Pri teh temperaturah z lahkoto prezivijo. Je pa stvar v tem da jih je vedno pametno "pocasi" navajati na zunanje razmere, da ne dozivijo prevelikega soka, isto kot vse rastline.Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Hofer varijanta rastlinjaka / plastenjaka. Ni za extremno nizke temperature, tam nekje do 5 - 8 stopinj zunaj, je noter še sprejemljivo toplo. Zdaj imamo zunaj 12 stopinj, noter je 22 stopinj.
Citat:
Čiliji se sami oplodijo in se radi skrižajo med seboj, zato je potrebo cvetove,ki bodo služili za semena naprej fizično zaščiti pred vetrom in žuželkami. Nekateri gor šibajo ovitke od tablet (preden se cvet odpre) jaz bom poizkusil letos z vrečkami. Plod se označi in iz tistega (zdrav plod) se izbere zdrava semena za naslednjo kalitev itd. Vse ostalo je tako tako, in čez 2 leti imate nek križanec ali pa nepekoč al neki pač. To je pač cela znanost.
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
KSZ ne vem zakaj jih vedno znova sadite...jaz bom pocasi ze uzival v moji orjaski red savina
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
KSZ ne vem zakaj jih vedno znova sadite...jaz bom pocasi ze uzival v moji orjaski red savina
Kam jih daš čez zimo? Ja zsem poskusil parkrat, pa je šlo vse skupaj v tri krasne? So kakšni posebni postopki?