Grki na referendum,

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ma pobrat otoke pa NATO dol. Ko boste pa imel vam jih pa vrnemo. Se sami med sabo potolcejo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.236
11.262
113
NATO boš pa spet moral financirat... abramse bi morali zadržat, lahko dosti škode naredi našim specijalcem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Argentina je na poti okrevanja...sam umes so imeli pa par hudil let, ko je folk dejansko tudi lacen. Me zanima ce se v Grciji zavedajo tega. Verjetno grejo se vedno po logiki "lako cemo".

Ja, samo Grki vidijo sebe, ne vedo pa, da je Argentina polna surovin, takšnih in drugačnih. Bomo videli kaj se bo odvilo, bo še zanimivo, se mi pa zdi, da bodo Grki v kratkem na široko odprli usta in riti za Nemčijo in Francijo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.526
5.694
113
Grki vidjo sam neke vrste Marshallov plan k po ww2.....sej nas bo že kdo nafutru pa rešu
bonk.gif

Sm na NGC al pa discoveryu gledu sicer "imaginarna" predvidevanja o prihodnosti......so omenl EU zgradi 3m zid na svojih mejah do leta 2025
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Menda 60% Grkov ne podpira reform, kar je po mojem mnenju presenetljivo malo. Če se jih še malo prestraši, da ne bo plač in pokojnin, da bo lakota in vojna, bi znal referendum uspeti. S tem pa bo rešena tudi kariera Papandreuja, ker bodo Grki sami krivi, da so sprejeli reforme
smile-1.gif

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
te grške mrhovinarje bi bilo potrebno likvidirat!
JAz sem za 2 nuke pa zadeva rešena!
Še zdej bi nas oni nategvali pa čeprav so dobili 50% dol.
Prasci mrhovinarski!
Zahtevma bojkot dopustov v grčiji!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.219
16.507
113
jaz bi pa raje zahteval zgolj dopust...plačan je tako ali tako že
tongue-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Vsa Evropa se trudi zanje, Sarkozy je zaradi Grkov celo zamudil rojstvo otroka, zbrišejo jim 50% dolgov, njim pa se j... za vse skupaj.

Nekako tako, kot se je v tem mandatu obnašala naša pozicija.
grin1.gif

Sem popravil (zbrisal odvečni o)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne bojo imeli referenduma.
Verjetno zato, ker jim je Pahor zažugal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Itak da ne bo referenduma.

Verjetno so jim dali ZELO trdno vedeti, da naj se ne igrajo s celotnim finančnim svetom. Posojilodajalci bi jih v primeru uveljavitve drahme tako na trdo prijeli, da bi še Albanija postala bolj razvita od njih.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
"Papandreou is playing "Who Wants to Be Millionaire?" first he calls Merkozy, than gets 50:50 and now he wants to Ask the Audience!"

grin1.gif

hysterical-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
KSZ

Sem prej lepo napisal, da referenduma ne bo, ker so Grki niko i ništa
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Ko ravno omenjate tanke. Ste slišali za govorice, da naj bi grška vojska prevzela oblast? Kaj pa govorice, da so Američani ustavili dobave delov za lovce F16 Turkom, ker naj bi ti zapuščali NATO? Se pripravlja vojna za Ciper? Upam, da ne.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem za vojsko, jaz sem bral, da so zamenjali poveljnike ravno zaradi tega, da ne bi prišlo do vojaškega prevzema.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ne vem za vojsko, jaz sem bral, da so zamenjali poveljnike ravno zaradi tega, da ne bi prišlo do vojaškega prevzema.

Ja, upam da so le govorice. Ker spopada teh dveh si Evropa ne more privoščiti. Če se istočasno zgodi še Iran, smo zelo blizu vojni muslimani vs. kristjani.
rolleyes-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
"Greek military leadership changes spark opposition outcry

As Greek politics grew ever more chaotic strong political protests erupted as the government moved to replace military chiefs with officers seen as more supportive of George Papandreou, the prime minister. "

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tole je še bolj zanimivo.

"Germany is printing deutsche marks in preparation to leave the euro common currency, says Philippa Malmgren, a former economics adviser to George W. Bush.

"My view is that it is Germany that will have to pull out of the euro," Malmgren said at an investors' conference in London recently, according to the Citywire news website.

"The decision has already been made by the government that leaving the euro is a possibility. I think they have already got the printing machines going and are bringing out the old deutsche marks they have left over from when the euro was introduced."

Malmgren, co-founder of Principalis Asset Management, acknowledged that leaving the euro would be a radical move that would cause Germany's export prices to jump, but said German industries are strong enough to handle price increases, Citywire reported.

Other countries have let currency unions before, Malmgren said, citing the report, "Checking Out: Exits from Currency Unions."

Countries leaving currency unions are usually larger, wealthier, and more democratic and typically have higher inflation than their partners, according to the report, published by the Monetary Authority of Singapore.

Malmgren predicts that more eurozone countries will default, causing deep changes in society, Citywire reported. "It is important to begin preparing the public to deal with this situation."

Malmgren isn’t the only one saying the euro is in trouble.

"The euro is nearing its ugly end," said Stefan Homburg, head of Germany's Institute for Public Finance, according to The Telegraph. "A collapse of monetary union now appears unavoidable."

The Bundestag, Germany's legislature, approved more bailout funds for Greece but the growing rescue fund is becoming increasingly unpopular in Germany. Many economists and investment professionals say the fund is not large enough to save Greece and other eurozone countries from defaulting.

Meanwhile, Ireland's central bank reportedly is printing Ireland's old currency in case that country leaves the eurozone. At least that's the rumor circulating in Dublin, notes Alan McQuaid, chief economist at Bloxham stockbrokers in that city.

McQuaid, writing a guest commentary for The Guardian, says he's not sure if the rumor is true. But he does hope Ireland has contingency plans in case the euro disintegrates.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja, tole gor so pa težke klamfe. Kar nek ekonomski svetovalec je očitno vsevidec (saj ni čudno, da je po njegovem času potem šlo vse v franže)

A to govorijo isti kot za tisto znano hiperinflacijo v ZDA, ki naj bi se zgodila do poletja 2010?