barve, zdaj pa vidim, da to sploh še ni bilo zrelo. Šli naj bi še skozi rumeno in živo rdečo fazo. Si katere pustil do konca?
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Sem! In potem sem mislil, da je bilo nekaj okoli tistih tvojih kinky farških zadev....
smile-1.gif
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Čeprou čili se mi zdi, da laži prebavš in naj nebi mel tok učinka pol k greš k sosedu, bolj problem so feferoni. Saj pr men je tko, pa tud men osebno je čili bolš, ma mal bl arome pa tud drugač peče, feferon mi je bl bv, sam peče neki.
Chilli, čili, feferon je vse isto.
Delijo se v skupine:
Capsicum Annuum
Capsicum Chinense
Capsicum Frutescens
Capsicum Pubescens
Capsicum Baccatum
Capsicum Praetermissum

Feferon je pač nek naš izraz za določene sorte čilijev iz skupine Capsicum Annuum.
Semenarna Ljubljana nekako posiljuje ljudi s feferoni, posledično določene vrtnarije in prodajalne sadik, povsod drugod po tujini se pa prodajajo čiliji.

Sicer pa več podrobnosti o čilijih na wikipedii
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
če jeste semena potem je jasno da ne peče, ker semena ne pečejo, peče ovojnica ki drži semena
wink-1.gif
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Olje, prah ni problem za rit.Problem je nerazgrajen pekoč material ala semena, kebab style posip
wink-1.gif

Pa sej zadeva ni samo v semenih pekoča. Pekoča je tudi tista vzdolžna "žila", če se ne motim.
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Olje, prah ni problem za rit.Problem je nerazgrajen pekoč material ala semena, kebab style posip
wink-1.gif

Pa sej zadeva ni samo v semenih pekoča. Pekoča je tudi tista vzdolžna "žila", če se ne motim.

Stena?! Boš še enkrat prebral, kar sem napisal? Če se nekaj razgradi v telesu, ne more pol pečt. Jasno? In semena(tudi od kivija) se ne razgradijo/prebavijo in pridejo pri riti ven.Če pa ne verjameš, pa poguglaj.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ajnštajn. Saj nisi edini, ki je kdaj v življenju jedel čili. Čili, očiščen semen, me je naslednji dan tako pekel, da riti več nisem čutil.
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pol pa nisem tak pametn
frown-1.gif
Mene še ni nič drugega peklo, kot tisti posip s celimi semeni... Tudi vloženi čilije me ne pečejo oz. posušeni.

Res pa je, da jem bolj kot ne blage , do 100k skovilov , oni posip pa ma sigurno večjo jakost. Katero sorto si jedel, ko je blo hudo?

btw Mam pa dober trebuh, to pa ja.Vse prebavim, ni mi slabo, alkohol konstantno mešam... Pa seveda prerad jem
grin1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zato se pa čudim in gruntam, če imate notranjost že bakreno, da to jeste kot puter. Vsaka čast.
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pač nimamo vsi riti razdražene od ....
evil.gif


Resno. Jaz še v življenju nisem imel težav na WC-ju zaradi čilijev, pa jih jem tako s semeni kot tudi brez. Res pa je, da tistih 500.000 + še nisem uspel pokonzumirat.
V osnovi je potrebno čili prežvečit, ne kar celega pogoltnit. Če se pa notranjost čilija odstrani, pa sploh ne bi smelo bit panike, razen če so kronične težave z ritno lukno, ampak to spada v podforuma Zdravje ali pa Spolnost...
grin1.gif
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Zato se pa čudim in gruntam, če imate notranjost že bakreno, da to jeste kot puter. Vsaka čast.
Mehičani zdravijo raznorazne prebavne bolezni (tudi razjede na želodcu) s čiliji oz. s hrano ter izvlečki, ki vsebujejo capsaicin. Torej je zadeva kvečjemu le zdrava za prebavo in prebavila. Zato imš po svoje prav glede bakra.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
še enkrat, notranjost semen oziroma sama semena, (če zgrizeš habanero seme) ni nič pekoč, zgolj pač semenasto grenek. prav tako če recimo habanerota spoda samo odrežeš tudi ni pekoč, bolj kot se gre proti sredini in ovojnici-nosilcem semen, pa začne žgat
smile-1.gif
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Sem gledal Habanero Orange in opazil, da rastejo štirje novi plodovi, ki so veliki slab centimeter. Obstoječi plod se je kar nekako ustavil na cca 3,5 cm in ni videti, da bo še kaj zrasel. Mogoče veste, koliko časa traja, da plod dozori (gledano od časa, ko neha pridobivati dolžino)?